meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Framåt march

Publicerad 2013-04-28 12:00:00 i Allmänt,

I fredags var jag och en arbetskamrat på "starta eget- café". Min kollega går i företagstankar och jag, jag har ju alltid gjort det. Jag är bara inte riktigt där än. Men det var väldigt inspirerande! Hade man bara haft en färdig affärsplan hade man nog kunnat få hur mycket hjälp som helst. Men eftersom ingen av oss är där än så var det mest en väldig massa intryck som vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med. Men det är helt fantastiskt att det finns så mycket hjälp att få! Det tar jag med mig till framtiden;) Vi ska även gå på ett möte i maj som är mer basic och förberedande. Det skadar ju inte att samla kunskap för framtiden;)
 
Efter det var jag på en sittning med en tjej som läser en mediumutbildning. Det är kanske inget jag skyltat väldigt mycket med, men det är ett stort intresse från min sida. Jag är, som de som känner mig mycket väl vet, inte särskilt religiös (även om jag respekterar dem som är det) Men jag tror på något mer än bara "det här" som vi ser framför ögonen. Och ju mer jag lär mig desto mer intresserad blir jag. Men det är ett kapitel som vi får se om det blir mer av längre fram;)
 
Det hon sa stämde iaf väldigt bra och det känns skönt att få tro att de man älskat på något sätt fortfarande är med en.

På god väg iaf;)

Publicerad 2013-04-27 12:00:00 i Allmänt,

I torsdags fick jag ett ryck med soffan. Det var väl så dags.. Jag har sån ångest över den förbaskade soffan. Känns som att den aldrig kommer bli klar.
 
Men som sagt. Vi drog av tyget på den ena sittdelen och sedan spenderade jag resten av dagen med att sy ett nytt överdrag. Fem meter tråckling för hand. Och det var den LILLA delen. Den stora är sju meter. Säger det bara. Kommer nog dröja igen tyvärr. Är inte ledig på en vecka och jag måste ha en hel dag om det ska på samma dag som det åker av. Och jag vill inte använda soffan utan tyg. Det vet jag att vi kommer göra annars.
 
Det blev iaf mycket bättre än kuddarna. Detta ser ju nästan proffsigt ut:D Men det är inte lönt att lägga upp någon bild innan det är klart. Precis som med pionlampan. Härom dagen trodde jag att jag hade tillräckligt med blommor så jag satte igång att limma. Men ack vad fel jag hade. Och ack vad mycket svårare det var än jag trott! Under tiden jag räckte mig efter nästa blomma föll den tidigare av och vid något tillfälle stod jag med blommor överallt. Men tillslut var alla på. Det var då jag upptäckte (tja i ärlighetens namn hade jag börjat inse det ganska snart) att jag behövde minst lika många till.. Långa projekt är inte min grej! Jag behöver resultat och jag behöver det snabbt!
 
Såhär kommer soffan ungefär se ut när den är klar. Den var beige innan. Nu blir den mörkgrå. Bara så att ni har någon hum liksom;)
 

Gröna fingrar

Publicerad 2013-04-26 17:59:42 i Allmänt,

Härom dagen när vi var ledig passade vi på att plantera i trädgården.
 
Det blev jordgubbar, hallon, vinbär, rotfrukter, sallad, gröna örter osv. Men först var vi tvungna att hämta ännu mera hästskit... Så att vi kunde fylla den sista pallkragen som var frusen sist och hålen för buskarna. Buster fick hälla i och trampa ut;)
 
 
Jag planterade jordgubbar och smultron;)
 
 
Sen planterade vi ut de små plantorna vi drivit upp i köksfönstret. (lite tidigt har vi insett nu i efterhand..)
 
 
Och jag skrev små fina "skyltar" med vad som väntas skall;) Min penna höll inte alls för vatten tydligen. Så jag kommer få göra om det. Men det var fint ungefär 5 sekunder innan Buster vattnade..
 
 
Hundarna ville förstås hjälpa till. Men de blev förvisade till en filt i solen. Kan bara tänka mig hur det blir när (om) vi faktiskt får bär på våra plantor.. De älskar att plocka bär:S
 
 
Snipp snapp snut så var den dagen slut. Och jag också kan jag meddela!!

Helt fantastiskt!

Publicerad 2013-04-21 14:57:40 i Allmänt,

Åh vad jag älskar vår trädgård! Vilken fantastisk känsla det är att veta att man bara kan sticka tårna i träskorna och gå rakt ut i sin egen natur:D
I fredags jobbade vi stenhårt med att forsla hem hästgödsel från stallet en bit bort. Naiva som vi först var tog vi en skottkärra och tågade glada i hågen backen ner. Men på vägen tillbaka insåg vi ganska snabbt att det inte var särskilt hållbart. Så det fick bli bilen istället. Jag tappade räkningen på säckarna men vi slutade nog på runt 15 st.
Gödselet skulle vi ha till våra varmbäddar. Som inte alls blivit särskilt dyra! Pallkragarna hittade sambon övergivna respektive för en 10a styck på blocket (de kostar ca 179:- st annars!) gödselet fick vi som sagt gratis från stallet, tidningar från tidningsåtervinningen och kvistar från naturen. Det enda vi la pengar på var odlingsjorden. 5 säckar för 100:- på bauhaus. Det kommer ha gått åt 15st när vi är klara så för ca 300:- har vi 5 st olika höga odlingsytor i trädgården:D
Det ska bli potatis, morötter, palsternackor, rödbetor, sallad, kryddor och jordgubbar. Och så köpte vi en buske med vita vinbär (jag har alltid älskat just vita vinbär) och tre plantor med hallon, som alla mognar vid olika tillfällen. Det tyckte jag var lite smart eftersom de varar längre på det sättet;)
Igår när jag kom hem från jobbet gick jag rakt ut i trädgården och klippte ner allt gammalt och torrt och räfsade ihop kvistar och löv, så nu är det dessutom riktigt fint i rabatterna. Och man börjar se hur allt nytt ploppar upp. Vilken känsla! Nu ska jag bara hålla liv i allt.. Hoppas det går bättre än med mina inomhusväxter.
Håll tummarna för mig!!

Pysselavslöjande;)

Publicerad 2013-04-15 18:28:18 i Allmänt,

Nu när lilla Leopold blivit döpt och fått sin dopgåva kan jag äntligen avslöja mitt nya favoritpyssel:D

Photopearls! Man tar ett foto, omvandlar det till pixlar (med hjälp av ett dataprogram) och sedan pärlar man på;) Effekten syns självklart bättre på längre avstånd men jag tycker det är riktigt coolt! Har alltid velat testa och när jag snubblade över hur man går tillväga föll allting på plats:D

Nu glömde jag förstås ta en bild på det helt färdiga resultatet med montering och ram, men ni får föreställa er det;)

Kan med säkerhet bli fler alster!

Vad är det med flyg egentligen?

Publicerad 2013-04-12 12:44:03 i Allmänt,

-Ja, som gör en (läs mig) så stressad utan anledning?
Jag vaknar i god tid, ännu tidigare än väckarklockan är ställd, och tänker att det är nog bäst att skynda sig ändå. Kommer iväg i rätt tid, men är ändå orolig för att något ska sinka mig på vägen dit. Kommer till flygplatsen i alldeles för god tid men blir ändå stressad över att det är så lång kö till säkerhetskontrollen. Tänk om liksom? Kommer igenom i extremt god tid. Usch vad länge jag måste sitta vid gaten nu.. Men jag vågar nog inte vandra omkring för då kanske de börjar släppa på? Väntar väntar och väntar. Hoppsan byte av gate. Vilken tur jag var här i tid. Fortfarande alldeles för tidigt för ombordstigning men vad nu? Folk bildar kö alleredan? Jag har ju plats bokad så med flyget kommer jag alltid. Men jag har ju ganska stora väskor.. Tänk om jag inte kommer på i tid och de inte får plats? Då kanske de kommer på mig med för mycket bagage? Det är nog bäst att jag ställer mig långt fram i kön. Bara för säkerhets skull. Trots att jag har väldigt ont i fötterna. Suck, ibland är det jobbigt att vara mig.

Däremot ska det bli så himla kul att hälsa på familjen och vännerna!! Det kommer bli fullspäckade dagar, utan att jag hinner med i närheten av allt det jag vill (som vanligt) men det ser jag som ett lyxproblem.
Ikväll ska jag träffa min finaste Ida, vi ska laga fasan till middag. Det har jag aldrig lagat. Ska bli trevligt och gott!
Imorgon ska jag på "spa" med mamma hos vänner till familjen, sen ska jag hjälpa Anna fixa inför dopet på söndag och på kvällen ska vi gå ut och äta. På söndag är det mer förberedelser och sen själva dopet. På måndag tänkte jag hinna umgås med min farmor. Sen åker jag hem igen. Swish! Men under tiden tänker jag njuuuuta!

Lite sol hade inte skadat dock. Vi håller tummarna för det;)

Kram på er!

Nytt favvo-pyssel!!

Publicerad 2013-04-08 22:12:44 i Allmänt,

Ikväll har jag upptäckt ett nytt favoritpyssel:) Tyvärr kan jag inte avslöja vad det är än, eftersom det ska bli en dop-present till min älskade kompis-son Leo;)
Men det kommer bilder efter helgen<3

Det allra bästa var att sambon FRIVILLIGT erbjöd sig att hjälpa mig:D Vilket gjorde att vi hann klart på bara en enda kväll. Och jag som trodde tiden var knapp, haha.

Bilder kommer efter helgen;P

Förändring

Publicerad 2013-04-02 11:52:36 i Allmänt,

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Och jag har bestämt mig för att jag kommer älska det. Jag tror nämligen att allting ligger i inställningen. Och eftersom jag är av ganska tjurig sort, när saker inte går som jag tänkt mig, har jag bestämt mig för att bestämma mig i förväg helt enkelt:)
Läste en väldigt fin historia om en gammal man som skulle flytta in på ett hem, för ett tag sedan. Han fick knappt behålla något som var hans eget och hans nya hem var ett opersonligt, trångt litet rum. Men när han kom in genom dörren sa han "Jag älskar det!" Ingen förstod riktigt varför och undrade hur det kunde komma sig? Då sa mannen att han redan innan bestämt sig för att älska det. Han hade inställningen att älska det och då kunde inget ändra på det.
Det tycker jag är fint. Så vill jag också leva mitt liv. Vara glad över det jag har och inte gå och sukta över grannens gröna gräsmatta. (vi har betydligt mer gräsmatta än grannen, men det är poängen som räknas;) Så därför har jag bestämt mig för att jag kommer älska mitt nya jobb. Inte för att jag inte skulle göra det annars, men nu har jag maximerat mina chanser.

Och jag ser verkligen fram emot att få jobba med kaffe igen! Tillfredsställelsen i att få till en perfekt cappucino.. Trots att jag inte själv dricker kaffe. Visst är det konstigt? Jag tror att det är hantverket och kreativiteten som drar;) Och så luktar det ju så gott!

Men idag är jag ledig och har lite annat att fixa med. Anställningspapper ska skrivas, bilen ska lämnas in (suck) och sen har jag gett mig attsingens på att det ska bli en till kudde till soffan. Nu får jag skärpa mig!

Hoppas solen lyser på er med!

Finbesök

Publicerad 2013-04-02 11:36:33 i Allmänt,

Igår fick vi besök av våra vänner Olle och Anna. Vi hade tur med fantastiskt väder och för första gången kändes det verkligen som att våren är här!

Vi började med en fika på det supermysiga cafeet på Krapperup. Vi satt ute i solen och trots att det var lite kyligt så värmde solen tillräckligt för att ta av sig jackan:)

Sen tog vi en promenad på Kullaberg med alla hundarna. Vi stannade och njöt av vädret i en hage men efter ett spontant drev tidigare i skogen var Freja så himla trött. Och när hon är trött är hon så störig.. Hon gnäller och skäller och gnyr. Så vi åkte hem och drack lite te och kaffe innan de begav sig hemåt.

Det var verkligen jättekul att få se dem! Som sagt så är man inte så bortskämd med att få träffa sina vänner när man flyttat runt som vi gjort.

Idag har vi suttit i bilen på väg tillbaka till Uppsala. Det har varit fem plusgrader och strålande sol hela vägen så det har inte varit alls jobbigt att köra:) Däremot låter bilen inget vidare så nu måste vi lämna in den igen. Bilar är bara problem!

Hoppas ni har en härlig "söndag"!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela