meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Textbortfall..

Publicerad 2013-08-29 20:53:18 i Allmänt,

Teknikens under! Ibland blir man tokig och vill riva av sig allt sitt hår..

Jag hade skrivit en lång radänga om bullbak och spinning men nu har jag helt ärligt ingen lust att göra om det.

Lämnar mitt bull-tips istället bara;)

Jag bytte ut kanelen i halva satsen mot vaniljsocker och riven kokos. Sen gjorde jag en toscablandning på hyvlad kokos, smör, socker, sirap och grädde som jag lät svalna något och fördelade över bullarna när de jäst färdigt. SÅ himla gott!!! Ni bara måste testa (om ni älskar kokos lika mycket som jag vill säga;)

Efter alla bullar satt ett spinningpass rätt men jag anser fortfarande att det är en träningsform för självdestruktiva människor. Men jag kommer trots det ge det fler chanser. Vem vet, jag kanske blir frälst?

Trevlig kväll på er!

Då var det dags igen!

Publicerad 2013-08-27 09:17:39 i Allmänt,

Tillbaka från semestern och tillbaka till verkligheten;) Eftersom jag jobbat så fysiskt tungt sedan jag kom hit har jag inte ens brytt mig om att träna. I ärlighetens namn är jag inget bra på det. Jag är lat och en mästare på ursäkter. Men samtidigt tycker jag verkligen att det är kul varje gång jag lyckats ta mig dit! Borde inte hjärnan komma ihåg det där lyckoruset efteråt?
Naiv som jag är ger jag inte upp dock. Någon eller några gånger per år ger jag mig tusan på att "Den här gången kommer jag lyckas." Och jag hoppas att jag aldrig lär mig av misstaget för den träningen är mer än ingen träning alls. Och vem vet? Kanske är kostvetarprogrammet precis vad jag behöver för att verkligen, på riktigt, komma igång? Vi får väl hoppas på det;)

Nu har jag iaf fått ett prova-på-presentkort av min vän Elaine och det tänker jag använda. Idag ska hon visa mig hur jag ska träna min rumpa;) Och det kan kanske motivera mig?

Ha en härlig dag gott folk, och glöm inte att le, gärna mot en främling:)

Semester

Publicerad 2013-08-26 21:35:42 i Allmänt,

Det var som sagt och väntat en lugn och trevlig semester i Turkiet. Fast det bästa var ändå sällskapet:) När man bor långt ifrån sina vänner är man inte bortskämd med en hel veckas oavbrutet umgänge. Och just jag och Ida brukar inte få så mycket egentid. Den brukar innefatta sambos och ett antal hundar. Och även om jag uppskattar den tiden väldigt mycket var det skönt att få spendera lite tid bara jag och hon.

Dagarna utgjordes av tappert solande på stranden nedanför hotellet. Och tappert menar jag eftersom det var 45grader i skuggan (!) Man doppade sig och de följande två minuterna var det behagligt. Vid 5min började det bli ansträngande och vid 10 outhärdligt, då fick man doppa sig igen.
Lunchen, bestående av mer eller mindre: vitt bröd, pommes och någon form av kött (sås om man hade tur) avnjöts under stora fläktar på någon av strandrestaurangerna. Det var så långt vi hade orkat gå i vilket fall;)
Efter störande följde en siesta på det, minst sagt, måttligt airconditionerade rummet. När solen gått ner vågade vi oss ut för middag. Och maten kan vara riktigt fantastisk. Iaf om man äter ute en gång. Nästa dag är det också gott men då börjar man märka en trend på menyerna. Den obligatoriska turkiska grytan (riktigt gott), pizzan, bolognesen, köttbitarna med pommes och om man hade tur (?) både kinesiskt OCH indiskt. Jag som tror mycket på att en restaurang ska hålla sig till det den kan riktigt bra och i liten skala var inte helt imponerad. Men man kunde ju få precis vad man ville och behövde inte dividera om vart man skulle gå för middagen.

Sen gjorde vi ett par utflykter också. Första dagen badade vi turkiskt bad, hamam. Det hade varit riktigt trevligt och mysigt om inte ägaren spenderat en hel timme innan med att försöka sälja på oss mer än vi redan beställt.. Och under oljemassagen efteråt skickade in någon för att försöka sälja mer massage:S Det är det som är det tråkiga med så inbitna turistställen. Det handlar bara om att sälja sälja sälja. Och det kan jag bli väldigt stressad av. Men rena blev vi! Den lilla färgen man hade sa adjö och istället fick vi kämpa resten av veckan på stranden;)

Vi åkte även till ett ställe som man först fick bada i lera som sedan skulle torka in. Tydligen väldigt bra för huden;) Och efter det fick man bada i svavelhaltigt vatten. Det var 37 grader varmt och luktade ruttet ägg, men det skulle vara bra för lederna;) Lunch fick vi på ett hotell och efter det åkte vi flodbåt till Turtle Beach. Och det var riktigt bra! Vi fick se jätteskjöldpaddor och bada på en jättefin strand med kritvit sand och höga vågor. Åh så härligt!
En annan dag tog vi en båttur. Vi tänkte att det skulle vara svalkande på havet men ack så fel vi hade.. Man fick ligga på solstolar på taket av båten och det blåste ingenting alls. Tack och lov stannade vi titt som tätt för att bada från båten. Vattnet var turkost, supersalt och kristallklart. Så det var härligt att få bada.

Annars har vi inte gjort så mycket mer. Vi har läst och tagit det lugnt, precis som man ska göra;)

Nu har jag den här veckan ledigt och sen börjar skolan. Jag är så peppad!! (Bara jag får vila lite till innan bara;)

Tillbaka i Sverige

Publicerad 2013-08-25 21:54:32 i Allmänt,

Sådärja, då har jag haft semester i Turkiet en vecka och är åter tillbaka i Sverige. Vi har haft det jättemysigt Ida och jag:) Men en vecka charter är ungefär vad jag klarar av psykiskt. Hårda sängar, dålig ac, smått otrevlig hotellpersonal, lite VÄL trevlig ortsbefolkning, säljande, prutande, sol, bad och i vissa fall god (andra mindre god) mat osv. Nu är det riktigt skönt att vara hemma igen.

Tyvärr fick jag beskedet idag att en släkting, som vi alla höll mycket av, hastigt gick bort igår. Alldeles för tidigt förstås. Han var konstnär och jag hade länge lovat att komma och hälsa på honom i Stockholm nu när jag bodde så nära, för att få se hans konst. det var en slags gemensam nämnare för oss. Men jag trodde att jag hade så mycket mer tid.. Inte trodde jag att han plötsligt skulle vara borta. Nu önskar jag att jag hade hunnit beställa den där tavlan som vi pratat om så att jag kunde haft den kvar som ett minne.
Sådana här saker har alltid en tendens att påminna oss om att leva nu och inte skjuta för mycket på framtiden. Så det tänker jag ta med mig.
Jag hoppas att han sitter och skålar med några riktigt stora konstnärer där uppe nu;)

Hoppas ni har haft en fantastisk söndag sådär i den strålande solen. Glöm inte att njuta! Drick ett gott glas vin, ring en gammal vän, se ett avsnitt till på den där serien och låt tvätten vänta till imorgon;)

Varför lär jag mig aldrig??

Publicerad 2013-08-15 21:09:08 i Allmänt,

Jag har varit blond större delen av livet. Och jag har aldrig, jag upprepar: ALDRIG, lyckats färga det snyggt själv. Jag har provat allt. Det enda som fungerar något så när är H&Ms egna slingblekning. Och eftersom mitt hår blivit för långt för att dra genom hätta är det inget alternativ längre. Jag får snällt gå till frisören. Men min frisör bor 65mil bort. Det resulterar i att jag oftast har 5-6cm utväxt när jag kommer dit. Och då har jag gått och mått dåligt över det i flera månader. Så därför händer det att jag faller offer för en och annan frestelse.. Som t.ex. en reklam som lovar "inga gula toner".
Ja, jag föll för det igen. Så istället för mörk utväxt stod jag med orange utväxt. Fan. Köpte silverschampo men det enda som hände var att resten av håret blev blått. Så då fick det bli H&Ms blekning i hela utväxten. Det ser inte klokt ut. Så nu funderar jag på om jag borde slänga i en mörkare toning eller om jag bara ska hoppas på att resten av håret antar samma bleka nyans nästa vecka?

Jag jobbar nämligen sista dagen imorgon och på lördag morgon åker jag och min Ida till Turkiet:) Både min och hennes sambo vägrar åka på solsemester så då åker vi tillsammans istället. En sista minuten till Icmeler, men dock inte ospecificerad. Jag har blivit för bekväm för det;) Det ska bli SÅ skönt! Jag tänker bara sola, bada, läsa och äta gott. Fantastiskt:)

Byte

Publicerad 2013-08-09 20:38:46 i Allmänt,

Man känner sig nästan lite otrogen. När man byter ut något som man haft väldigt länge. Jag pratar såklart om att byta bank.
Jag har haft Swedbank hela mitt liv och jag har aldrig funderat på att byta. Men med huslån osv kom det plötsligt på tal. Vore det inte smidigare om vi hade samma bank? Speciellt då sambon fått in foten och börjat jobba på sin bank.
Så nu är jag plötsligt Handelsbankenkund istället. Eller vilken dag som helst iaf. Lite läskigt. Samtidigt inte alls.
Nåväl, jag var ju tvungen att skilja matkortet från mitt eget. Och då är det ju lättast om de SER olika ut. Och vad skulle jag då ha för bild? Cupcakes såklart! Och jag är SÅ nöjd! Passar ju utmärkt nu när jag ska bli kostvetare, haha;) Visst är det fint?

Ibland händer det faktiskt mirakel

Publicerad 2013-08-07 16:25:19 i Allmänt,

Ja för så känns det ändå. Som ett mirakel. Jag har nämligen kommit in på min utbildning!! Jag var 6:e reserv på 3 intagna. Det betyder att 5 personer innan mig måste tackat nej innan jag fick chansen. Och jag kan inte beskriva hur tacksam jag är! För en gångs skull hade jag nämligen ingen som helst back-up-plan. Och ja, det må ha varit dumdristigt, men jag kände att om jag skulle komma in var jag tvungen att helt och håller lita på att det skulle bli så. Och om jag gick och gjorde andra planer "i fall att" hade jag indirekt räknat med att inte komma in. Flummigt kanske men jag tänker tro på att det fungerade just så. Är det meningen så kommer det hända. Och det var tack vare min finaste Anna som jag vågade lita på det så pass mycket. Vad skulle jag göra utan henne?? Det är det som är det bästa med gammal vänskap, den är äkta. Och det känns fint att ha så många fina vänner kvar trots långa avstånd<3
Så nu är det med andra ord dags att hoppa in i skolbänken igen:) Och visst känns det lite segt att jag kommer vara över trettio innan jag är klar, men så är det ju ändå ingen ålder längre. Det kommer bli skitbra! Och tack till alla som höll tummarna för mig!!!

Sylt, sylt och mera sylt

Publicerad 2013-08-05 16:59:41 i Allmänt,

Igår när jag var och handlade köpte jag fyra paket syltsocker och ett vanligt. Undrar vad de tänkte i kassan? Mtp hur tabu det är med socker, haha.

Vi plockade några liter hallon som det blev sylt av redan igår och idag blir det på blåbären. Men att man alltid verkar glömma hur jobbigt det är att rensa allting..

När jag kokar sylt brukar jag vara lat. Tycker det är bättre att det blir gjort nämligen;) Så jag använder som sagt syltsocker. Kanske inte är helt 100% husmorigt(;)) men det bryr jag mig inte om. Det är ju så förbaskat lätt!

Jag tycker inte om när sylten blir för söt så jag använder hälften så mycket socker som bär. Kokar upp den och skummar väl. Lättaste sättet är att ha en bunke med kallt vatten och en hålslev till skummandet. Lätt som en plätt!
För lite fastare sylt, men ändå inte marmelad, kokar jag den i ca 10min. Låter den svalna något och sedan häller jag upp den på torra burkar som jag desinficerat med kokande vatten.

Och vinnaren är...

Publicerad 2013-08-04 20:18:39 i Allmänt,

Först vill jag börja med att tacka för era fina recept! Jättekul att alla ville dela med sig:) Jag kommer absolut prova allihop!

Och nu till det ni väntat på;) Sambon fick dra vinnaren för att det skulle bli så rättvist som möjligt.

Vinnaren är: Moa! Grattis Moa! Förklädet kommer på posten:)

Tack till alla er andra som var med i utlottningen. Misströsta ej, det kommer fler så småningom. Och om inte annat har ni möjlighet att använda er av erbjudandet jag utlovade. 100:- rabatt på valfritt förkläde innan sista augusti! I sådana fall är det bara att höra av sig till mig;)

Bärplock och trötta hundar

Publicerad 2013-08-04 13:57:58 i Allmänt,

Hundarna var fortfarande ganska trötta efter den ovanligt händelserika dagen igår. (De är vana att få sova en sisådär 8h mitt på dagen annars om man inte ruskar om dem;) Men de gjorde ett tappert försök att springa av sig återstoden av sin energi idag bland blåbärssnåren.

I Umeå hade vi massor av "smultronställen" när det kom till bär och svamp, men här är vi helt gröna. Tillbaka på ruta ett skulle man kunna säga. Så vi tog bilen och stannade på måfå helt enkelt. Och blåbärsris fanns det en hel del men det var torrt, trots det gångna regnet, och bären var ganska små. Så vi gav det någon timme innan vi bestämde oss för att det fick räcka. Men några liter blev det iaf:)

När vi kom hem gick sambon loss på grannens klarbärsträd (tror jag åtminstone att det är?) och skar ner grenarna som sträckte sig in på vår tomt. Och då passade vi förstås på att plocka bären på grenarna. Allt annat vore ju dumt;) Så ikväll ska jag testa på klarbärssylt tror jag. Om jag orkar kärna ur, annars blir det saft.

Nu ska jag ta en lur på gräsmattan. Åh vad det är härligt att vara ledig!!

En vacker dag i Stockholms skärgård

Publicerad 2013-08-04 08:15:29 i Allmänt,

Igår var tanken att sambons pappa och hans fru skulle komma till oss i Uppsala för lunch. Men tack och lov blev det ändrade planer. Jag tror nämligen att vi hade smält bort i vår trädgård;)

Istället åkte vi till dem och tog en båttur i skärgården. Jag hade aldrig varit ut till Sandhamn och därför åkte vi hela vägen ut dit. Jag betonar 'hela vägen' för det var förbaskat långt! Det är svårt att föreställa sig hur stor Stockholms skärgård faktiskt är när man är van vid en betydligt mindre;)

Vi stannade på vägen och fikade med sambons gudfar och hans barn, som var ute över helgen. Det var väldigt trevligt och jag fick passa på att prova ett av recepten jag blivit tipsad om! En fantastiskt god persikokaka som Lina H delade med sig av:)
Det blev ett första dopp i det mindre varma vattnet. Men det var så varmt att det var på sin plats.

Sen åkte vi till Sandhamn för att snabbt inse att det var två timmars väntetid för kajplats:S Och det var vi inte så sugna på. Så jag, sambon och hundarna blev avsläppta så att vi kunde ta en promenad och köpa lunch till oss. Sen åkte vi till en stilla och vacker vik på behörigt avstånd från alla turister;) Där solade vi och badade och åt rökt makrill med potatissallad. En helt okej lunch;)

När vi kom tillbaka var inte bara hundarna slutkörda efter en heldag på vattnet. Men vad fantastiskt skönt vi hade det!

Pizza!

Publicerad 2013-08-02 21:02:29 i Allmänt,

Något av det godaste jag vet är hemgjord pizza.

Det viktigaste är degen och såklart pizzastenen. Utan den -ingen tunn och knaprig botten;)
Jag testade ett nytt recept på degen. Med durumvete som omväxling. Hittade det i Leilas "one more slice".

Näst viktigast är tomatsåsen. Köpa färdig är inget alternativ! Jag gillar när den är lite kryddig.
Ungefär såhär gör jag:

1st tomat alt några mindre
Ett par "kläm" tomatpure
Några skvättar olivolja
En ordentlig nypa flingsalt
Chiliflakes
Nymald svartpeppar
En gnutta socker
Ett gäng vitlöksklyftor
Och så ordentligt med färska kryddor. Idag använde jag oregano, basilika och timjan.
Jag kör allting några varv i mixern och vips är det klart!

På med serranoskinka, peperoni och mozzarella. In i ugnen och precis när man tar ut den river man parmesan över och lite färsk oregano och basilika. MUMS!

Och det är ju fredag och allt så en Mojito tyckte jag att vi var värda;) Blandade i lite av citron och myntasaften som jag gjorde förra veckan. Det blev kanon!

Otursvecka

Publicerad 2013-08-01 19:53:01 i Allmänt,

Det känns som att hela den här veckan varit en otursvecka! Jag tappar saker, glömmer saker, missar saker och tekniska prylar ska vi bara inte tala om! Det är precis som om jag hade ett störande magnetfält runt omkring mig:S Så hur vänder jag på det här nu då? Innan något går riktigt illa menar jag. Säkert frågan om inställning. Men jag är för trött för att ändra inställning nu så jag får väl fortsätta min otursvecka lite till helt enkelt.

Igår gav jag mig på barnmössor igen. Men jag är lite osäker på om storlekarna jag hittade stämmer? Den jag sydde igår var beräknad till en 3månaders baby och den fick sambon på sig(?) Om än lite väl tight så borde det inte gå. Någon som har en liten pojke eller flicka som vill prova ut den till mig?? Man får självklart behålla mössan. Hör av er i så fall!

Puss och kram!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela