meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Lyckorus

Publicerad 2013-12-19 12:04:33 i Allmänt,

Ja något annat kan jag inte kalla det. Tentan är avklarad och det kändes riktigt bra. Så bra att jag satt och log för mig själv. Och gestikulerade, vilket jag kom på mig själv med.. Och tydligen var jag så fokuserad att jag klev över en kompis fötter utan att se att han var där. Det kallar jag disträ. Och det faktum att jag utbrister (högt) "Har du suttit där hela tiden?" när jag är klar och på väg därifrån. Bra Mikaela. Precis som han skulle ha flyttat sig? Och ännu bättre: prata med någon som skriver tenta. Gör det. Blondinpoängen regnade in. Men jag skyller det på mitt lyckorus. För nu har jag som sagt 4v utan plugg med massor av roliga planer. Och efter en lyckad tenta och en fullkomligt avbockad "att-göra-lista" känner jag mig SÅ värd det. Ja det gör jag!

Snart så!

Publicerad 2013-12-18 16:31:21 i Allmänt,

Mallis och jag ligger utslagna i soffan. Jag har pluggat och städat och egentligen måste jag sy. Gärna innan jag åker och lämnar henne hos hennes "låtsas-matte" för julen. Fyra veckor utan min lilla lurvboll!
Imorgon är det tenta och slutet på en extremt stressig period. I år har jag prioriterat ner saker så mycket jag bara kunnat och ändå har det varit alldeles för mycket. Det ska bli SÅ skönt att få fira jul och sen bara lämna det bakom mig och byta ut rusket mot sol och bad!

Sommarklänning

Publicerad 2013-12-14 17:13:11 i Allmänt,

Ännu en bock på listan:) Sommarklänningen som jag fick för mig att sy (och som ärligt talat tog mycket längre tid än jag tänkt) är äntligen klar! Den är för liten för dockan så jag blev tvungen att ta den på mig för bilden, vilket alltid är lite krångligt när man är ensam. Men man ser ganska bra hur den ser ut iaf:)

Har börjat packa inför resan nu också så nu är jag snart redo för solen:) Men inte mat och vin, inte i den här klänningen iaf! Då får jag hålla andan..

Vilken dag som helst?

Publicerad 2013-12-13 09:08:40 i Allmänt,

När blev lucia som vilken dag som helst? Antagligen redan efter att man slutat skolan och inte längre behövde dra särken över huvudet och göra ett tappert, men ack så lönlöst försök att inte sjunga "Sankta Lucia" i kanon. Och när ordet "Lussevaka" för länge sedan tappat sin klang kanske. Jag antar att Lucia kommer få ett uppsving den dagen man har egna barn, men i år slog det mig inte ens förrän jag bläddrat en god stund i DN som inte heller verkar göra en särskilt stor sak av denna 13:e december. Och hur ska jag då fira? Jo av en slump hade vi bestämt i klassen att vi ska ses och äta julbord på Ikea på lunchen. Ett "studentvänligt" julbord, haha. Men innan dess har jag några saker på listan att bocka av. Framförallt att plugga. Men jag känner mig faktiskt oroväckande lugn inför stundande metabolism-tenta. Kanske för att min nya taktik i skolan har gjort sitt. Jag sitter numer längst fram i salen så att jag varken kan dåsa bort eller ha svårt att läsa det som skrivs (Ja, jag behöver skaffa glasögon -igen.)
Men nu blir det ett varv med dammsugaren för sambon har tagit hundarna med sig ner till Åtvidaberg för lite kompletteringsjakt. Förhoppningsvis kan vi lyckas bocka av alla på listan som väntar på kött.
Ha en härlig Lucia gott folk!

Pepparkaks...borg

Publicerad 2013-12-10 21:23:26 i Allmänt,

Sambon kom hem och var lite avis på oss som bakat pepparkakshus härom veckan. Tydligen hade han aldrig gjort det. Och jag som tar varje chans när han för ovanlighetens skull vill pyssla med mig, löste ju såklart problemet på en gång med att köpa deg. Så i söndags firade vi andra advent med att baka pepparkakshus. Eller rättare sagt pepparkaksborg. För varför börja med något enkelt?
Själv inspirerades jag av Frida som gjorde ett lusthus sist. Varför är det alltid så att det känns som att degen aldrig kommer räcka och så slutar det med att den aldrig tar slut?

https://cdn2.cdnme.se/3971833/7-3/pic_52a778139606ee659dd2d99e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3971833/7-3/pic_52a77818e087c33431a02304.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3971833/7-3/pic_52a7782188e59d8d40e6d510.jpg" class="image">

Julmys

Publicerad 2013-12-06 21:46:11 i Allmänt,

Igår vad jag hos en tjej i klassen på julmys. De som känner mig vet att jag överplanerar allt in i minsta detalj. Därför tyckte jag att det var lite jobbigt att det inte var organiserat med vem som skulle ta med vad. Alla fick ta med sig det de ville helt enkelt. Och lustigt nog (enligt mig) blev det väldigt varierat. En hel del glögg förstås men så var vi också ett antal stycken.

Själv hade jag inte särskilt mycket tid så jag gjorde det lätt för mig med ett "recept" jag hittade i senaste Buffé. Helt enkelt pepparkakor med pistagesmörkräm och mörk choklad. Trots att jag använde betydligt mer nötter än vad receptet angav smakade det fortfarande väldigt tamt. Men de var ganska fina iaf;)

Se det snöar

Publicerad 2013-12-06 11:21:56 i Allmänt,

Nu börjar det bli vitt på Malma Backe. Och för första gången på flera år känner jag mig upprymd över snön! I Umeå kom den alltid för tidigt och stannade alltför länge. Och hela oktober och november har jag gått och bävat inför den. Men den har liksom inte dykt upp. Och nu när flingorna faller och marken börjar bli vit såhär en vecka in i december så känns det lustigt nog bra. För om det ska vara snö så ska det vara det i december. Som skåning har jag inte upplevt många vita jular. Jag tror jag minns en från min barndom då det låg några stackars cm snö på marken. Vilken lycka det var! Men när man blev äldre och flyttade långt bort och blev tvungen att köra 135mil hem till jul i snöoväder uppskattade man det inte lika mycket längre. Nu har vi bara 65mil att köra så det känns lätt som en plätt;)

Hade egentligen tänkt åka till en tygbutik i Sundbyberg idag men det känns inte helt optimalt när det vräker ner snö på en glashal vägbana. Så jag får helt enkelt pyssla med ett annat projekt idag. Håller på att sy en sommarklänning till resan. Tyckte att det var tunt i garderoben nämligen. Och det finns inte mycket sommarkläder i butikerna såhär års.
Bilder kommer!

Första advent

Publicerad 2013-12-01 09:45:38 i Allmänt,

Tiden rinner iväg och nu är det redan första advent! Egentligen hade jag önskat att få fira en lugn första advent med julbak och kanske en promenad på stan. Men jag firar på mitt eget student-vis.

Glad första advent på er!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela