meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Sovmorgon, vad är det?

Publicerad 2013-03-29 08:18:58 i Allmänt,

Jag hade sett fram emot långa sovmorgonar nu när vi är lediga. Då vaknar förstås sambon redan strax efter 06.. Och jag kan inte sova bredvid en vaken person. Det är stört omöjligt. Det är ganska mycket som är stört omöjligt faktiskt. Ljud, ljus, rörelse. Åh vad jag avundas folk som kan sova när som helst, hur som helst och var som helst.. Vilken dröm.

Idag ska vi tömma lägenheten som vi bodde i i Lund. Wow vad längesedan det känns. Som ett helt liv sedan.
Jag minns hela den tiden som i ett rosa skimmer. Jag hade precis träffat mina drömmars kille, hade massor av vänner inom minuters avstånd (det är man inte bortskämd med längre) och världen låg liksom öppen:) Möjligheterna var oändliga! Det är de förstås fortfarande. Och jag har fortfarande min drömmars kille. Vi bor i ett jättefint radhus i en jättemysig stad. Det man saknar är vännerna. Det blir sådär när man flyttar från stad till stad. Tur det går så fort att flyga ändå;)

Idag ska iaf lägenheten tömmas. Och imorgon ska vi fira påsk ordentligt med en sida av släkten (det finns ju så många sidor nu, haha:) Så vi tar väl snabbt igen det vi gör av med idag i form av energi;)

Kram på er!

Påskledigt

Publicerad 2013-03-28 20:15:24 i Allmänt,

Igår slutade jag på mitt jobb. Jag bjöd på tårta som jag tagit en bild på, men nu fungerar det plötsligt inte att lägga in bilder igen..

När jag slutat åkte vi direkt till Stockholm för att plocka upp sambons bror och sedan vidare till Skåne. Jag var helt slut när vi kom fram men imorse var jag glad att vi redan var framme;)

Här ska det firas påsk! Idag har vi i vanlig ordning gjort ett besök på outletarna i Höganäs. Vi shoppade en hel del. Jag shoppade faktiskt minst!

Grabbarna köpte bl.a jättesnygga kostymer till ännu snyggare priser. Själv investerade jag i ett par ljusbruna skinn-sneakers, ett par skjortor, en tjocktröja och så köpte vi på oss lite vardagsporslin. Nu ska Ikea-resterna ut!! De hade en sjukt bra drive. 24 delar för knappt tusenlappen. Vi brukar investera lite när vi är nere. Det hör liksom till.

Nu ser jag fram emot några dagar med härligt sällskap, god mat och, som alltid, gott vin;)

Glad påsk gott folk!!

Små blå knoppar av hopp

Publicerad 2013-03-26 07:27:42 i Allmänt,

Äntligen är det, för mig, säkraste vårtecknet här! Krokusar.
Man känner hur lyckan pirrar ända nere ifrån tårna:) "Än är det vinter kvar" men det går åtminstone framåt;)

Servettblommor

Publicerad 2013-03-25 22:09:15 i Allmänt,

Här kommer en instruktion till servettblommorna som jag vet att några av er var nyfikna på:) Inte alls särskilt svårt, men däremot tidskrävande;)
 
Det som behövs är helt vanliga servetter i valfri färg, en sax och sytråd.
 
 
Börja med att ta en servett och klipp upp de vikta sidorna så att du har 12 kvadrater istället för fyra.
 
 
Sen viker du servetten precis som när man gjorde solfjädrar när man var liten;)
 
 
Sen knyter du en bit sytråd precis på mitten.
 
 
Sen klipper du till det som kommer bli "blombladen". Börja klippa ungefär halvvägs mot mitten och runda av vid toppen.
 
Det kan hända att du måste klippa upp en del av lagerna i efterhand. Tänk halvvägs så blir det lagom som sagt. Såhär ska det se ut.
 
 
Sen lyfter du försiktigt isär lager för lager och viker dem uppåt.
 
 
Det blir snyggast om man gör de båda sidorna parallellt.
 
 
Och såhär blir resultatet:)
 
Nähej.. Inga fler bilder har den tydligen bestämt sig för.. Kan göra ett nytt försök sen.
 
Lycka till!

Tiden bara rusar iväg!

Publicerad 2013-03-24 22:34:45 i Allmänt,

Helgen har sprungit iväg. Precis som vardagarna gör. Jäklar vad fort allting går! När började tiden rinna så mycket fortare?

Jag har sytt klart klänningen iaf:) Den sitter som en smäck! Är så stolt över mig själv att jag äntligen tog mig tid att rita ett helt perfekt mönster. Annars ska allting bara gå så snabbt som möjligt.
Försökte ta en bild på den igår när jag inveg den men tyvärr blev de lite suddiga:S Så det får komma senare.

Jag fick en förfrågan på hur jag gör blommorna till pionlampan. Självklart ska jag lägga ut instruktionerna till den:) Jag ska bara hitta en liten stund för det också;)

Helgen har varit händelserik med sushiverkstad, massor av vin, loppis och en tur till Stockholm ikväll. Där jag förövrigt åt den, antagligen, godaste korven jag hittills ätit i mitt liv. En kalvkorv som var helt perfekt saftig och med precis rätt sälta. Mums!
Men nu är jag helt slut! Så denna människa säger godnatt:)

Morgonstund har, -ja om inte guld så åtminstone gyllenbrunt i mun.

Publicerad 2013-03-22 07:22:04 i Allmänt,

Efter all tid man jobbat med juste bröd är det så himla svårt att uppskatta det färdigbakade i butikerna.. Jag kan stå framför hyllan hur länge som helst bara för att bestämma vilket som är minst hemskt. Visst kan man köpa butiksbakat, men de håller ju inte särskilt länge och blir ganska tråkiga redan dagen efter.

Vi (läs sambon, jag är för lat) brukar baka eget filmjölksbröd, men idag hade jag inget sådant att välja på.
Oftast orkar jag inte anstränga mig så mycket på morgonen men idag fick jag för mig att göra omelett (av alla saker)
Vi hade både peperoni och den där krämiga goda fetaosten, som man bara kan köpa i storpack, hemma. Jag älskar peperoni. Äter jag pizza nu för tiden så blir det med peperoni. Har aldrig gillat den där skinkan:S

Iaf! Till med en avokado och ett glas juice så har jag täckt en del protein och nyttiga fetter för dagen iaf;P
Och visst var det gott. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att äta LCHF. Av väldigt många anledningar egentligen men främst för att jag älskar kolhydrater! Då hade jag ju inte ens fått dricka juice till. Hemska tanke.

Kreativ process

Publicerad 2013-03-17 17:07:35 i Allmänt,

När jag väl är inne i ett projekt är jag överallt och ingenstans på samma gång. Precis som mina saker:S Ibland önskar jag att jag hade lite bättre ordning.. Men då hade jag antagligen inte varit lika kreativ;)

Klänningen är på gång iaf! Toilen blev faktiskt riktigt bra och utan större ändringar. Eller det stämmer egentligen inte. Jag har ändrat massor från grundmönstret, men det behövdes bara ändras EN gång:)

Underbara söndagsmorgon!

Publicerad 2013-03-17 10:49:00 i Allmänt,

 
Om jag hade fått välja EN tidpunkt på veckan som min favorit så skulle det absolut bli söndagsmorgonen. Man har i regel fått sova ut ordentligt, inga måsten och favoritdelen -långfrukost! Vi gör alltid en mastig frukost med varma frallor, te, juice, ägg osv. Ibland lyxar vi (jag) till det med hembakta scones. Det är sambons favorit.
 
Men idag är jag ensam hemma. Sambon är i Umeå och håller hoppträningar så jag får äta min söndagsfrukost helt alena. Den enda fördelen är väl egentligen att jag slipper titta på sport på tv:n och faktiskt kan välja det jag själv vill se;) Och då väljer jag förstås att inte ha tv:n igång alls! Istället blir det långfrukost med pyssel. Jag håller på med en pionlampa till sovrummet. Sådär fluffig och romantisk som bara en pionlampa kan vara;) Men det tar TID!! Och det räcker tyvärr inte med några få servettblommor. Det krävs mängder! Men för en gångs skull låter jag det ta den tid det behöver. Jag gör en blomma då och då och så småningom måste det ju räcka:)
 
 
Igår gav jag mig på att få till ett perfekt livmönster till mig själv. Enda sedan jag tappade bort min mönsterpärm har jag inte haft orken att klura ut ett nytt. Alla uträkningar var ju i pärmen. Men nu har jag nog faktiskt fått till det! Jag satt uppe till ett (det är ganska sent för att vara mig, jag är morgonmänniska) och nu tror jag baskemig att det ska funka!
 
Det är ju inte sömnaden i sig som tar tid, det är mönsterkonstruktionen. Så jag tänkte att om jag nu ser till att få till ett riktigt bra mönster så kan jag komma igång och sy lite mer till mig själv. Länge har det blivit stora "opassliga" kläder när jag sytt, men jag längtar efter ordentligt skräddade plagg. Så om det nu går som jag vill kommer det första bli en 50-tals inspirerad klänning i svart/vitt smått hundtandsmönster. Håll nu tummarna för mig!
 
Och ha en fantastisk söndag allihop!

Kan nyttigt vara gott? Jovisst!

Publicerad 2013-03-16 14:54:02 i Allmänt,

Jag tänker ofta att jag borde lägga till med lite nyttigare vanor. Egentligen borde jag nog lära mig att kontrollera mitt blodsocker lite bättre, men det är inte alltid så lätt när man inte kan äta precis när man vill och tiderna varierar kraftigt. Det är lätt att ta till den där chokladbaren när humöret sviktar och det är långt kvar till lunch eller middag. Men man måste ju börja någonstans. Så jag börjar med frukosten. Den kommer ju först och jag är dessutom otroligt beroende av en stadig frukost.
 
Hemma hos sambons pappa och hans fru brukar vi få deras hemgjorda musli till frukost. Jag är inte så förtjust i musli annars men den här är kanongod! Rostad, knaprig och full av frön, nötter och torkad frukt!
 
Så igår gjorde jag äntligen slag i saken och slängde ihop en sats. Självklart handlade jag INNAN jag bad om receptet, så det blev inte exakt likadant men det gör ju inget:)
 
 
 
Visst ser det smaskigt ut? Lite naturell yoghurt, färsk ananas och nygjord musli. Både nyttigt och gott:)
 
I den här har jag lite allt möjligt. Men på ett ungefär:
 
200g havregryn 200g rågflingor 100g kokosflingor 100g hasselnötter 100g mandel 100g torkade jordgubbar 100g russin 50g torkad banan En skopa puffat bovete En skopa puffad quinoa
 
0,5 dl naturell olja 0,5 dl vatten 0,5 dl honung 0,5 dl råsocker
 
Hetta upp vatten, honung, olja och socker tills sockret smält. Låt det svalna lite. Mät upp gryn och flingor, häll över vätskan och krama in den ordentligt. Du måste använda händerna;)
 
Hacka nötter och mandel och blanda i. Rosta sedan allting i ugnen på ca 100 grader tills det blir gyllenbrunt. Det är viktigt att blanda runt ofta, vi gjorde det ungefär en gång i kvarten, det verkade lagom.
 
När det är klart låter du det svalna och sedan blandar du i frukt och puffar. Eller precis vad du vill helt enkelt;)
 
 
Ha en härlig lördag<3

Kuddfodral

Publicerad 2013-03-10 19:00:49 i Allmänt,

Igår var vi ute på ön och flyttade på en ENORM vedhög. Mördarmyrorna (jag kallar dem så) hade nämligen fått för sig att bygga sig, inte bara en utan två, gigantiska myrstackar under den. Och eftersom vi önskar att slippa gå omkring i skyddsdräkt hela nästa sommar tänkte vi göra det lite besvärligt för dem.
 
Vi åkte tidigt på morgonen men hade tur att vi var lite senare än vad vi tänkt oss, eftersom färjan innan oss fick motorhaveri. (Det hade varit riktigt jobbigt att behöva sitta på den!) Sen gick vi ut till ön på isen. Det var första gången jag var där på vintern och det kändes lite läskigt att "gå på vattnet"! Men hundarna älskade det;)
 
Det tog lite längre tid än vad vi tänkt oss och vi fick jobba riktigt hårt. Men det kändes SÅ värt det när vi var klara. Det var mycket ved som blivit dålig så den körde vi ut på isen och lyckades tutta eld på. Smidigt, vi behövde inte tänka på att den skulle vara släkt innan vi åkte:)
 
Vi var tillbaka ganska sent men vi hade ju bestämt att vi skulle äta dovhjort så det gjorde vi. Under tiden tittade vi lite sporadiskt på melodifestivalen. Vilket jäkla jippo.. När man var liten var det ju kul. Det är det inte längre.
 
Idag har vi vilat upp oss. Hundarna brydde sig inte ens om att jag kom ner på morgonen, de var så trötta! Och de har sovit heela dagen. Sen hade sambon glömt (?) berätta att det skulle spelas poker hemma hos oss ikväll, hum. Men jag hade bestämt mig för att sy så de fick spela själva. I ärlighetens namn sög jag på det sist så jag var inte så sugen.
 
Här är iaf resultatet från kvällen:
 
 
Jag måste verkligen lämna in min kamera på lagning.. Kuddarna ska ligga i soffan men eftersom den ser ut som den gör just nu fick jag fota dem i sängen. Och jag vet, jag borde inte få sy något annat innan soffan är klar, men det är ju så tråkigt!! Måste få vara lite kreativ emellanåt;)
 
Jag gjorde det enkelt för mig (varför göra det svårt??) Så jag sydde kuvertfodral som man bara stoppar in kudden i. Piece of cake;) Tyget är från Ohlssons. Riktigt grov bomull. Jag gillar att sy i det, drar sig inte och gör som man vill.
 
 
Trevlig kväll på er!

Ibland måste man få unna sig!

Publicerad 2013-03-08 18:02:18 i Allmänt,

Jag är inte så bra på att unna mig lyxiga saker. Äsch jag är för tusan inte ens bra på att unna mig icke lyxiga saker!
Jag tänker alltid att "om jag köper det här (som jag egentligen inte behöver) kommer bilen paja (som vanligt) eller så kommer vi få åka till veterinären med något av djuren" Så då låter jag i regel bli.

Men ibland behövs det inte så stora medel för att lyxa till en fredagskväll (eller varför inte en måndag??) Mitt favoritlyx är att köpa några sånnadära fantastiskt vackra och väldoftande bubbelbitar på Lush:) Så tappar jag upp ett varmt bad och låter bubblorna omsluta mig. Fantastiskt! Det lindrar de flesta plågor;) Och är inte alls särskilt dyrt! En bit kostar mellan 50 och 60kr och räcker till minst 4 bad. Det kallar jag vardagslyx!

Sen är det en bonus bara att få gå runt i butiken och känna, prova och dofta på allt underbart i hyllorna. Vill man ha hjälp eller funderar över något så finns kunnig personal på plats. Att det dessutom är organiskt, handgjort och fullkomligt fritt från djurförsök gör inte saken sämre!

Om ni inte har ett badkar så har de massor av annat att lyxa till det med. Bl.a. en fantastisk ansiktstvätt som gör ansiktet lent som en babyrumpa;)

Tyvärr finns inte Lush överallt (bara i närheten av Stockholm och lustigt nog i Luleå?) men jag kan glädja alla mina nära och kära hemifrån Skåne att de inom kort kommer slå upp portarna någonstans i Malmö:D Det lyckades jag dra ur det stackars biträdet här i Uppsala;) I Malmö, om någonstans, skulle det ju finnas underlag!

Här hittar ni dem på nätet sålänge: www.lush.se
Och nej, jag har inte fått varken betalt eller gratisprodukter för det här, haha;)

Så på detta vis inleder iaf jag min fredagskväll. Sen blir det hemmagjord pizza med peperoni, lufttorkad skinka och mozzarella. Mums!
Imorgon tar vi en tur ut till ön för att utrota mördarmyrorna (åh tänk att slippa gå i gummistövlar på sommaren!) med sambons mamma och syster, och avslutar dagen med middag hemma hos oss. Vi kommer nog vara ganska möra men vi måste ju testa det fantastiska köttet som ligger och väntar i frysen;) Vi hade nämligen turen att få köpa en hel dovhjortskalv av sambons kompis nu i veckan:) Mera lyx;)

Ha nu en härlig helg på er!

(när man nu inte använder bubbelbitarna kan de gärna få ligga framme och se vackra ut samtidigt som de sprider en fantastisk doft i badrummet:)


Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela