meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Åh sköna stillhet

Publicerad 2013-05-31 23:27:51 i Allmänt,

Eftersom vi båda var lediga resten av veckan passade vi på att åka ut till ön igår. Och vilken fantastisk dag vi har haft! Solen har skinit från en klarblå himmel och det har känts som vilken högsommardag som helst.

Igår la vi nät och imorse plockade vi upp 9 st abborrar. Jag tippade rätt, 9 st hade jag gissat på. Man måste alltid gissa innan man kan plocka upp näten;)
Sen latade vi oss i solen och tog en tur med kajaken. Paddlade förbi grannön och tittade på lammen där. Lagade middag och avnjöt smörstekt abborre med färskpotatis, smör och salt. -Precis som man ska. Och det var varmt nog för att äta ute och dessutom nere på klipporna vid vattnet. Helt magiskt.

Bara att få vara här är helt magiskt. Tystnade, stillheten, lugnet. Att få ligga i soffan och läsa en bok och slumra till mellan raderna.

Och jag har ju glömt det viktigaste! Jag tog dessutom premiärdoppet i havet idag:) Det kändes inte ett dugg kallare än vad det vanligtvis gör på midsommar. Det händer att det är kallare då t.o.m. Känner mig lite stolt;)
Och tänk att vi har hela dagen här imorgon med! Jag är lyckligt lottad jag:)

Funderingar och planer

Publicerad 2013-05-30 08:31:26 i Allmänt,

Ibland får jag höra "Mikaela, du borde göra en hemsida och börja sälja det du gör!" Fast det känns alltid så orealistiskt. Vem skulle vilja köpa det jag gör liksom? Men det hade ju verkligen varit en dröm;) Och jag fick ju en hel del beställningar på mina förkläden innan jul:D Så vem vet? Det kanske hade funkat?

Men då tänkte jag såklart fråga mina kära läsare;) Har Du förslag på vad man skulle kunna producera och sälja? Vet Du något som Du letat överallt efter men bara inte får tag på? Eller får tag på men är alldeles svindyrt? Vad längtar Du efter att ha som ingen annan har?

Ett tag funderade jag på barnkläder och framförallt mössor men det finns hundratals som säljer sådant. Knepet är att det ska vara enkelt men exklusivt/personligt och det är inte alltid lätt. Men jag har mina funderingar.

Jag skulle bli jätteglad för minsta fundering/tips<3

Tillbaka till det gamla fast ändå framåt?

Publicerad 2013-05-25 23:39:48 i Allmänt,

Idag har jag gjort en förändring igen. Man kan tycka att jag hattar omkring och är oseriös men jag försöker bara låta magkänslan leda mig. För det är väl egentligen bara jag som kan veta vad som är bäst för just mig? Och om jag nu ska öva på att lyssna till min inre röst, och kropp för den delen, så må jag väl framstå på det viset.

Jag får berätta mer exakt när det är lite mer officiellt. Men jag kan avslöja att det ger mig mer tid för vila och umgänge i sommar:) Och det är något jag värderar HÖGT nu för tiden.

Idag var det lite kaotiskt på jobbet, inget ovanligt där. Internet låg nere och det skapade en del problem som förde med sig att jag inte hann allt jag borde och därför kom jag efter resten av dagen:S Känner mig minst sagt slut efter den här veckan.. Vilken tur att jag bara ska jobba imorgon för att sedan vara ledig en hel vecka:D Förutom lite frivilliga grejor;)

Ikväll var jag gräsänkling och då är det tråkigt att laga mat. Så jag mötte upp en vän på stan och käkade lite grekiskt. Men grekisk mat i Sverige är ju inte samma sak såklart. Längtar efter RIKTIG tzatziki! Hoppas på det i sommar.

Nu är det dags att säga godnatt så att jag orkar upp imorgon!

När katten är borta

Publicerad 2013-05-24 08:56:47 i Allmänt,

När jag jobbar och inte själv har tid att pyssla så kommer jag hem och upptäcker att sambon tagit över rollen!

Den här nya sänggaveln mötte mig på altanen i natt när jag kom hem från jobbet:) Helt från scratch och SÅ ordentligt gjord! Jag är mäkta imponerad! Skulle kunna komma direkt från butiken:) Dessutom har han sågat allting med sticksåg! Man tager vad man haver;)
Och att han sedan designat den så att den skulle passa in i vår (min) lantliga stil i sovrummet och inte alls så hypermodern som han själv skulle vilja ha den, det är ju kärlek det;)

Sommarvärme!

Publicerad 2013-05-17 18:19:50 i Allmänt,

Idag har det varit riktig sommar i Uppsala! Och så fantastiskt vackert det är här när träden blommar och gräset blivit grönt. Det känns helt fantastiskt att åter bo på en plats där man faktiskt trivs. Det gör inte ens så mycket att jag inte känner så många här än. Jag har ju redan haft vänner på besök både från Umeå och Skåne:D

Det visade sig att min tå inte var bruten som tur var! Ortopeden var inte alls orolig, möjligtvis bara för såret, men jag lovade att hålla det rent;) Däremot är det väldigt svårt att stödja på foten så han rekommenderade mig att ta det lugnt några dagar. Så det fick bli sjukskrivning idag och imorgon. Sen är jag ledig i vilket fall sön-tis. Och vi tänkte ändå göra som vi planerat och ta en tur ut till ön. -Åh vad jag har längtat!
Där kommer det bli massor av tid för att vila min skadade fossing;) En bra bok åker med. Och jag funderar faktiskt på om jag inte skulle ta och stänga mobilen också rent av? Det finns ju en fast lina för viktiga samtal liksom. Jag tror att det skulle kunna vara nyttigt.
Så om ni inte får tag på mig så vet ni varför;)
Trevlig helg på er!

Här är en bild på några av de allra viktigaste i mitt liv från förra årets midsommarfirande på ön:) Håller tummarna för att vi ska få samma tur med vädret och sällskapet det här året!

Åh denna lojalitetsångest..

Publicerad 2013-05-17 08:51:10 i Allmänt,

Igår när jag gick med hundarna gjorde jag det smarta draget att gå i sandaler. Det visade sig ödesdigert när jag fick in en gren som bröts av mot en av mina tår. Visst, det gjorde förbannat ont och ja, det började blöda. Men det skulle ju gå över innan jag gift mig;)

Hela natten har jag vaknat gång på gång för att det gjort ont i min stackars tå. Men det var inte förrän jag hoppade ur sängen som jag insåg att det nog skulle bli ett problem att jobba. Jag står och går (och ibland även springer) hela dagarna och just nu känns det stört omöjligt:( Jag försökte sätta ett par gumpadojor på mig men skrek rakt ut av smärta. Och ändå är det enda som cirkulerar i huvudet "hur ska jag kunna jobba?" "Hur ska det gå på jobbet om jag inte kan komma? Jag som tagit på mig extra timmar för att hjälpa till."

Inte en enda gång dyker tanken upp "hur ska det gå med min stackars tå?" " Kommer jag få men av det här?"
Varför är man så förbannat lojal att man tänker på alla andra innan man tänker på sig själv?

Det värsta är att om det inte vore för vad som hände med min fot för två år sedan hade jag säkert gått till jobbet och haltat omkring barfota bara för att det var ett alternativ. Men jag har fortfarande väldigt ont stundtals på grund av min dumhet där för två år sedan när jag tänkte att "äh, de gör ändå ingenting hos läkaren, det går nog över av sig själv." Och nu måste jag faktiskt börja tänka på mig själv!

Jag tyckte att jag gjorde det när jag i onsdags var hos en ortoped och fick gjutit personliga inlägg. Visst det är väldigt dyrt men jag fick åtminstone konstaterat att det var som jag trodde. Att jag hade så höga hålfötter att jag inte fick något stöd alls i några skor samt att jag trampat bort fettlagret under hälarna. Och det kan man aldrig få tillbaka.

Men nu tyckte någon tydligen att jag behövde mer övning i att tänka på mig själv? Suck. Jag övar hellre utan smärta! Men å andra sidan krävs det kanske lite drastiska metoder för att lära mig en läxa..

Nu sitter jag och väntar på samtal från vårdcentralen.

Ibland blir man bara så trött..

Publicerad 2013-05-14 20:16:05 i Allmänt,

När jag äntligen trodde att jag hade löst sommarens semester inser jag att allt gått käpprätt åt skogen.. På grund av ett litet missförstånd har alla veckor blivit "flyttade" en vecka bakåt. Och allt pga av att iphonens kalender inte visar vilken vecka det är. Vansinnigt faktiskt. Man kan be den berätta hur många barn som föds i kina men inte vilken vecka det är.
Så just nu har jag semester en vecka innan jag planerat att åka till skåne och veckan innan midsommar istället för efter midsommar. Suck. Jag hoppas verkligen att det kommer gå att lösa. För det var faktiskt inte mitt fel från början, jag var väldigt exakt med datumen. Men man kan ju förstå att det blir lite rörigt när man ska lägga semester för så många som vi är.

Jag ska kanske börja jobba lite i köket också på jobbet. Min vän Elaine ska sluta och eftersom jag har en del koll på det där med bakning så försöker de övertala mig att ta ett par dagar i veckan där. Helt ärligt så saknar jag ju bakningen så det skulle inte vara helt fel. Och man slipper köra service som jag inte gillar. Men vi får se hur det blir;)

Ikväll är sambon på hockey och jag tänker bara ta det lugnt. Blev så trött efter insikten om semestern att jag knappt orkade cykla hem. Men nu är hundarna matade och rastade så resten av kvällen ska spenderas i soffan!

Bocka av på listan

Publicerad 2013-05-12 15:58:59 i Allmänt,

Finns det något bättre än att få stryka "måsten" från en lista? Att se hur den blir kortare och kortare för att till sist ta helt slut?
Jag är en list-person. Vad som än ska göras åker det upp på en lista. Bara för nöjet att, när man avverkat det, få stryka:)

Just nu försöker jag avverka en riktigt gammal lista med ganska jobbiga saker (ja soffan är med på den) Idag föll lotten på ett gäng gardinlängder som jag syr om till sambons pappa och fru. Jättefina linnegardiner som tyvärr sytts av en tvååring, eller åtminstone någon som var blind på båda ögonen. De har hittills diffat på i genomsnitt en dm på varje sida och vad som verkade som ett busenkelt projekt blev snabbt mer och mer invecklat..

Just nu ligger jag och tycker synd om mig själv i badet (därav alla uppdateringar) eftersom jag insåg att jag måste sprätta upp fållen på den första färdiga längden.. Och dessutom stämmer ingen av längderna överens med varandra eftersom de var så snedsydda:( Så jag behövde en tjurpaus. Nu ska jag bara rycka upp mig själv ur den för jag ska fanimej bocka av de där längderna på listan idag!!

Vuxenpoäng

Publicerad 2013-05-12 15:46:53 i Allmänt,

Jag känner mig riktigt vuxen när jag köper blommor. Och ännu vuxnare när de ska planteras utomhus förstås!

Såhär gulligt blev det att plantera i mormors gamla emaljerade baljor:) Den nyfyndade och matchande kannan får stå bredvid och se söt ut.

Nu är bara frågan om det blir godkänt att sambon? (too late i would say;)

Saknar redan mina fina!!

Publicerad 2013-05-12 15:41:34 i Allmänt,

Helgen har varit helt fantastisk! Men som alltid gick den alldeles för fort:S Nu ska det bli härligt att få hem sambon istället:)

Igår sydde Ida om sina loppis-kuddar samtidigt som jag lagade mat. Sen gjorde vi tortellini tillsammans.
Det blev dovhjortskalvsytterfile (långt ord;) med hemgjord tortellini som var fylld med butternutsquash och chèvre i vitvinssås med grön sparris. Det var kanske inte den vackraste pastan men god var den;)

Loppisfynd

Publicerad 2013-05-11 15:17:37 i Allmänt,

Idag var det lite mer mulet så vi bestämde oss för att åka på loppis:)

Vi fyndade massor! För min del blev det en emaljerad kanna som matchar baljorna som jag ska plantera i, en plunta till sambon (för det är han värd;) en mässingsljusstake till samlingen, två väggljusstakar som jag vet sambon tycker om (de får bo på altanen;) och så några gamla ölburkar från 50-talet. Så himla fina! Och bara 10:-/st!
Ida hittade ett par gamla glasflaskor med glaskork och ett par cylinderformade kuddar till sängen. Så nu har vi varit på Ikea för att köpa nytt tyg till dem:) Symaskinen åker nog ner och ut så att vi kan sitta i solen.

Sen ikväll ska vi göra hemgjord pasta och dovhjortsstek. Det kommer bli supersmarrigt!
Själv ska jag plantera lite blommor i mina baljor nu.

Älsklingsbesök

Publicerad 2013-05-10 22:23:42 i Allmänt,

Den här helgen är min bästa Ida och Fia-Lia här och hälsar på mig och tjejerna:) Mycket välkommet besök!

Imorse tog vi först sovmorgon, varpå en lång frukost i solen och sen tog vi hundarna till ett naturreservat som ligger i närheten. Vi hade nog tänkt ta en lång promenad men inte SÅ lång, vi kom lite vilse på vägen. Men vi hade tre små svarta nöjda damer med oss hem som fått springa som små gehun;)

Efter det tog vi en cykeltur ner på stan där vi gick runt i affärer, besökte domkyrkan och avslutade med en middag på en restaurang ut med ån. Solen sken hela dagen:)

Nu avslutar vi dagen (efter ännu en promenad med hundarna) med en strawberrydaiquiri på färska jordgubbar:)

Soffan

Publicerad 2013-05-06 22:43:57 i Allmänt,

Ingen särskilt bra bild, och så måste man tänka till två ryggkuddar till. Men annars är det såhär den ser ut:)

Festmåltid:)

Publicerad 2013-05-06 21:37:15 i Allmänt,

Wow vad lyckat allting blev ikväll!
Sambon hade bakat hamburgerbröd, vi malde högrev till burgarna och slog egen dressing. Supergott!
Och till råga på allt blev citronmarängpajen riktigt bra! Botten knäckig, curden syrlig och marängen fluffig;) Nu ska jag bara komma ihåg vad det var jag gjorde..

https://cdn1.cdnme.se/3971833/7-3/pic_518801ae9606ee0d45e5c962.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3971833/7-3/pic_518801af9606ee0d4a58ee53.jpg" class="image">

Blod svett och tårar

Publicerad 2013-05-06 10:40:45 i Allmänt,

Ja det kan man verkligen säga att det här soffprojektet har krävt! Igår var det särskilt nära till tårar när jag insåg att jag suttit och sytt på tyget på dynan, för han, utan böjd nål, för att sen inse att det fanns ett fram och bak på tyget. Och med tanke på att det var 50% chans att få på det rätt kan ni ju tänka er vad som hände..

Fram med sprättkniven och av med tyget. Om det inte vore för min tålmodige sambo så hade det fortfarande legat där på golvet kan jag säga. Och fråga mig inte hur, men han lyckades få igång mig igen så att vi kunde rätta till det. Och hör och häpna: nu sitter tyget på! Och snyggt blev det:D Så nu är det nästan klart:) Soffan ser representativ ut och jag kommer inte längre behöva skämmas för en halvfärdig soffa!

Ikväll blir det hemgjorda burgare på grillen, som vi för övrigt äntligen sett till att skaffa. (Det var ett väldans funderande över gasolgrillens vara och icke vara, men tillslut vann kolgrillen ändå. Det är trots allt något speciellt med riktigt kol;) Eftersom vi egentligen skulle vara några fler ikväll ställde jag mig och bakade igår så till efterrätt blir det citronmarängpaj:) Jag letar fortfarande efter det perfekta receptet så det ska bli kul att se hur detta blev. Gjorde lite ändringar nämligen.

Bilder på allt kommer ikväll! Nu ska denna människa jobba. Kram på er!!

Tänk vad ett vänligt ord kan göra skillnad?

Publicerad 2013-05-02 19:10:13 i Allmänt,

Idag har jag fått höra att jag är "en frisk fläkt" av en kund och att jag "lyser upp min omgivning" av en granne:)
Tänk vad några fina ord kan göra skillnad! Och varför är vi inte bättre på att ge varandra komplimanger? Det är ju egentligen inte så svårt!

Jag brukar försöka tänka på det, men jag ska anstränga mig ännu mer!

När gav du senast en främling en komplimang?

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela