meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Lesson leard

Publicerad 2013-09-30 09:25:48 i Allmänt,

Ännu en dag med näsan i böckerna framför mig. Och det är väl okej, jag är ju ändå student.
Men emellanåt känns det som att "Ja men nu börjar jag nog kunna det här!" för att nästa sekund kännas helt hopplöst.
Jag har iaf lärt mig en sak. Det funkar inte att hoppa över föreläsningar bara för att man tycker att föreläsaren inte är så bra, och att det är bättre att jobba istället. Åtminstone inte om man inte läser upp sig under tiden. Och jag har även lärt mig att inte ställa upp på fritidsaktiviteter som tar upp tre kvällar i veckan heller.
Lesson learnd! (The hard way)

Trött 2.0

Publicerad 2013-09-29 20:15:55 i Allmänt,

Ungefär såhär känner jag mig efter allt vad blodomlopp, nervsystem och matspjälkning heter.

Känner mig smått associal.

Igår hade vi gäster och gjorde korv. Det kommer bilder när jag kommit ut ur pluggdimmorna;)

Mittiveckanlyx

Publicerad 2013-09-27 08:56:36 i Allmänt,

Igår åt vi middag med ett par vänner. Vi blev bjudna på tre-rätters en vanlig torsdag, det ni! Fantastiskt gott! Till fördrink fick vi den godaste Strawberry Dauiquirin jag någonsin druckit (och det säger faktiskt en hel del) Till förrätt fick vi bruschetta med mozarella och tomatsalsa, till huvudrätt helstekt kronhjort (glömde fråga vilken del!) med en sjukt god och krämig kantarellpasta och till dessert smördegsknyten med hallon, vaniljkesella och kanderade pistagenötter. Jag ljuger inte om jag säger att jag var PROPPmätt! Orkade inte ens äta upp desserten. Snyft.. Dessutom var jag så hungrig och upptagen med hur gott det var att jag glömde ta en enda bild. Efter maten spelade vi Tabu och tiden bara rann iväg! Jättekul även om jag var i det förlorande laget;)
Idag har vi tentagenomgång och ikväll vankas det gasque. (Ett annat ord för sittning här i Uppsala) Och jag måste återigen fråga mig hur i hela friden de tänkte när de bokade in datumet? Det är en oskriven regel att inte anordna stora fester helgen innan tenta! Och hade jag varit lite förutseende och kontrollerat schemat innan jag betalade för den så hade jag nog faktiskt låtit bli att gå. Och det känns trist för jag tror att det skulle kunna bli riktigt kul annars. Nu får jag låta bli att dricka och gå hem efter middagen för att hinna (läs orka) plugga imorgon. Gammal 2.0, kanske det, men jag tror inte att någon, gammal som ung, orkar plugga ordentligt efter en festkväll. Och just nu har jag inte tid att förlora en dag. Men det går väl fler tåg. Jag har trots allt redan varit på en gasque som jag hade kul långt över förväntan på.
Trevlig fredag!

Oförberedd

Publicerad 2013-09-26 16:40:54 i Allmänt,

Jag har nog aldrig känt mig så oförberedd inför en tenta. Kanske var det ingen vidare idé att jobba samtidigt som man pluggar.. Men det är iofs inget val jag direkt kan göra. Däremot får jag nog välja bort för mycket frivilliga saker. Som t.ex. smakpanelen som jag är på väg till nu. Det är jättekul och jag lär mig en massa men samtidigt har jag lagt ca tre kvällar i veckan på det hittills och det håller inte i längden. Så det ska bli väldigt skönt på torsdag när jag både skrivit tentan och blivit klar med panelarbetet. Då kanske livet kan återgå till det normala.
Nu är jag jättesen och måste skynda vidare. Efter kvällens panel ska vi hem till Busters kompis Fille och hans tjej Elin för att äta middag. Längtar redan!

Tentaångest

Publicerad 2013-09-26 12:20:22 i Allmänt,

Idag har jag ofrivillig plugghjälp.. Om hon istället kunde lära mig om dipoler, vätebindningar och oxidationstal?

Höstmys

Publicerad 2013-09-24 14:51:26 i Allmänt,

Ikväll ska jag till Sthlm och träffa min vän Ida. Senast vi sågs var när vi var i Turkiet och jag är inte bortskämd med att få träffa henne så ofta. Hon är där i jobbet. Det tycker jag är en bra vana som hon gärna får lägga till med;)

Vi ska käka på Mamas and Tapas på söder sen ska vi en sväng till Himlen där mina vänner Emma och Sussi jobbar. För dem som inte varit där rekommenderar jag ett besök. Och då framförallt i baren som ligger skyhögt upp med utsikt över hela Sthlm. Och så har de en grymt bra Stawberry Daiquiri! Man kan tänka på att välja en något lugnare kväll än kanske fre och lör, och bäst är om man bokar ett bord i loungen. Då är utsikten fenomenal!

Så nu ska jag bara byta om lite snabbt efter plugget och ta mig ner på stan. Hade tänkt cykla men jag är osäker på om vädret tillåter det.

Trevligt höstmys på er allihopa!

Vi hade iaf tur med vädret;)

Publicerad 2013-09-22 16:24:54 i Allmänt,

Solen sken och vattnet låg helt spegelblankt när vi kom fram till båthuset. En helt underbar kväll! Och inte nog med det. När vi rundade ön möttes vi av en gigantisk havsörn! Och jag som bodde här nästan en hel sommar utan att få syn på någon.

Det var nästan så att jag glömde idioten från radiotjänst som precis ringt och tvingat på mig ett abonnemang utan mitt medgivande.. Jag fattar verkligen inte varför de inte la den på skatten istället om de ändå tänker tvinga alla att betala trots att man inte använder sig av deras tjänster?! Ilsken? jadå..

Lördagen bjöd på ännu mer fantastiskt väder! En riktig sommardag faktiskt. Jag gick runt i bikini och plockade havtorn och nypon. Hade ingen aning om att det fanns havtorn. Vi har aldrig varit här vid den här tiden på året tidigare. Så det var en trevlig överraskning. Men fy vad jobbigt det är att plocka! Mina händer är helt sönderrivna:S Och det tar dessutom evigheter så nu har jag full förståelse för att havtornsprodukter kostar skjortan! Sen lyckades vi faktiskt plocka några liter lingon också. Jag har varit så ledsen över att vi inte hunnit plocka några men nu får vi lite hemkokt lingonsylt iaf:)

Nu är vi på väg hem igen, helgen gick alltför fort som vanligt. Och hör och häpna så vinkade ännu en havsörn av oss!

Återhämtning

Publicerad 2013-09-20 17:10:35 i Allmänt,

Det har varit så mycket på sistone, och kommer fortsätta vara det fram till åtminstone november nu, att det kändes som att vi behövde lite lugn och ro.

Vad passar då bättre när man har en ö inom 10mil att åka till?

På färjan i öregrund:) Hoppas vädret blir som det är lovat!

Stad eller skog?

Publicerad 2013-09-20 10:30:09 i Allmänt,

Under perioder har jag nog inbillat mig att jag är en stadsmänniska. Det händer fortfarande. Speciellt när jag tillbringar en dag eller två i ett soligt och härligt Stockholm. Då kan tanken slå mig att "Vad fantastiskt att ha SÅ nära till allting. Ingenting är längre bort än en promenad!" Men så fort jag är tillbaka i vardagen med rastning av hundar och hemmaliv så är de tankarna helt ersatta av "Hur fantastiskt hade det inte varit att bara öppna dörren och släppa ut hundarna med mil till närmsta granne, väg och skogen in på knuten?"
Ganska kluven med andra ord. Och det är därför det är så perfekt precis just här. Vi bor praktiskt taget inne i stan (nära nog iaf) men har ändå skogen precis utanför. Jag behöver inte gå en meter på asfalt när jag tar en promenad med hundarna och det finns både skog och ängar ända in på knuten. Så egentligen har jag det bästa av två världar. Tänk att sambon kunde lyckas så bra helt utan min hjälp;)

Nu så!

Publicerad 2013-09-19 14:56:55 i Allmänt,

Nu har åtminstone mina förutsättningar förbättrats. Förra gången jag läste fysiologi köpte jag aldrig boken och det satte ett stort mörkt märke i min studiehistorik. Den enda tentan/ enda provet som jag blivit underkänd på i hela mitt studieliv. En skamfläck helt enkelt. Jag skrev iofs VG på omtentan men för att det inte ska upprepas tog jag det säkra före det osäkra den här gången.
Det som är så fantastiskt med just den här boken, är att den har en liten kod i pärmen som gör det möjligt att gå in på en hemsida som innehåller en massa smarta quiz. Det är plugg helt min smak:)

Plugga?

Publicerad 2013-09-17 09:55:32 i Allmänt,

Hur gick nu det här till?
Sova ut det skulle jag göra, det hade jag bestämt, nu när jag känner mig krasslig. Sen skulle jag gå upp, gå med hundarna och börja plugga.
Men hur hamnade den där plommonpajen i ugnen? Och bulgurn på spisen och hummusen i mixern? Och hur blev golven rena?
Tur jag inte börjar förrän 13!

Bilder och recept på pajen kommer när den är klar:)

Grodda groddar

Publicerad 2013-09-16 21:37:25 i Allmänt,

Tänkte att jag skulle bli lite nyttigare. Ja, det kan ha att göra med kostregistreringen i skolan. (Vi måste väga och skriva upp allting vi äter i tre dagar. Skrämmande..)

Iaf. Jag har faktiskt alltid velat prova att grodda. Det verkade inte så svårt. Och så verkar det nyttigt(?)

Man lägger, i mitt fall, mungbönor i vatten 12h. Sen häller man av vattnet och lägger dem i en burk. Man spänner en silduk över och ställer burken mörkt. Sedan sköljer man dem två gånger om dagen i 4-5 dagar. Klart.
Fast gör inte som jag och ställ burken i ett skåp. Det gör saken väldigt mycket svårare att komma ihåg.. Och tänk på att de sväller många gånger om! Jag la 2,5 dl i min glasburk och när jag skulle ha ur dem satt de bokstavligt talat fast(!) Jag var tvungen att gröpa ur dem med en gaffel.

Så nu har jag börjat på en betydligt mindre "sats". Hoppas att jag både ska komma ihåg den och att den ska få plats bättre i burken, haha!

Har ni några erfarenheter? Vad är ditt bästa nyttighetstips?
Jag funderar på att göra en detox. En sån där man fortfarande får äta förstås, men utan animalier osv. Någon som testat??

Höstinspiration

Publicerad 2013-09-10 09:25:04 i Allmänt,

Bara att prata om hösten och tanken på alla fantastiska färger ger mig så otroligt mycket ny inspiration! Jag får lust att hugga tag i kameran och gå ut för att försöka fånga de där underbara ögonblicken när allting verkar vara sådär perfekt. Men jag tror att det är ännu viktigare att faktiskt gå ut och fånga de där ögonblicken med en mental bild.
Här kommer ett gäng inspirationsbilder som jag lånat från nätet. Visst får man lust att slänga sig ut och köpa ny höstjacka, skor och typ färga håret? Fast så dramatisk måste man ju inte vara;) Jag tänker iaf snart plocka fram stickorna. Det är mitt höstpyssel nr 1 när kvällarna blivit mörka och man bara längtar efter att få vira in halsen i en megastor mjuk halsduk;) I år blir det definitivt fler Lovikavantar iaf!

Sensommar eller tidig höst?

Publicerad 2013-09-10 08:08:52 i Allmänt,

Eller är det samma sak? Hur och vad man än benämner det så är vi på väg mot hösten med stormsteg. Kvällarna är mörka, nätterna är kalla och vindarna är friska. Och hur mycket jag än älskar sommaren, och alltid tycker att den går för fort, så är det något riktigt speciellt med den tidiga hösten. Löven som börjar skifta mot rött (något som inte förekommer i den del av Norrland som jag bodde i och som jag saknat otroligt mycket) solen som skiner och värmer samtidigt som vinden kyler. Och de där vindarna, de är speciella. Det går inte att förklara men de har en känsla av förändring. Jag brukar tänka på filmen Chocolat, där mamman styrs av vinden och måste flytta när den når dem. Tragiskt och romantiskt på samma gång.

Jag är, i alla fall oftast, väldigt glad över att bo i ett land med fyra tydliga årstider. För hur trött jag än blir på vintern och snön så finns det dagar jag fullkomligt älskar den och inte skulle vilja leva utan. Och våren är nog mest fantastisk av dem alla. Ljus efter mörker, lycka och hopp. Att få följa slumrande växter i sitt uppvaknande. Dofterna och ljuden. Ja, jag skulle inte byta ut mina älskade årstider för allt i världen. (Även om jag gärna faller in i det tänker några gånger per år;)

Hoppas ni får en fantastisk sensommar/tidig höstdag idag<3

Händelserikt

Publicerad 2013-09-09 09:00:00 i Allmänt,

Helgen fortsatte i veckans rasande tempo. I lördags vankandes det fördelsedags/försenad inflyttningsfest. Vi var ca 30 personer och det var riktigt trevligt! Så hela dagen hade vi förberett mat och städat osv. Man tycker alltid att "det är ju inte så mycket att göra" men så byggs listan så sakteliga på. Så självklart hann jag bara precis klart tills de första gästerna kom. Men det räcker ju:)
Igår fyllde sambon år och då var det upp och fixa american pancakes, ett stående inslag i våra födelsedagsfrukostar. Mums! Och för en gångs skull var jag riktigt nöjd med hans present. Han är nämligen en sån person som kommer på vad han vill ha/behöver och köper det direkt. Inget funderande som lämnar öppningar till oss runt omkring att faktiskt köpa något han vill ha. Men i år gav han mig chansen. En vapenkamera. (Kanske mycket för att de inte hade någon hemma på XXL när vi var där och tittade för ett bra tag sen.) Jag hade egentligen glömt bort det men snubblade över en när jag letade runt på nätet efter något passande.
Eftersom det var hans födelsedag kom hans familj hit på "lunch". Men det blev mer som en tidig middag. Vi gjorde helstekt kyckling med örtsmör och butternutsquashmos. Jättegott. Och det roligaste var att han mormor på 91år tyckte att det var så gott. Hon äter nämligen bara väldigt nyttigt och "tycker inte om" massa smör osv. Jag kan säga att det var nog mer än en årsranson smör för henne i moset, haha. Men hon tog t.o.m. om:) Det värmer i hjärtat.
Idag skulle jag ha jobbat men innan jag fick veta det fick vi möjlighet att vara med i en smakpanel i skolan. (Älskar att prova saker!) Och uttagningen är idag kl 10. Dessutom hade sambon hunnit tacka ja till jobb och jag hade inte tänkt på att vi båda behöver bilen i våra jobb:S Så nu får jag helt enkelt tänka på det. Synd att någon av oss alltid ska missa en jobbtid pga bilen. Får tänka ut något där..
Nu måste jag iväg ut med hundarna så att jag inte kommer försent! Kram på er!

Bakelser

Publicerad 2013-09-06 22:31:15 i Allmänt,

Dagen utvecklade sig inte riktigt som jag hade tänkt. Tog en lång promenad med hundarna i naturreservatet, så himla mysigt! Och Freja skötte sig.

Så fick jag för mig att kolla om jag kunde få en drop-in tid att fixa håret. (På tiden!) Och det fick jag av någon outgrundlig anledning. Men oj vad dyrt det blev.. Jag borde kanske ha frågat innan men deras klipp-priser var ju ganska låga. Så nu sitter jag 1500:- fattigare och några (nästintill) gråare nyanser mörkare här och undrar vad som hände? Jag ville ju bara lägga mörkare slingor i min ljusa "utväxt"? Varför är det så långt till Fia?? Hon vet precis hur mitt hår funkar och det kostar långt ifrån skjortan. Men jag kan ju inte gå 90% av året med utväxt bara för det. Nåja.

Jag har hunnit baka lite iaf:) Det blir portionsdesserter. Typ som små bakelser men i kopp. Gjorde en citrondaquise i botten, sen en hallonbavaroise, en klick hemkokt (såklart) hallonsylt, sen en till bit kaka. Imorgon ska jag garnera med italiensk maräng, som jag bränner av, och björnbär. Kommer nog bli mumsigt:)

Nu måste jag bara hitta plats i vår överfyllda kyl:S

Trevlig kväll!

Fullt ös!

Publicerad 2013-09-06 09:47:35 i Allmänt,

Den här veckan har verkligen tagit på krafterna! Det har varit jättekul men oj vad det går åt energi när man lär känna nytt folk! Igår var jag och Linnea (från klassen) på vår nyblivna nation för information. De berättade om alla sätt som man kan engagera sig på och som avslutning blev vi bjudna på middag. Det var riktigt trevligt! Funderar på att gå med i kören faktiskt. Men det känns lite läskigt för jag har inte tagit en ton på över 10 år. (Så går det när man har en otroligt opedagogisk, och rent av otrevlig, körledare i gymnasiet. Som nu iofs helt verkar glömt det.)
Jag var intresserad av spexet också men det innebar audition på lördag redan och det känner jag varken att jag har tid med eller är redo för. Men det går fler tåg, jag ska ju plugga i tre år!
Idag blir det förberedelser inför festen som vi ska ha imorgon. Hundarna tyckte det var lägligt att sätta igång och fälla ordentligt helgen till ära, så jag lär väl få dammsuga typ 10ggr innan imorgon. För övrigt ska det bli jättekul. Önskar förstås att alla mina närmsta vänner kunde komma, men jag har bjudit några nya så det ska bli trevligt.
Nu ska jag iväg till skogen med hundarna så att de inte blir kinkiga och sedan blir det lite shopping, och viktigast av allt, bakning:) Återkommer med resultatet;) Kram på er!!

Back to School

Publicerad 2013-09-03 08:23:22 i Allmänt,

Igår var första dagen tillbaka i skolbänken. Åh vad jag trivs där! Jag hade gärna pluggat resten av livet om jag fick. Förutsatt att jag själv fick välja ämne förstås.

Första dagen var bara information. Och rundvandring. Byggnaden är enorm! Men jag hade redan knäckt koden till kartan så det var inte särskilt förvirrande. Problemet är att det finns en hel del låsta dörrar och på så sätt bildar hela byggnaden en labyrint. Men vi fick tipset att ta vägen genom källaren om vi hade bråttom;)

Efter infon var det nollningsmöte. Jag känner mig verkligen för gammal för nollning.. Men det var vissa saker på schemat som verkade riktigt kul så jag tänkte att jag kan ju gå på det jag känner för och strunta i resten.
Och det är så lustigt för jag ser mig verkligen inte som en tävlingsmänniska. Men så börjar det pratas om lekar och uppgifter och så plötsligt är jag totalt uppskruvad och sitter och broderar det förbaskade namnbandet med paljetter(?) Jag blir lika förvånad varje gång.. Men så är det nog så att jag ser tävlingsmänniskor som detsamma som dåliga förlorare. Och det är jag verkligen inte. Jag är en bra förlorare. Undrar om det är en bra eller dålig egenskap..?
Nåväl, nu är det tydligen temat Rock som gäller för min grupp den kommande tiden. Och det kunde ju helt klart ha varit värre. De andra fick disco, rave och hiphop;)

I helgen var vi på bröllop och det var helt fantastiskt! Det fina med bröllop är att alla, utan undantag, är på sitt bästa humör. Vigseln var sådär lagom religiös, brudparet var galet vackra, champagnen flödade, alla vid mitt bord var trevliga, bandet var jättebra, alla dansade och vi ska inte tala om vickningen! Korv med bröd släng dig i väggen! Helgrillat lamm med hummus, mintsås och bbq i wrap. Jäklar vad gott!!! Det kommer definitivt varianter på den här hemma;)

Jag lät faktiskt alla andra stå för fotograferingen men jag ska försöka lägga vantarna på några bilder så att jag kan visa. Själv hade jag min egensydda klänning och den måste jag ju försöka hitta en bild på. En som är tagen innan all den där mintsåsen rann ut i knäet..

Nu ska jag snart till skolan igen! Kemi på schemat:o

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela