meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Dieter

Publicerad 2014-01-28 12:25:43 i Allmänt,

Rent generellt är jag emot dieter. Och då menar jag bantningsdieter, det finns förstås människor som inte har annat val än att följa en specifik diet. Jag tror betydligt mer på ett sunt leverne med lagom av det goda och lagom mycket motion. "Får inte" funkar inte på mig. Det triggar mig snarare.
Men (haha såklart) man är bara människa, och en nyfiken sådan, och jag kände att jag behövde en liten spark i ändan efter den här resan med omöjligt mycket mat. Det har väl mest att göra med det faktum att mina byxor mystiskt krympt i garderoben under julen (någon som känner igen fenomenet??) och att måttbandet gjort detsamma när jag skulle ta måtten till klänningen jag ska ha i helgen.. Men jag tänkte att "vad tusan, jag testar". Jag har inte gjort något extremt. Verkligen inte. Jag bestämde mig bara för att låta bli de snabbaste kolhydraterna under en vecka. Som LCHF fast utan HF liksom. Men fasiken vad värdelöst! Det är mycket jobbigare att komma på vad man ska laga för mat och jag är konstant hungrig. Och eftersom jag har vissa kunskaper om metabolism så förstår jag självklart att en vecka varken kommer göra till eller från. Men envis som jag är? Klart jag fullföljer. Om inte annat så dras ju åtminstone sockret automatiskt ner så någon fördel har det väl. Men efter helgen får det bli lite mer träning och lite mindre fika istället. Och inga måsten eller "får inte";)

Var börjar man?

Publicerad 2014-01-27 09:34:05 i Allmänt,

När det har gått såhär lång tid sedan man skrev något så vet man inte riktigt var man ska börja? Speciellt när tiden varit så händelserik!

Så här är en snabb resumé. Utan bilder tyvärr eftersom min dator strejkar för tillfället.

Vi firade jul i Sthlm den 20:e och åkte sedan ner till Skåne där vi firade ett antal gånger fram till julafton. Julafton spenderades hos mina föräldrar med hela tjocka släkten. Både fantastiskt och ganska intensivt;) Och jag fick gosa massor med kusinbarnen:)
På juldagen startade vi en 30 timmars lång resa till Mozambique där vi bodde fyra nätter på magiska Bazaruto Island. Här solade och badade och varvade vi ner.
Efter det åkte vi till Kapstaden där vi firade nyår. Vi åt och drack gott och gjorde en utflykt till Cape Point med en helt fantastisk utsikt. På vägen dit stannade vi för att titta på pingviner (jag älskar pingviner!) och på vägen hem fick vi se babianer. Och det är historia för sig! För det var inte babianer i ett träd vi fick se, utan i en bil:D Tydligen var det någon väldigt smart person som stannat för att fotografera babianerna som satt vid väggrenen. Och så vips hade en slunkit in i bilen! Och inte nog med det, den hade fattat tycke för en leopardfärgad handväska som den höll krampaktigt i famnen. Utanför stod tre förundrade personer och petade tafatt in i bilen med en pinne. Valmöjligheten verkade vara att antingen släppa ut apan med följd att förlora väskan med innehåll, eller helt enkelt att behålla apan. Vågskål det där;)

Efter Kapstaden åkte vi till Franschhoek som är en del av Sydafrikas vinregion. Otroligt vackert!! Här besökte vi bland annat Babylonstoren som har en jättestor underbar trädgård där de odlar allt som de sedan använder på menyn i sin prisbelönta restaurang Babel. Tyvärr fick vi inget bord där eftersom den är fullbokad några månader i förväg:S Men vi fick äta på kaféet i trädgården och det var verkligen en upplevelse. Alla grönsaker skördas på morgonen och är pinfärska. Det går liksom inte att jämföra med något annat!

Resan avslutades med fyra nätters safari i Ngala som gränsar till kreugerparken i norra Sydafrika. Fördelen med Ngala var att man fick åka i helt öppna bilar utan tak och så självklart det faktum att man fick köra offroad. Och vilken offroad dessutom! Utan det hade vi aldrig fått se allt det vi fick se. Och det var verkligen ALLT! Allt utom en flodhäst på land. Men det överlevde vi helt klart;)

När vi väl kommit tillbaka till Sverige var vi ganska möra efter 12 flygturer de senaste veckorna så det var skönt med två dagar ledigt innan skolan drog igång. Men nu är den helt klart igång! För min del är det mikrobiologi som gäller och idag ska vi laborera. Det ser jag faktiskt fram emot!

På lördag ska vi på fest med James Bond-tema. Och jag syr för fulla muggar. Jag har två klänningar och ett par byxor på att-göra-listan så här blir det ingen vila. Bilder kommer självklart! Men jag vill inte avslöja riktigt än;)

Så det var en snabb-uppdatering! Nu måste jag komma igång och gå ut med hundarna i vintervädret! Kram på er!

Snabb uppdatering

Publicerad 2014-01-06 10:17:35 i Allmänt,

Vi har nu avverkat Mozambique, Kapstaden och Franschhoek och är på väg till Kruger Parken för safari. Internet har varit riktigt sisådär och lär vara obefintligt resten av tiden. Men jag hoppas på att få se massor av djur. Hittills har jag sett (massa fiskar förstås) en kameleont, miniapor, delfiner, pigviner och babianer. Angående babianerna har jag en riktigt rolig historia men den får vänta.

Kram på er!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela