meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Aldrig riktigt som man tänkt sig..

Publicerad 2014-07-27 18:36:01 i Allmänt,

Jag har ett nytt klänningsprojekt på gång. Tyvärr inte av någon trevlig anledning men dock en anledning. Sambons farfar gick trist nog plötsligt bort för en vecka sedan och ska begravas om några veckor. Väldigt tråkigt, jag tyckte mycket om honom och jag måste säga att det känns lite overkligt att han är borta. Så den här får bli till hans ära helt enkelt. Om det blir något av den. Eller något blir det alltid, det blir bara aldrig som jag tänkt mig och det gör mig lite frustrerad faktiskt. För en gångs skull skulle det vara kul om resultatet kunde se ut som idéen! Men jag kämpar på med toile efter toile. Ska beställa ett tunt svart linnetyg på nätet (det finns ju så förbaskat dåligt med tygbutiker nu för tiden!) så att jag överlever hettan samtidigt som jag är smakligt klädd för begravning. Wish me luck;)

Morgonstund har guld i mund

Publicerad 2014-07-13 08:21:14 i Allmänt,Genast kommer jag att tänka på en låt av Thomas Järvheden. Jaha, då var det uttrycket förstört.. Men jag försöker bortse från det för det är en fantastisk morgon här ute på ön. Mitt paradis på jorden. Jag tror man kan ha många paradis på jorden. Venice Beach var mitt när jag bodde i LA och övärlden i Moçambique som vi besökte i julas var även det ett riktigt paradis. Men alla de platser man besökt när man varit på resande fot känns aldrig riktigt "på riktigt". Det här är på riktigt.
Vilket är ditt paradis på jorden?
Hela veckan här jag längtat efter att få åka hit. Det har varit en helt fruktansvärd vecka på jobbet. Jag hoppas att det aldrig mer ska behöva vara så igen. Men alla erfarenheter är bra erfarenheter, även då dåliga. Jag tar med mig en mycket större förståelse och respekt för jobbet man utför i våra kommunala storkök. Att det blir någon miss då och då är inte så konstigt. Undra på att det inte blir några större misstag!
Nu är iaf veckan slut och även snart helgen. Jag håller tummarna för att nästa vecka blir bättre för jag har 4 veckor kvar. Sedan väntar 3 veckors semester. Vilken lyx som student! Och när skolan börjar är jag ännu mer motiverad att göra ett bra jobb så att jag kan komma ut i arbetslivet och kanske göra någon skillnad. Vem vet. Många bäckar små;)

Naturens gåvor

Publicerad 2014-07-10 19:06:31 i Allmänt,

Jag tycker det är både roligt och väldigt intressant att lära mig om växters och örters inverkan på oss. Tyvärr är det något jag hittills kan alldeles för lite om. Men någonstans måste man ju börja;)
Förra året provade jag på att koka älgörtssaft. Det blev rent av äckligt och det slutade med att jag hällde ut ca 10 liter. Onödigt såklart. Men skam den som ger sig tänker jag;) Det luktar ju gott och det borde inte vara omöjligt att utveckla receptet så att det faktiskt även smakar gott?
När jag googlade runt insåg jag att älgört inte endast används för sin smaks skull. Egenskaperna lät faktiskt ungefär som en Ipren-reklam. Och jag hittade massa andra tips på vad man kan göra med örten.
Eftersom det växer fullkomligt som ogräs häromkring tog jag en korg och en sax för att plocka mig lite älgört. Tyvärr var det skugga och jag var väldigt lättklädd så den enda gåvan naturen gett mig ikväll är ett oräkneligt antal myggbett.. Men förhoppningsvis ska det vara värt det i höst när förkylning och huvudvärk smyger sig på och jag kan koka mig en kopp älgörtste;)


Resultat

Publicerad 2014-07-10 18:55:43 i Allmänt,

När vi äntligen var färdiga med dörr och altanbygge firade vi med examensmiddag för sambon direkt. Därför glömde jag av att visa resultatet. Men såhär ser det ut. Vi är mer än nöjda. Det går knappt att beskriva!


Och tårtan som jag jobbat med en vecka fick väldigt höga betyg. Så otroligt roligt!!


Hårt arbete

Publicerad 2014-07-04 22:47:14 i Allmänt,

Idag har det hänt en hel del här hemma. Pappa och jag har satt in altandörren. Fast dagen började med att jag klantade mig rejält. Vi åkte och hämtade dörren 6:30 när de öppnade och när vi lämpat av den åkte B till jobbet. Han låste bilen och fick skjuts till jobbet. Och i den låsta bilen med släpet på låg mina nycklar.. Och släpet skulle vara tillbaka kl 8. Det gick ju inte. Det löste sig men de var inte helt glada på oss på Bauhaus...
Men nu sitter dörren där och det är SÅ ljust!! Fantastiskt härligt. Imorgon ska vi göra klart finliret och börja på altanen. Kommer bli skitbra. Kan knappt bärga mig!!

Under arbetets gång
På gång

Publicerad 2014-07-03 22:25:04 i Allmänt,

Nu har pappa kommit hit för att hjälpa oss att sätta in vår nya altandörr. Jag har tagit ledigt imorgon för att hjälpa honom så att vi hinner klart i helgen. Så imorgon blir det att gå upp tidigt för att åka och hämta dörren innan sambon börjar jobba. Det ska bli intressant att se vad som väntar oss när vi sågar hål i väggen. Inget för avancerat hoppas jag för vi ska även hinna bygga ett altandäck! Åh vad mycket ljus vi kommer få in i vardagsrummet!! Det ska bli helt fantastiskt.

Här har vi en "före"-bild


-Ja men vad bidde det då? frågade mannen skräddaren.

Publicerad 2014-07-01 21:25:57 i Allmänt,

Det blev ingen charlottenbotten. Men det blev marshmallows. Med smak av svarvinbär från trädgården. Från förra året förstås, de är inte riktigt mogna än.
Jag gillar inte köpta marshmellows men hemgjorda är en helt annan sak. Och de här blev riktigt goda! Tyvärr vågar jag inte lägga upp receptet eftersom jag fick det på en praktik. Men man kan alltid fråga om man vill ha det;)
Såhär gör man iaf:
Man vispar äggvitor, kokar en karamell som man häller i under vispning (precis som för italiensk maräng) och smälter gelatin i bärpure. Man tillsätter den och vispar marängen kall och toppig. Sedan spritsar man ut den på en bädd av maizena och pudrar över. Några timmar senare är de klara:) Man får skaka dem lite i händerna så att de blir jämt pudrade.
Rättelse

Publicerad 2014-07-01 17:18:02 i Allmänt,

Min dumma mobil redigerade bort en nolla i receptet. Åh vad jag älskar autokorrect ibland;) 40st klasar fläder ska det självklart vara. Inget annat.

Flädersaft

Publicerad 2014-07-01 17:16:24 i Allmänt,

Nästa steg i tårtan är flädersaft. Den behövs längre fram till flädermoussen som jag ska fylla tårtan med. Men den ska stå och dra i 4 dagar så det är hög tid med den idag!
Sen tror jag att jag ska fixa charlottenbottnarna också ikväll. Jag känner mig ganska pigg så det gäller att passa på.

Flädersaften gör jag såhär:

Jag kokar upp 3l vatten med 2kg socker, 75g citronsyra och 4st skivade citroner. Sedan slår jag den kokande lemonaden över ca 4st klasar fläder. Sen ska det stå och dra i ca 4 dagar innan jag silar den. Jag är lite rädd att den blir för söt med så mycket socker men jag återkommer;)


Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela