meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Granskottssirap

Publicerad 2014-05-20 18:29:55 i Allmänt,

Jag testade och misslyckades kapitalt förra året. Först och främst var jag ute försent sedan var jag bortrest och kunde inte skaka burken som jag skulle. Det resulterade i en stenhård klump socker med granskott i.
Jag tänkte lyckas bättre i år. Vi får se om en månad.

Livet som student

Publicerad 2014-05-07 17:56:15 i Allmänt,

Ibland är det alldeles, alldeles underbart. Ibland vill man inget hellre än att vara klar.. Just nu till exempel när jag försöker bolla diverse extrajobb samtidigt som jag borde plugga på heltid. Men vad ska man göra när man får CSN i förväg och lön retroaktivt? Det blir alltid en månad som hamnar däremellan. Och jag vet, det är klart att man ska spara så att man slipper stå där utan inkomst. Men det kan vara lättare sagt än gjort med bilar som pajar och hus som behöver fixas på olika sätt. Jag ser alltid till att skatta för mycket så att jag får tillbaka lagom till midsommar. Men nu har det inte dragits den procentsatsen som jag bett om och då fallerade den planen tyvärr.  
Så då får man helt enkelt stå ut med att stressa och flyga och flänga. Så är det ju bara. 

Men ikväll ska jag bara ha roligt! Jag ska till sthlm och träffa en av mina bästa vänner hemifrån och dessutom en annan vän som jag inte sett på flera år. Det ska bli så himla trevligt:) 

Utveckling i backen

Publicerad 2014-05-03 15:19:05 i Allmänt,Vi har det riktigt härligt här i fjällen. Igår var vädret minst sagt ombytligt. Sikten kunde skilja från mjölk till kristallklar mellan åken. Men det gick bra, det var inte kallt iaf. Och på eftermiddagen hade jag en 2 timmars lektion med en egen instruktör. Väldigt givande! Jag borde nog ha börjat med lektioner redan från första början. Men bättre sent än aldrig. Efter åkningen fick jag en fantastisk behandling i SPA-avdelningen. Kroppsskrubb, kurbad och djupgående massage. Och oj vilken duktig tjej! Jag har nog aldrig känt en liknande smärta men det var också väldigt längesedan jag vaknade utan smärtor i ryggen. 
Idag har vädret varit helt underbart! 

De första åken grät jag däremot nästan av smärta. Mina smalben kändes som öppna brinnande sår och den ena vaden krampade. Så efter två åk fick jag vila. Men sen gick det jättebra fram till lunch. Och nu efter lunchen kände jag att jag var tvungen att plugga lite så jag avvek. Men jag har faktiskt fått riktigt mycket gjort! Och om en stund ska jag få ansiktsbehandling. Livet är inte särskilt svårt just nu;)

Riksgränsen

Publicerad 2014-05-01 17:16:47 i Allmänt,

Vissa sjunger in våren -vi åker skidor. Jag förknippar iofs inte våren med skidor. Skidor innebär snö, och vår innebär blommande körsbärsträd och fågelkvitter för en skåning som mig. Men jag låter helt enkelt våren vänta lite. Och när vi vaknade imorse hemma i Uppsala hade det kommit en dm nysnö! Passande på flera sätt. Framförallt eftersom det innebar att jag inte behövde svettas i skidjackan;) Värre känns det med tanke på alla frön vi planterade härom dagen:S Hoppas de överlever. 

Nu har vi precis installerat oss i våra hotellrum och väntar på någon form av hopptävling. Verkar såklart livsfarligt. Fast vad verkar inte livsfarligt för mig när det kommer till skidåkning? Ibland önskar jag verkligen att mina föräldrar tvingat mig att lära mig åka när jag var liten.. Det är så frustrerande att lära sig när man är vuxen och vet vad riskbedömning är! Allting är potentiella faror. Och så åker småungar förbi en baklänges med händerna på ryggen. Då känner jag mig som en gammal kärring som vill hytta med käppen och skrika "dagens ungdom" med darr på rösten.
Så imorgon har sambon bokat instruktör till mig. En tjej som bergis är tio år yngre än mig och stått mer på skidor än hon gått i vanliga skor. En norrländsk skidtjej. Finns det nåt rejälare? Skogshuggare möjligtvis. Ja det är väl bra antar jag. Jag kommer inte våga gnälla. Och jag kommer inte heller kunna fladdra med ögonfransarna och spela ynklig. Fan också. Hoppas hoppas jag lär mig massa nytt åtminstone. 

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela