meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Tjuvstart på julen

Publicerad 2014-11-28 23:49:28 i

Ikväll var jag gräsänka så jag passade på att bjuda över några kompisar på lite julmys. Kanske lite tidigt men jag behövde en ursäkt att röja här hemma. Jag är inte den mest pedantiska men så som det sett ut här på sistone..? Psykiskt utmattade. 
Det tog mig hela dagen men nu är nedanvåningen bebolig igen. Och vi hade en riktigt mysig kväll med glögg, julbord och saffranspannkaka till efterrätt. 
Välbehövlig paus i tentaplugget!

Supersimpel och billig julgrupp

Publicerad 2014-11-26 14:48:54 i

Julen närmar sig med stormsteg och jag känner inte riktigt att jag hinner med med tanke på skola och diverse renoveringar här hemma. Allting tar så mycket mer tid än vad man tror!

I år kommer vi vara hemma ändå tills precis innan jul och därför känns det som att man faktiskt skulle hinna njuta lite av julpyntet för en gångs skull. Så på väg hem från skolan stannade jag i blomsteraffären. Det är så avkopplande att strosa runt och titta på allt fint!

För mig är hyacinter julen i kubik. Inget slår den doften! (Gärna i kombination med glögg och pepparkakor förstås;) Och dessutom är de billiga och tåliga. Jag köpte vita för jag tycker inte att rosa och blått hör julen till, men det är förstås bara min åsikt. Jag hittade en jättefin låg kruka i björknäver som inte den heller var dyr. I den fick fyra blommor plats. Lite sådär lagom många.


Man kan förstås köpa allt man behöver i blomsteraffären eller så kan man göra som jag gör och gå ut i skogen och plocka det istället:) Jag plockade grön mossa (nu får vi se om jag får bannor för benämningen här hemma) och några kvistar med lav på. 

Jag la ett lager med mossa i botten för att lökarna skulle komma upp från botten..


 ..och sedan klädde jag hålrummen med mer mossa. Lite här och var petade jag ner lav och la några kvistar mellan lökarna och placerade ett litet värmeljus i ena sidan. Jag har en tendens att överarbeta så jag slängde på lite vita dekorationsstenar med men jag tror jag ångrar det. Plockade även lite kottar som kanske får vara med när de torkat;)

Allt som allt kostade lökarna 50kr och krukan 60kr alltså 110kr. Men om man redan har en kruka är det ännu billigare! Så det är bara att låta kreativiteten gå lös;)

Skam den som ger sig?

Publicerad 2014-11-15 07:57:02 i

Ja i så fall får jag väl skämmas lite.. De senaste fyra gångerna jag har försökt publicera ett nytt inlägg har jag råkat komma åt "åter-knappen" på min "älskade" Samsung. Det finns såklart ingen är-du-verkligen-säker-på-det-här-varning så det har resulterat i att de med blixtens hastighet har gått från precis klara till obefintliga. 
Tre av gångerna har jag skrivit ihop en lång instruktion på hur vi gjorde om trappan och ett av inläggen var en uppdatering av köket. Jag vill bara skriva en kort förklaring innan jag ger mig på ett nytt försök, så att ni vet att jag inte glömt er om allting skulle gå åt pipan igen;)

Köket - Mikaela 1-0

Publicerad 2014-11-07 10:21:53 i

Att knacka bort kakel visade sig vara över min förmåga. Första biten gick jättebra och det kändes hoppfullt. Sen hände inte så mycket mer. De sitter som berget och jag skulle inte bli förvånad om det var det enda som skulle vara intakt efter en atombomb.. Kackerlackor och kökskakel, inte allt för olika ord.

Så nu har jag gett vika för rekommendationen vi fick i bygghandeln om att limma fast väggplattorna på kaklet. Det får se ut som det vill för min psyke kommer inte klara ett helt kök. Jag säger inget till pappa för han skulle stoppa mig, haha. 

Köksrenovering

Publicerad 2014-11-07 07:58:06 i

Nu är den igång. *trumvirvlar* KÖKSRENOVERINGEN! 

Såhär såg det ut före:


Lägg framförallt märke till den fantastiska fläkten från he/#÷=$et. Hela husets ventilation är kopplad till den och det finns bara ett företag som gör dem. (=väldigt dyra) Det är sannolikt därför den tidigare ägaren bytt alla vitvaror utom den. Men nu är ny på väg. Tyvärr lika ful fast den ser åtminstone ut att vara tillverkad på 2000-talet. Okej kanske -90, men inte -60 iaf.. Jag gråter lite när jag tänker på hur mycket roligare vi kunde ha haft för drygt 7500kr, eller åtminstone hur mycket finare fläkt vi kunde fått, men vad gör man?

Igår var elektrikern här och kopplade om elen från spisen till häll plus ugn så nu har vi ingen spis att laga mat på. Därför måste vi se till att bli färdiga så fort som möjligt. Men det är inte lätt när en person jobbar långt över heltid. Så jag får sitta och bygga vuxen-lego (ikea) här hemma under tiden. Men jag hoppas att vi blir klara i helgen. 

Kram på er!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela