meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Pysselkväll tema: Sockerskrubb

Publicerad 2015-04-17 07:24:25 i

För ett tag sen drog jag igång en grupp i klassen på Facebook. Tanken var att vi skulle ses lite då och då för att pyssla men tyvärr har skolan satt stopp för planerna under en tid. 
I tisdags blev det äntligen av för första gången! Temat var Sockerskrubb. Jag hade fixat ingredienser och alla hade med sig burkar. Vi var en liten tapper skara på 6 personer men jag inser att det nog var en fördel att inte vara för många. Det blev en riktigt mysig kväll och jag ser fram emot nästa!

Här kommer lite bilder på "arbetsgången" och resultatet:)


Vaxduk är inte särskilt snyggt men oj så nödvändigt!!

Kreativitets-torka?

Publicerad 2015-04-08 14:57:49 i

Nejdå, inte alls faktiskt. Däremot tidsbrist. I början av terminen gav kursen intrycket att det skulle bli lite lugnare än under hösten. Det blev det också under en period. Men bara för att följas av en helt vansinnig månad med tentor och seminarier och uppsatser. HELT tokigt!

Nu har nästa kurs börjat och verkar vara ganska intensiv den med. Men här kommer lite pysseluppdatering!

Här är ett armband som jag gjorde till Frida på hennes födelsedag i mars. Det är egentligen bara en bit skinn som jag klippt till och fäst en annan bit runt mitten så att det bildar en "rosett". Jag klippte ett hål och sydde i en knapp och så vips var det klart! (Hon fick ett matchande skärp också men eftersom hon var höggravid kunde jag inte göra det helt klart ;)

Sen sydde jag en liten klänning till Ida och Andys Julia som hon fick i påsk när de var och hälsade på. Den blev visst aningen trång för huvudet men passade annars :) 

Kokt kola har jag också gjort. Linnea köpte Pärlans kokbok till mig när hon var på Lakrtisfestival så nu har jag testat havssalt, polka och citron. Den första blev knäck. Den andra blev super och den tredje blev lite hård igen. Man kan inte ens lita på kulproven riktigt. Men jag kämpar på!

Nä nu måste jag fortsätta läsa artiklar!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela