meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

977 to go

Publicerad 2015-08-25 22:19:21 i

Om jag håller den här takten kommer det bara ta knappt 100 dagar att vika de där 1000 tranorna. Bara.. Ikväll blev det min favoritfärg för tillfället: blekt ljusgrön. Det var roligare än röd.

1000 papperstranor

Publicerad 2015-08-24 20:47:57 i

Enligt en urgammal japansk legend får den som viker 1000 papperstranor en önskan uppfylld av tranan som är ett mystiskt och heligt djur i japan. Att viks 1000 papperstranor och binda ihop dem med en tråd kallas Senbazuru. I vissa tolkningar av legenden får den som lyckas vika 1000 tranor under loppet av ett år evig lycka eller frihet från sjukdom.

På Hawaii har legenden utvecklats till en bröllopstradition. Meningen är att den blivande bruden ska lära sig tålamod och precision genom att vika 1000 fåglar. Den blivande brudgummen anses skulla vika 1 (!) för tur. Tack för den liksom?


Ja det blir kanske inte 1000 st mtp allt annat jag vill hinna med men det är en kul tanke ;)

Våga vara spontan

Publicerad 2015-08-11 20:04:37 i

Häromdagen blev jag av olika slumpartade orsaker erbjuden att få vara med i produktionen av en tv-inspelning. Trots kort notis och förlorad arbetsinkomst tackade jag såklart ja utan att blinka. Jag har alltid velat se hur det går till när man spelar in tv! Och att jag dessutom får medverka bakom kulisserna är ännu roligare! 
Jag kan såklart inte avslöja vad det är för program eller vad det handlar om, det får ni veta när det börjar sändas;) 

Första dagen (idag) har varit extremt kul och givande och teamet är fantastiskt! Alltså tänk att få jobba med sånt "på riktigt"??:D Imorgon är det skarpt läge direkt och dags för inspelning. Behöver jag berätta hur taggad jag är?? 

Jag är SÅ glad att jag var spontan och tackade ja trots att det inte var med optimal framförhållning;) Så jag vill slå ett slagsmål för att våga vara spontan. Vem vet vad mycket kul man kan få uppleva?

(Sen skadar det inte att man har väldens bästa chef på sommarjobbet som ger en ledigt med en dags förvarning;)

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela