meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Blöjtårta

Publicerad 2015-02-16 15:28:29 i

Till Fridas babyshower gjorde jag som sagt en blöjtårta. Det var första gången jag gjorde en men det var varken svårt eller särskilt tidskrävande. 

Man behöver:

1 bit kartong för tårtan att stå på
1 rulle att bygga runt (jag tog styvt mönsterpapper som jag rullade hårt)
1 pkt små blöjor (ca 70 st)
Tunna gummisnoddar
Band i olika färger och mönster (3 m av varje till den här tårtan)
Bodysar, mössor, små skor, babyolja, nappar, våtservetter eller vad som helst som en nyfödd kan behöva. 

Man börjar med att rulla blöjorna. Se till att rulla alla på samma håll och lika hårt/löst. Det är inte så viktigt hur du gör sålänge du är konsekvent. När blöjan är lagom rullad fixerar du den genom att sätta en gummisnodd på mitten av den. Det kommer inte synas eftersom banden täcker dem.


När alla blöjor är rullade ska de monteras. Men om du vill göra som jag gjort måste du först rulla bodysar och mössor i samma storlek som blöjorna. Bodysarna blev lagom men mössorna rullade jag utanpå blöjor. 

Sedan börjar man med att bygga en cirkel runt rullen som ska ge stöd. Här kan man med fördel använda ett par händer utöver sina egna;) 
När första lagret är lagom stort binder man fast det med ett snöre. Sedan bygger man nästa våning och nästa tills man är nöjd.


Försök placera bodysar, mössor, flaskor osv så att de blir jämnt fördelade i tårtan.

Sedan är det dags för band. Jag hade köpt ett rött sidenband och de andra klippte jag från tyger jag hade hemma. Var inte rädd att blanda lite, speciellt om du inte vet könet på bebisen. 
Jag tejpade först fast det understa bandet sedan det andra för att sist binda fast allt med det röda sidenbandet. 


Sist men inte minst placerade jag ut nappar, skor osv där de passade in. Som centerpiece på tårtan använde jag en kramkanin och satte på en liten dregglis som jag sytt. 


Cellofan gör att allting ser lite mer lyxigt ut. Köp en ordentlig bit för det går åt mer än vad man tror.


Ett lyckat recept på framgång som uppskattas väldigt mycket:) 

Storstädning

Publicerad 2015-02-15 16:23:34 i

Mest hela tiden har jag dåligt samvete över hur stökigt det är i min syatelje. Tyvärr är det även en nackdel att man bara kan stänga dörren och gå därifrån. Men så händer det att jag får ett ryck och tar tag i det. Vid en viss gräns tappar man snarare inspirationen än hittar den nämligen. Så idag har det röjts och städats. Och nu sitter jag på golvet och är nöjd över att det blivit gjort :) Nu vågar jag kanske tom plocka sidentyget jag köpte igår ur sitt silkespapper, utan att vara rädd för att få damm på det! 

Sen hade jag tur som fick en ganska ordentlig paus i städade när våra vänner Fille och Elin tittade förbi med semlewraps;) Man borde fika hemma med vänner oftare! Ibland önskar jag att jag inte hade ett sånt extremt effektivitets-tänk.. Jag menar, det är ju tillfällen som dessa som borde vara livet? Inte all tid man lägger på att hinna så mycket som möjligt.. Det ska jag bli bättre på. Att bjuda hem och att bjuda in mig själv (se upp;)

Gårkvällen (allahjärtansdag) spenderades hemma i soffan med hemgjord pizza och bröllopsplaner. Det kan tyckas lite tidigt förstås. Men vi vill försöka bestämma ganska snart hur stort det ska bli osv. Vi har båda varit inställda på ett lite mindre bröllop men man vill inte dra några förhastade slutsatser. I en perfekt värld hade man förstås bjudit alla man känner och några därtill, men som de flesta vet kommer verkligheten emellan. Vi tittade iaf på tält och liknande och det finns hur fina lösningar som helst! Jag visste inte att man kunde hyra hela paket med allt från tält till gasolvärmare och kaffeskedar, men det kan man såklart. Så det gjorde mig förstås mer positivt inställd till tält. 

De här bilderna hittade jag på GH event 
gronahusetevent.se


Det ser ju knappt ut som tält! 
Men vi har långt ifrån bestämt oss. Vi har bara börjat spåna och det är lång tid kvar. 

Bröllopsshopping lite sådär väl tidigt..

Publicerad 2015-02-14 23:11:12 i

Igår tänkte jag och älsklingen lite naivt att vi skulle titta in om i ett par bröllopsbutiker och kanske prova en klänning eller två (ja, jag då alltså;). Men så kan man tydligen inte göra nej.. 
Man måste boka tid och det i GOD tid innan. Och jag ville ju egentligen mest prova för att det är något man vill ha gjort. Jag visste redan till 99% att det skulle sluta med att jag syr klänningen själv. Och nu vet jag till 100%. 
För när jag frågade efter något i stilen jag tänkt mig fick jag höra att det inte fanns en enda. Med andra ord är jag totalt omodern, haha! Det kan jag iofs inte bry mig mindre om, men det hade varit kul med lite inspiration.. 
Idag dök en annan spontan idé upp som slutade med att jag och Paulina hamnade i en sidenbutik och vips hade jag köpt tyg till min klänning. Nästan 1.5 år innan bröllopet:S Men det var perfekt och priset var väldigt bra. Så jag kunde inte låta bli. Det blev en cremevit sidenduschesse. 
Jag har en ganska klar bild av hur den ska se ut men det måste ju vara lite hemligt så den bilden behåller jag för mig själv. Här kommer lite annan inspiration jag använt mig av.

Babyshower

Publicerad 2015-02-13 15:56:45 i

Nu är det tredje gången jag försöker lägga in det här inlägget och det blir kortare för varje gång, precis som min stubin. Om ni funderar på att köpa Samsung mobil? Glöm det på en gång! Man blir gråhårig i förtid. "Enter-knappen" och "tillbaka-knappen" sitter precis intill varandra. Och går man tillbaka kan man inte ångra sig.

I söndags hade vi babyshower för min vän Frida som blir mamma för första gången om en månad. Vi lyckades överraska henne ordentligt och det blev väldigt lyckat:) Det blev en trevlig eftermiddag med tårta, tävlingar och bodymålning.

Bilder kommer här
Tårta måste man få när man firas;) 
Lycklig vinnare i "Gissa magens omfång"
Blöjtårta måste man ju få!
Foxy ;)
Såhär fina blev bodysarna! Visste inte att det fanns så många konstnärer i klassen:)

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela