meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Poppa champagnen?

Publicerad 2016-04-15 11:17:43 i

Igår skrev vi avtal på radhuset. Vi är väldigt nöjda med resultatet. Den här bostadsmarknaden är ju galen kan man tycka. 
Men, så avtalet är skrivet och nu har köparna 8 dagar att genomföra en egen besiktning. Vi har ju haft hit en vansinnigt petig besiktningsman redan själva så förhoppningsvis behöver vi inte vara nervösa. Men det är ändå lite skakigt innan man vet helt säkert. Därför kändes det lite fel att öppna champagnen redan igår. Kanske mest för att inte jinxa försäljningen. Och så är det ytterligare lite nervöst eftersom köparna kom in precis på slutet av budgivningen och mannen berättade att de inte ens var överens kvällen innan men att han lät frun bestämma... Jag hade nog inte sagt en sån sak för att inte riskera att verka oseriös. Fast å andra sidan hade jag inte köpt ett hus om vi båda inte varit överens heller. Men jag hoppas att de vet vad de gör och känner sig nöjda med sitt val. Vi har ju själva älskat både huset och området och kan inte tänka oss något bättre i Uppsala. 
Men den där champagnen får vänta ytterligare ett par veckor. Mest för säkerhetsskull.

Försäljning

Publicerad 2016-04-12 10:58:04 i

I helgen har vi haft visningar på radhuset. Eftersom hundarna är inne i sin värsta fällperiod packade vi ihop dem och åkte till Stockholm. Vi hade världens tur med vädret!! Solen har strålat båda dagarna. 

Nyss kom första budet! Så nu är det igång. Och jag gillar att vara på andra sidan budgivningen, det är spännande men man riskerar inte att förlora något. Så håll tummarna för oss nu;)

Det här med en hund som heter Freja..

Publicerad 2016-04-07 23:48:39 i

Här sitter jag en torsdag natt och väntar snällt på att få gå och lägga mig.. Tanken var att jag skulle ha gjort det för drygt 40 min sen men då bestämde sig Freja för att det skulle passa bra att dra en repa i skogen. Hon gick alltså från zombietrött till försvunnen på mindre än 3 sekunder. Ibland hatar jag den hunden så mycket att jag ser rött! 
Och så trodde jag att Nike gick och grät för att Freja var borta men så visar det sig att hon trodde att det där kilot lammsadel jag hämtade i frysen var ben till henne?! Så då börjar den jäkeln steppa runt i köket och gråta för att hon inte får den. 
Dra mig baklänges... Jag som har fullt upp imorgon och bara vill gå och lägga mig!

Men nu är det slut. Slut på mitt tålamod och slut på att lita på den hunden. Nu är hon dömd till ett liv i koppel😡

Long time no see

Publicerad 2016-04-06 11:44:18 i

Att jag inte ens skrivit om huset vi köpt måste verkligen indikera att den senaste tiden varit minst sagt hektisk!

Så om någon lyckats missa det blev det tillslut ett hus. En funkisvilla i sutteräng i Tulemarken i Sundbyberg. Ett TOTALT renoveringsobjekt. Taket ska bytas, marken ska dräneras, fönsterna ska renoveras, vinden ska isoleras, bergvärme ska installeras, stammarna ska bytas, elen ska dras om och alla inre ytskikt ska göras om. Och visstja, de öppna spisarna ska fixas så att man får använda dem. Och så ska några väggar tas ner och flyttas och sådär. Lite fix med andra ord ;P

Så den senaste tiden har bestått av offerter till höger och vänster och kakel hit och blandare och köksinredning dit. Puh.. Men kul är det förstås.
Mindre kul är allt jobb med det befintliga hemmet som ska säljas! Sortering och bortforsling av saker på vinden och i förråden, mäklare och stylister och städning, städning, städning. 
Och allt detta hade ju varit en piss i mississippi om det inte varit för skola och bröllopsplaner och allt annat som ska hinnas med utöver flytt och renovering. Men det kommer bli bra! 

Nu hoppas jag bara på att landa ett roligt jobb också så är livet fulländat;) Eller jag tror inte på fulländat, men jäkligt bra iaf!

Nu ska jag försöka uppdatera lite oftare i takt med att renoveringen går framåt. På onsdag ska det sista gås igenom innan vi kan ta över huset och nu i helgen har vi visning i radhuset. Spännande!!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela