meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Armband

Publicerad 2013-10-31 23:00:24 i Allmänt,

Vilken pysselkväll! Jag fick massor gjort. Och jag är väldigt stolt över mig själv för att jag för en gångs skull valt starka färger och inte bara brunt, vitt och svart! Nu är jag däremot helt slut i huvudet och imorgon väntar mer plugg.

Smyckespyssel

Publicerad 2013-10-31 16:24:55 i Allmänt,

Ikväll tar jag en pluggpaus och åker hem till min chef för att göra smycken. Kanske är det så att det blir några julklappar gjorda?
I vart fall kommer det bli ett trevligt avbrott.

Nu ska jag bara lyckas smita förbi alla ballerinor och spöken så att jag slipper skämmas för att jag inte har något godis att ge dem..

Kuslig halloween på er;)🎃👻

Man tager vad man haver

Publicerad 2013-10-28 12:43:54 i Allmänt,

Nu var det verkligen hög tid att ta in och torka de färska örterna som fortfarande inte gett upp hoppet där ute i trädgården. Men så måste de ju få hänga i fred och torka någonstans.. Ja, som sagt, man tager vad man haver och nu får de hänga i taklampan i min ateljé. Det kommer bli jobbigt att vänja sig av med lyxen att kunna gå ut och klippa precis det man behöver, men hemtorkat är ju åtminstone trevligare än köp-torkat:)

Hälsomässa

Publicerad 2013-10-27 15:40:01 i Allmänt,

Idag har jag spenderat dagen på hälsomässa med min väninna/chef Catharina. Fick prova på shiatzumassage och nu känner jag mig som en ny människa! Jag visste inte ens om att jag hade ont på vissa ställen. Och ryggen som jag faktiskt visste att jag hade ont i, känns framförallt bättre.
Ett bra sätt att avsluta helgen inför kommande tentaplugg. Imorgon dyker jag ner i böckerna nämligen och kommer väl inte upp förrän nästa onsdag. Men så har jag en skåneresa att se fram emot därefter;)
Hoppas ni haft en fin helg!

Finlandsfärja

Publicerad 2013-10-26 16:32:51 i Allmänt,

Finlandsfärja, detta fenomen av fenomen..
Sambon fick en skaldjurskryssning som lite extrapresent av mig när han fyllde år. (Framförallt för att jag fortfarande inte sytt hans present från förra året.) Spa och skaldjursbuffe ingick. Och i mitt stilla sinne trodde jag att det skulle bli en lugn resa. Men tji fick vi!
Maten var helt fantastisk måste jag erkänna. Jag har aldrig sett så mycket skaldjur! Hummer, krabba, havskräftor, kräftor, räkor -you name it. Lite minus för att vi blev tvungna att dela bord med ett annat par dock. Men mest för att de satt tysta som möss hela middagen. Annars tummen upp. Och det var väl tur det.
För jag förstår inte hur vuxna människor kan hinka i sig så kopiösa mängder alkohol och bete sig så oeftertänksamt? Det är självklart upp till var och en och inget jag ska lägga mig i egentligen. Men jag känner hur min respekt för dessa människor sakta men säkert sjunker i takt med musiken och antalet glas på bordet. Fast som sagt, från det kan man dra sig undan. Värre är på bussen hem när man sitter instängd med ett 40-tal personer i övre medelåldern som är inne på sin 22:a timme fest. Gapiga och vulgära så att man rodnar.. DET har jag svårare för. Vi hade tänkt plugga men det får vi helt enkelt vänta med till vi kommer hem.

Fast det sägs ju att man ska testa allting minst en gång. Så -check!

Kött kött kött...

Publicerad 2013-10-22 08:43:33 i Allmänt,

Jag drömmer stressdrömmar om styckning. Vart jag än vänder mig är det kött och blod. "Måste bara lite till.."
Blivit lite intensivt här hemma de senaste dagarna, haha. Men det måste ju fixas på mer eller mindre en gång så det är bara att bita ihop.
Vi tyckte att vi beställt mycket vac-påsar men såklart tog de slut igår och i förrådet hänger ett ostyckat rådjur. Hoppas de nya kommer idag!

Funderade på att lägga upp en bild men insåg att det skulle kunna uppfattas som stötande (själv har jag blivit mer eller mindre immun) så jag låter bli;)

Oct. 19, 2013

Publicerad 2013-10-19 20:51:33 i Allmänt,

Älskar teknik. Hela texten valde att försvinna i uppladdningen.

Nu har vi iaf avslutat den här jakten och det är två utslagna människor som ätit en välförtjänt pizza och tittar på lite välförtjänt tv.
Det blev ingen älgkalv till den nya frysboxen men vi har åtminstone 6 djur med oss hem, så nog ska vi ha att göra om kvällarna;)

Tidsoptimism

Publicerad 2013-10-17 23:12:53 i Allmänt,

Idag har jag preppat mat hela dagen. Och det sjukaste är att jag i mitt stilla sinne tänkte att det skulle ta 2-3h.. Fast det var innan jag kom ihåg att jag skulle steka 90 ägg och 200 bitar falukorv. Det tog förstås en ganska bra stund på en liten spis i ett litet kök. Men utöver det tog det ändå väldigt mycket längre tid. Så nu värker ryggen och ögonen går i kors. Men jag fick åtminstone avsluta kvällen med ytterligare en fantastiskt 4-rätters på hotellet. Och vi drack en rysligt härlig chablis som doftade så mycket smörkola att jag nästan trillade baklänges:) Jag älskar viner som knockar en totalt.

Imorgon är det dags för jakt, inte för mig dock. Men jag håller tummarna för fint väder så att vi kan njuta ordentligt av lunchen och den fantastiska utsikten vid lunchplatsen!

Svisch sa det bara!

Publicerad 2013-10-16 18:19:58 i Allmänt,

Tiden går oförskämt fort! Det är redan mitten av oktober, vintern och snön lurar snart runt hörnet och jag har tom skaffat vinterjacka. (Jag är inte känd för att vara ute i god tid.)
Förra helgen spenderade jag med världens bästa Anna. Vi hade en helt fantastisk helg som innehöll allt! Sightseeing, promenader, god mat, gott vin men framförallt prat, prat, prat långt in på nätterna. Vilken otrolig energi man får! Jag var så uppe i varv att jag fick sytt ett par kuddfodral till kuddarna i gästsängen, som ska extraknäcka som soffa när ingen sover i den. Men bilder kommer när alla är klara;)

Den här helgen spenderar vi med jakter i Åtvidaberg. Sambon har planerat i vad som känns som en evighet så nu håller jag tummarna för att det blir så bra som han har tänkt sig. Själv är jag lunchansvarig så morgondagen kommer spenderas i köket:)

Finnesök

Publicerad 2013-10-11 07:26:43 i Allmänt,

Idag kommer min Anna och hälsar på mig!! Nåt av det bästa är att jag trodde att hon kom ikväll, men virrpannan här hade fått det om bakfoten. Så hon kommer redan efter lunch. En hel halvdag extra alltså! Ibland gillar jag att ha fel;)

Så nu ska jag fundera ut något kul för oss att hitta på i eftermiddag. Det är egentligen inga problem alls, vi har alltid trevligt vad vi än gör. Det är mer att jag måste VÄLJA något. Jag har ju själv grym pysselabstinens så förhoppningsvis har hon också det.

Vi läser om kolhydrater i skolan nu och det har börjat göra mig medveten om kvaliteten. Så idag blev det dinkelgröt med pysiliumfrön, kokos och banan till frukost. Synd bara att jag har så svårt för gröt.. Det går bra i början men halvvägs in i portionen säger det vrålstopp. Kanske därför jag aldrig står mig så länge som alla påstår att man ska göra?

På morgonpromenaden gick solen upp så sakteliga och träden såg ut att lysa av sig själv. En bild gör det inte rättvisa, men nästan kanske?

Morgonstund

Publicerad 2013-10-06 08:53:09 i Allmänt,

Ibland är det riktigt härligt att vakna tidigt en söndagsmorgon och ta en promenad med hundarna. Speciellt en dag som denna när dimman ligger tät över ängarna och solens strålar bryter sig igenom trädens kronor. Och hundarna kan springa lösa för sannolikheten att träffa på någon annan är lika med obefintlig.

Att sedan komma hem till en förberedd våffelfrukost med hemgjord sylt, är inte fel det heller;)

Idag blir det en tur till Stockholm för att möta upp min fina och äldsta vän Bernice. Hon har gjort lite spontanshopping som bara hon kan göra, men det återkommer vi med.
Älskar att det är så nära till Stockholm!

Återuppstånden

Publicerad 2013-10-05 17:23:36 i Allmänt,

Nu är det vanliga livet tillbaka! Och hur trevligt det än må ha varit att vara så fullbokad, så måste jag säga att det är skönt. Skönt att ha möjlighet att styra över sin tid själv.

Som ni märker har jag inte ens lagt upp bilderna från förra helgens korvtillverkning. Det ska vi råda bot på!

Vi hade sambons fantastiska
barndomsvän och dennes, om ännu mer fantastiska, flickvän över på middag. Kvällen blev otroligt lyckad! Vad kan vara mer lyckat än kirurgisk precision framför korvmaskinen? Och jag har med största sannolikhet aldrig tidigare sett någon så fokuserad! Jag tror att det kvittar exakt VAD som kommit ur den där maskinen, Calle hade varit redo. Och undan gick det! Men bra blev resultatet. Självklart med lika stor anledning av Christinas gudomliga smaksättning. Och jag kan ärligt säga att jag inte hade ett endaste DUGG med korven att göra. Mina applåder till gänget.

Själv hade jag iofs lagt en dryg timme dagen innan (precis innan sittningen vilket inte var en bra idé) på att rosta lök på riktigt danskt vis. Hela huset stank och jag med det. Och sambon hade gjort en makalös tomatchutney. Allting blev bara SÅ gott. Fast så smakar ju mat bra i goda vänners lag!
Jag hoppas på fler tillfällen framöver.

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela