meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Ändringar

Publicerad 2014-04-28 08:27:32 i Allmänt,En ny, men kär, vän ska gifta sig till midsommar. Hon hade köpt en fantastiskt fin vintageklänning, men det behövdes några små ändringar. Och varför skulle hon behöva gå till en skräddare när hon har mig? 

Det var den konstigaste livkonstruktion jag någonsin sett! Antingen har någon gjort STORA förändringar och inte vetat vart man skulle göra av det överblivna tyget eller så har man draperat hela delen och bara knipit ihop den på insidan. Och vem vill ha stora bullar på magen? Så de åkte bort. Älskar min overlock som utan problem syr genom 7 lager dubbelt tyg😍 
Sen tittade fodertyget fram i den ursnygga urringningen. Och så kunde vi ju inte ha det. Det fixade jag "snabbt" med att fästa spetsen försiktigt punktvis  för hand i fodret. 
Det lustiga är att den enklaste ändringen var den som orsakade mest huvudbry! Tryckknapparna i midjan hade gjort sitt för ett par decennier sedan och behövde bytas. Men eftersom den är så oerhört snäv i midjan ville jag inte förlita mig på tyrckknappar. Så min tanke var hakar. Det blev inte snyggt. Alls. Så då bytte jag till en inåtvänd knapp. Jag provsyr alltid mina knapphål eftersom jag har en automatiskt pressarfot och är lite skeptiskt till allt som heter automatik. Nåväl, hålet blev perfekt så jag gjorde ett i klänningen. För litet. Hur? Antagligen för att tyget var så tjockt. Okej, bytte till en mindre knapp. Sydde fast den. Kunde inte för mitt liv knäppa den. Okej, bytte till ännu mindre knapp. Fortfarande samma sak. Bytte igen till tunnare knapp. Nu gick den i. Men den hamnade inte helt hundra. Sjuttioelfte gången satt den äntligen på plats och gick att knäppa. Suck, haha! Tänk att det ska kunna vara så svårt med den enklaste sak??

Nu är iaf klänningen redo för en midsommarnattsdröm. Det ska bara till ett sidenband i midjan. Hon kommer vara SÅ vacker!!  

Istället för en blomma

Publicerad 2014-04-15 16:07:50 i Allmänt,

Jag är inte så bra på blommor. Jag köper nya, de dör. Och så upprepas det. Därför får jag alltid lite ångest när någon kommer med en blomma. Tänk om den dör innan personen kommer nästa gång? Då kommer de tro att jag inte blev glad för den.. Vilket jag givetvis alltid blir. Även om den bara lever en vecka..
Så när vi är bortbjudna köper jag nästintill aldrig blommor. Oftast blir det vin (det förväntas inte finnas kvar nästa gång man kommer;) men ibland, när jag har lite tid över, tycker jag det är kul att göra något extra piffigt. Som den här asken med brownies som vi tog med sist vi var bjudna på middag.
Nötfria (inte smart att komma med nötter till en nötallergiker..) rockyroad brownies. Asken är en färdig pappask från panduro. Man brukar kunna köpa dem i set om tre olika storlekar. Sedan har jag klätt den i scrapbookpapper. Ett fint snöre och en etikett med ett enkelt "tack" och så är det klart. Jag klippte till smörpapper som jag klädde asken med för säkerhetsskull.

Plugg plugg och plugg

Publicerad 2014-04-12 11:25:41 i Allmänt,

Det blir inte så mycket annat gjort här just nu och därav det obefintliga flödet av kreativitet här på bloggen. Vissa tider är helt enkelt mer hektiska än andra.
Men på måndag är sista tentan för terminen och efter det blir det mer eget arbete. Vi ska bland annat göra en matsedelsplanering som nästa projekt vilket jag verkligen ser fram emot. Äntligen får man använda sig av kunskapen praktiskt!
Det jag älskar mest med utbildningen är det faktum att man verkligen får matnyttig (hihi) kunskap som sätter sig i bakhuvudet. I varje kurs får man nytta av det man lärde sig i den förra. På så sätt glömmer man inte heller sin tidigare kunskap. Det har jag inte riktigt upplevt på mina tidigare utbildningar. Men det har säkert väldigt mycket att göra med intresse och engagemang förstås.

Idag skiner solen och pluggmotivationen är inte helt på topp. Jag hade mycket hellre fixat i trädgården eller suttit och fikat på en uteservering. Men jag kör en kompromiss och sitter och pluggar i solen i trädgården istället. Det är hur varmt som helst!
Och i eftermiddag kommer ett par vänner och grillar lite. Äta måste man ju i vilket fall;) Hoppas bara att solen håller i sig.

Kram på er! Snart är det påsk och då lovar jag skärpning på den kreativa fronten;)

Pust stön stånk

Publicerad 2014-04-04 15:07:52 i Allmänt,

Den här veckan kunde verkligen inte ha tagit slut fortare.. Det har varit proppfullt i skolan och utöver det har jag haft smakpanel varje eftermiddag. Och ovanpå allt har jag varit ensam hemma med hundarna. De stackarna har inte varit lyckliga på mig..
Nästa vecka har vi tentaplugg så då får jag väl kompensera dem. Men först ska jag iväg imorgon med med min chef på hälsomässa. Det ska bli kul! Och på tisdag ska jag provjobba inför sommaren. Lyckades charma till mig en arbetsplats lite närmare hem så jag kommer kunna cykla dit. Tack och lov eftersom sambon behöver bilen. Känns skönt att ha sommaren fixad iaf:)

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela