meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Semester

Publicerad 2014-08-25 22:28:01 i Allmänt,

Semester för mig betyder resande fot. Första veckan spenderade jag iofs hemma men de två senaste har jag varit i Skåne. Därför blir det lite dåligt med uppdateringar, men jag har flera projekt på gång;) Alla råkar vara i trä och inget av dem är tillräckligt påbörjat för att jag ska kunna lägga upp det. Men imorgon ska pappa såga till lite delar åt mig så det är möjligt att det finns bilder till onsdag;)
Morgondagen ska jag spendera med min älskade Ida, jag får passa på att umgås med henne själv nu eftersom hon väntar tillökning i det närmaste och vem vet när jag får henne för mig själv nästa gång?;)
För övrigt tar jag mest långa promenader på stranden med hundarna. Sånt som man aldrig riktigt har tid att njuta av annars. Och oj vad helande saltstänkt havsluft kan vara! Det glömmer man lätt bort.
Kram på er!

Headpiece

Publicerad 2014-08-11 19:16:02 i Allmänt,

Nu har jag äntligen semester. Jag har nog aldrig känt mig lika välförtjänt av ledighet som jag gör den här sommaren. Mitt sommarjobb har varit en utmaning både fysiskt och psykiskt men jag har överlevt och jag har gjort det bra. Jag är stolt över mig själv och jag är en hel del kunskap rikare.

Den här första semesterdagen har jag spenderat lite tid i ateljén. Det kändes ok eftersom jag solat och badat och läst hela helgen.
Toilen till klänningen jag ska ha på begravningen på fredag blev rätt på första försöket. Det har ärligt talat aldrig hänt förr.

Jag trodde jag skulle sitta med den hela kvällen och eftersom jag inte har köpt tyget än så hade jag tid över.
Länge har jag varit sugen på att göra en headpiece så jag tog tiden till det. Den är förstås tänkt till samma sorgliga tillfälle men jag är inte helt säker på den. Jag vill inte att det ska se ut som jag försökt för mycket, samtidigt som det är vackert och faktiskt i det här fallet praktiskt. Jag är nämligen en blödig person och att tårarna kommer rulla är ett rent faktum.. Är den steget för mycket? Vad tycker ni? Det blir en stor begravningsgudstjänst.


Babyshower

Publicerad 2014-08-03 00:12:18 i Allmänt,

Idag överraskade vi en av mina bästa vänner, Ida, med en babyshower. Vi hade lyckats hålla det hemligt och hon visste inte att jag skulle komma ner till Skåne så det blev väldigt lyckat!
Tyvärr hade vi riktig otur med vädret som var hur fint som helst fram tills en timme innan alla skulle komma. Då körde Tor igång en sjuhelsikes show och himlen öppnade sig. Så vi fick snällt trycka in bord och stolar i uterummet istället. Men Sabina gjorde ett bra jobb med dekorationerna så det blev ändå väldigt bra! Jag hade gjort vimplar i tyg just för ändamålet. Beskrivning kan ges till den som undrar;)


Samtidigt stod jag och slet med sockerpastan till tårtan som inte alls ville som jag ville! Jag är van vid marsipan och hade förstått att sockersöta skulle vara lättare att arbeta med. My ass... resultatet blev gulligt men inte alls så rakt och jämnt som jag hade föreställt mig. Tror jag måste gå en kurs. Om inte annat så är det en bra ursäkt för att få gå på kurs;)När familjen gått hem stannade vännerna en stund. Vi tog en promenad på stranden och njöt av den ljumna kvällen, och vattnet för den delen! Det är detta jag verkligen saknar med att bo långt bort..
Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela