meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Allt och inget

Publicerad 2012-12-16 10:42:45 i Allmänt,

Det ser verkligen ut som tredje världskriget här nu.. Städningen har jag lagt ner. Vad är poängen? Det står halvfulla kartonger överallt och ikeapåsar med kläder (för det är ju inte lönt att lägga in tvätten när den ändå ska packas ner om ett par dagar?) och så har vi ju beställt flyttstädning. Underbara ljuva flyttstädning. Musik för en djurägare(som ska flytta 60mil)s öron. För hur man än gör går det inte att flyttstäda med två hundar och en katt i lägenheten. Så är det bara.
Det jag vill komma fram till är att här blir det inget gjort.

Och ändå hinner jag pyssla:) Eller kanske mer DÄRFÖR hinner jag pyssla(?)
Som jag skrev tidigare är det en julklänning på gång. Köpte ett färdigt mönster för mer eller mindre första gången (finns nåt tillfälle som inte räknas eftersom projektet slutade i papperskorgen efter en mindre trevlig upplevelse som innefattade hundtandsmönster och bakfylla. Tåler fortfarande inte hundtandsmönster, det liksom rör på sig..)
Iaf vidhåller jag min åsikt. Färdiga mönster är ett gissel! Det är mer jobb att rätta till dem än att rita ett eget från grunden. Och jag fattar då verkligen inte hur folk som inte har någon syvana lyckas? Eloge till er!
Men. Efter STORA ändringar är klänningen iaf på väg framåt. Höll på till 01 inatt och insåg att det bara kunde gå utför efter det så jag stoppade på toppen. Så nu får vi se hur dagen utvecklas. Jag vågar inte riktigt hoppas på en helt färdig klänning. Men det hade varit skönt att bli klar innan flytten.

För nu börjar det verkligen närma sig!!
Allting känns superduperjättekul förutom det faktum att jag inte lyckats ro iland ett jobb än. Jag har faktiskt sökt ett stort antal. Men det är så svårt att sticka ut när man inte kan gå dit och presentera sig!! Så det blir till att ligga i när vi kommer ner.
Har ni något förslag får ni mer än gärna tipsa:)

Hoppas alla får en jättehärlig söndag. Det tänker jag ha:)

Grrrr!

Publicerad 2012-12-14 17:30:17 i Allmänt,

Just nu är inte lillhunden särskillt populär här hemma! Hur vi än gör lyckas hon ta sig förbi grinden och idag möttes jag av bilden nedan när jag öppnade dörren.

Ännu mindre glad blev jag när jag ringde sambon (som tydligen bara varit borta i 30min) och han berättade att samma sak hänt honom, men då hade hon inte varit vänlig nog att begränsa sig till hallgolvet:S Skithund!! Funderar på att installera elstängsel i köket. Men då hade jag väl åkt på det själv med största sannolikhet... Sätta upp övervakningskamera kanske?

My little secret;)

Publicerad 2012-12-13 20:51:31 i Allmänt,

Fick syn på liknande små tygpåsar när jag och Sanna var på stan för ett tag sedan. "Kan väl inte vara så svårt..?" Nej, det var det inte. Men ack vad söta de är!! Perfekt för att gömma små personliga saker i väskan;) Eller vad som helst faktiskt. Blir nog lite produktion på de små sötnosarna tror jag;)

Det bästa är att jag äntligen hittat ett annat användningsområde för lapptäckstygerna än till just lapptäcken:D

Ha en go kväll gott folk!

Färdig:)

Publicerad 2012-12-11 15:04:04 i Allmänt,

Här är sista förklädet på beställningslistan:) Känns lite konstigt! Men jag ska säkert kunna sysselsätta mig;)

Det syns knappt att det är en ficka på! Den här gången skulle det inte vara "gulligt". Snyggt och stilrent tycker jag:)

Vad tycker du? Vilken modell är din favorit? Skulle vara kul att höra;)

Kram på er!

Laura Ashley

Publicerad 2012-12-11 12:16:40 i Allmänt,

Såhär blev Elins förkläden:) Tyvärr inte fullkomligt mönsterpassade i fickorna eftersom mönsterdelen inte tillät detta, men de blev riktigt "odentliga":)

På bilden nedan ser ni mina två hjälpredor som uppskattar att jag tömt mina garderober på tyger så att de fått varsin sovplats. Det är de små sakerna som förgyller livet;)

Sista förklädet på listan

Publicerad 2012-12-11 10:35:13 i Allmänt,

I helgen har jag lyckats avverka ännu en beställning till min söta arbetskamrat Elin:) Två förkläden i Laura Ashley-tyg som ska skickas som julklapp till Färöarna.
Eftersom min docka flyttat till Uppsala får bilderna fotas på golvet:S

Idag är jag välbehövligt ledig och tänkte avsluta det sista förklädet på listan som ska till Sofia:) Sen ska jag börja på en julklänning åt (hör och häpna) mig själv. Om den blir klar innan jul återstår att se men jag ska göra ett försök. Tog faktiskt och lyxade till det med att köpa ett färdigt mönster igår. Får se hur den saken slutar..

Bilder kommer sen:)
Ha en härlig dag i vårt snöklädda land!

Konsthantverk

Publicerad 2012-12-04 10:59:09 i Allmänt,

I lördags passade vi, som sagt var, på att besöka konsthantverkarnas öppna ateljéer i Gustavsberg. Lika fantastiskt som förra året! Dock inga nya favoriter. Däremot köpte vi på oss en del saker som vi varit sugna på förra året men inte riktigt kände att vi kunde unna oss då.
 
Jag fullkomligt ÄLSKAR Jonas Lindholms små söta askar! Som små delikata bakverk ska de få pryda vårt nya hem;).
 
.
 
Buster fastnade direkt för Eva Göranssons vackra skålar (inte sagt att inte även jag gjorde så;) Det blev en stor och en liten, båda i vitt (men jag kunde inte hitta någon bild i vitt) Det fantastiska är att de är gjorda i stengods och är därför både ugnsfasta och går att diska i maskin!.
 
.
 
Hos Kina Björklund köpte vi ytterligare två skålar, eller fat om man så vill. Däremot hittade jag inte bilder på dem. Alla bilder är från nätet eftersom sakerna står i uppsala och vi inte hade någon kamera med oss. Men de liknar de här skålarna i stilen. Förutom att de är platta i botten med en rak kant och så är det rosor i kanten istället..
 
.
 
Det blev även två stycken vackra glas"blommor" undertecknade Susanne Allberg. Har sett dem tidigare hemma hos sambons pappa och hans fru och blev blixtförälskad. Så nu ligger de och väntar i nya huset;)
 
.
 
Så vi bestämde att det fick bli våra julklappar till varandra i år. Bättre att vi får något vi verkligen vill ha. Även om det förstör överraskningsmomentet lite..
 
Nu ska jag strax börja bege mig till jobbet genom tjockt med nysnö.
 
Ha en fantastisk dag på er!

Back for now

Publicerad 2012-12-03 07:18:49 i Allmänt,

Vilken helg! Men nu är det mesta flyttat:) Och vi har fått känns på att sova i vårt nya hus.
Förutom att det var lite obekvämt i tältsängar och luftmadrasser (varför kan sånna aldrig hålla luften?!) så var det supermysigt. Jag tror att det kommer bli riktigt bra!

Nu har jag lite tid kvar innan nästa, och sista, flyttlass går. Har ytterligare några förkläden kvar och så har jag tagit på mig att klä om en hel soffa.. Insåg dessutom att den var aningen mer avancerad än jag hoppats, men vad tusan, det löser vi;) Bilder kommer så småningom.

Det här ser vi genom fönstret när vi vaknar:) Känns fantastiskt! Och innan vi skulle åka kom 4 st rådjur obekymrat spatserande utanför huset. Så vackra!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela