meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

"Vårt palats är ett -fullkomligt kaos.."

Publicerad 2012-11-29 07:22:39 i Allmänt,

Wow! Varför missbedömmer man alltid hur mycket grejor man har?? Sambon brukar vara den överoptimistiska och jag tyckte att jag varit dess motsats. Ändå tog kartongerna slut innan det som skulle i dem!

Och nu står vi här i ett fullkomligt kaos.. Kartonger överallt och hundhår likt en heltäckningsmatta (=resultatet av två fällande hundar och ingen möjlighet att dammsuga) Men katten Malou verkar trivas. Hon har byggt en borg av alla kartonger och sitter högt upp och blickar ut över sina ägor. Äntligen som den slottskatt hon innerst inne är, haha.

Jobb till 16, lämna katten, packa färdigt, lämna hundar, hämta släp, bjuda bärhjälpen på pizza och öl, packa släpen och sist men inte minst -STUPA I SÄNG.

Så ser min dag ut. Hur ser din ut??

"Det kommer mera..."

Publicerad 2012-11-28 08:54:47 i Allmänt,

Igår slängde jag ihop det sista till en annan julklappsbeställning. Hade inte insett hur poppis det skulle bli att ge bort förkläden i julklapp!! Tydligen är det den perfekta klappen till mödrar, systrar och svärmödrar:) Personligt och genomtänkt utan att kosta skjortan:) Jag börjar tänka att jag själv borde haka på trenden, haha!
 
De här har Roxy beställt:D
 
 
 
Ganska stolt över mönsterpassningen på det sista. Man ser knappt att det är en ficka fram;)
 
Kram på er!!!

Beställningar

Publicerad 2012-11-27 11:03:32 i Allmänt,

Fick beställning på ett "French maid"-förkläde. Jättekul! Återigen här min tolkning efter lite googlande:
 
 
Storleken är inte efter dockan så det kommer inte helt till sin rätt, men jag är nöjd. Det blev supersött! Hoppas att det kommer passa på "Bettans Bistro";)
 
Blir inte mycket pyssel nu i packningstider men jag försöker uppdatera så ofta jag kan.
 
Kram på er!

Det börjar närma sig!!

Publicerad 2012-11-26 12:39:21 i Allmänt,

Nu är det bara fyra dagar tills vi packar släpen för första gången och ger oss av mot Uppsala och vårt nya hem! Det är svårt att förstå att det gått 3,5 år sedan vi flyttade hit..? Var tog tiden vägen?? Samtidigt känns det som en evighet när man tittar tillbaka på det. Umeå och jag blev aldrig de goda vänner jag hoppats (men kanske inte riktigt trott) på. Så nu sätter jag min tro till Uppsala;)

När vi är nere ska vi bl.a passa på att besöka "julmarknaden" (egentligen bara öppna ateljéer) i Gustavsbergs gamla lokaler. Vi var där förra året och framförallt sambon var oväntat positivt överraskad! Jättekul tyckte förstås jag! Och nu har vi alltså den otroliga turen att det infaller i samband med vår tripp ner:D För dem som har vägarna förbi eller är i krokarna rekommenderar jag starkt ett besök. Här finns länken med info: http://www.gstudion.se/oppet_hus.html

Tyvärr blev det inte så mycket packat igår (helt beroende av undertecknad som satt och sydde istället..) så det blir till att fortsätta om kvällarna.

Puss och kram på er!!

Julmys?

Publicerad 2012-11-25 11:24:36 i Allmänt,

I år blir det inget julpynt för undertecknad.. Jag som älskar julen! Men när man ska flytta 60mil strax innan jul får man väl helt enkelt acceptera att så blir fallet. Dessutom åker jullådorna ner på fredag.

Men idag är jag ledig och då tänkte jag och finaste Sanna ta en prommis ner på stan på "julskyltning". Julskyltning är ju inte direkt längre vad det från början var, men förhoppningsvis infinner sig lite julstämning iaf;)

Ikväll kommer våra karlar tillbaka från jakten (vad härligt, hym, stereotypiskt det där lät..) Och då blir det slutpackning inför lasset nästa helg här på Axtorpsvägen. Jag har även några förkläden att bli klar med. Symaskinerna får nog ändå tusan åka sista lasset om jag ska kunna göra klart beställningarna.

Ha en härlig söndag!!

Rorschach ink-blots

Publicerad 2012-11-24 22:51:06 i Allmänt,

Helgen kunde inte vara mer efterlängtad!
 
Jag och Katerina har lagat och, framförallt, ätit skaldjursrisotto. Sen har vi pysslat:D Vi fick inspiration från Mondos slutkollektion i Project Runway. Han tyckte att han behövde psykisk hjälp och använde sig av ink-blots i sina kreationer. Detta var vi ju tvungna att testa!! Det var både kul, kreativt och superenkelt!!
 
Katerina köpte en färdig tröja i bomull. I den la vi in kartongbitar.
 
Sen droppade vi textilfärg blandat med vatten i oregelbundna mönster över halva ytan.
 
 
Sen vek vi tyget på mitten och pressade lätt.
 
Då blev mönstret tex såhär:)
 
Slutresultatet på modellen;)
 
 
Färgen har jag köpt tidigare på Panduro. Funkar hur bra som helst! När den har torkat fixerar man den med att stryka på hög värme. Sen är det klarrt;)
 
God kväll gott folk!

Helg? Jaha!

Publicerad 2012-11-24 08:04:58 i Allmänt,

Var ute med hundarna nu på morgonkvisten. Kunde inte för mitt liv förstå varför det var så lugnt? Mot slutet av rundan slog det mig, visstja det är ju lördag! Inte undra på att folk hellre ligger hemma och sover.
Tydligen har jag så mycket att tänka på nu att jag inte har koll på om det är vardag eller helg..

Ikväll kommer Katerina hit och lagar risotto med mig:D Har nog lovat lära henne i ett år nu (iaf sen vi fick en väldigt sisådär variant i skolan förra året) Så då blir det slag i saken. Och vi ska även testa på ett riktigt spännande pyssel! Man skulle kunna säga att psykologi är temat. Omöjligt att gissa? Jo jag vet;) Bilder kommer ikväll!!

Avslutar med ett citat från boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" (som för övrigt är en av mina favoriter)
"Saker är som de är och blir som de blir" Mycket tänkvärt tycker jag.
(och katten malou är nog väldigt bra på att leva efter den devisen;)

Trevlig LÖRDAG på er!!

Tack, tack. Härlig start på dagen!

Publicerad 2012-11-23 07:07:01 i Allmänt,

Sambon ska iväg och jaga. Det betyder flygplatsen i ottan.. Och ännu tidigare med vapen.. OCH om man dessutom glömmer sitt kostymfodral, trots att flickvännen starkt påtalat att glöm nu för f*n ingenting för jag tar inte mobilen med mig, betyder det flygplatsen EN GÅNG TILL. Med en mycket mindre glad flickvän kan jag tillägga.
Då kan man kanske sluta få höra om när man glömde balklänningen när man skulle på bal?!

Nu är det ut med hundarna, iväg o jobba 10h, hem, ut med hundarna, laga mat, städa. Härligt fredagsnöje. Hade helt klart hellre följt med på den där jakten och ätit 4-rätters ikväll...

Må väl vänner! Nu blir det mössan långt ner över öronen;)

"Ett barn är fött på denna dag..."

Publicerad 2012-11-22 22:28:26 i Allmänt,

Allt vad jag har hittat på idag och vill dela med mig av överskuggas (på ett glädjefyllt sätt förstås) av det faktum att min älskade vän och hennes sambo äntligen fått välkomna sin lilla son till världen! Det är det första tillskottet i min vänskapskrets och jag är så lycklig för deras skull! Förstår ni hur bortskämd denne unge kommer bli..?;) Äntligen har jag en livs levande bebis att sy till!
 
Så härmed välkomnas det lilla livet till världen! Jag önskar bara att det inte var så långt hem just nu.
 
Innan jag nåddes av nyheten satt jag och sydde förkläden för fulla muggar. Jag hann med 3 1/2 av 4, så jag är nöjd med dagens prestation!! Får bli klart på söndag när jag är ledig nästa gång.
 
 
Sen blev det faktiskt en runda till Iksu. För er som inte är Umebor är Iksu en stor träningsanläggning. Helt fantastiskt ställe som jag måste medge att jag tyvärr spenderat mer pengar än tid på:S Men när jag väl tar mig dit är jag alltid lika överlycklig. Eftersom jag slagit upp skadan i foten (igen..) fick det bli vattengympa. Kanonhärligt!
 
Det jag tänkte komma till var att vi äntligen passade på att införskaffa ett gäng renskinn i fridluftsbutiken (vad den nu heter) Superfina! Det enda problemet var att välja vilka.. Beslutsångest på hög nivå! Som tur är har jag en väldigt diplomatisk sambo som helt enkelt låter mig välja själv. Tacksam för det. Det är svårt nog att komma överens med mig själv!
 
Nu ska dock hans pappa ha ett av dem och då ska jag välja BORT ett. Hjälp, ännu värre! Det lutar åt de två längst bort, men det närmst är störst och "fluffigast".. Hym.. Vi får väl se vad det slutar med. Jag tror iaf att det ljusa kommer göra sig väldigt bra i vår nya soffa. Sålänge jag lyckas klä om den vill säga..
 
Ha en fantastisk fortsatt trevlig kväll på er!

Brrrrrr!

Publicerad 2012-11-21 19:49:00 i Allmänt,

Säga vad man vill om snön men den lyser åtminstone upp i vintermörkret. Just nu vet jag knappt om den ens blir ljust om dagarna?? Så ikväll sitter jag och drömmer mig tillbaka till underbara Kuba. Det är inte klokt att det är ett år sedan vi var där!
En mojito och en bok i solen just nu..

Trevlig kväll på er alla därute i mörkret!

Ooops

Publicerad 2012-11-19 21:56:25 i Allmänt,

Okej jag kunde inte låta bli:S Klockan var ju bara 21.. Så jag klippte ett förkläde och overlockade kanterna;) Sen var det nog!

Blir en stund med senaste nr av Sköna hem som låg o väntade på mig innan läggdags;)

Produktion!

Publicerad 2012-11-19 20:55:57 i Allmänt,

Idag var Roxy och Bettan inne och valde tyger till sina beställningar:) Det ska bli superkul!! Egentligen känner jag mest för att slänga mig in i syrummet och komma igång. Men ibland måste man inse att det gäller att ta det lite lugnt ibland för att orka vara kreativ;)
 
Det blev en kväll framför Project Runway Sverige istället. Ibland undrar jag vad de gick på när de valde ut deltagarna? Det måste väl ändå finnas duktigare designers i Sverige?? Självklart finns det dem som är duktiga men herregud, om man har 3 dagar på sig kan man väl ha en ordentlig fåll på klänningen?
 
Trevlig kväll på er!

Mumsigt!

Publicerad 2012-11-18 21:57:06 i Allmänt,

Har varit sugen på saffranspannkaka en längre tid så ikväll blev det att inviga nya förklädet och göra slag i saken;) Den blev färdig lite väl sent dock, så det får bli efterrätt imorgon istället.

Det lustiga var att jag gick in för att kolla underbaraclaras blogg (blev inspirerad efter hennes föreläsning) medan den var i ugnen och gissa vad hon bakat igår? Läskigt!

Carl Larsson förkläde

Publicerad 2012-11-18 18:37:58 i Allmänt,

Jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett "Carl Larsson förkläde". Så jag googlade lite och här är min tolkning:)
 
Eftersom jag insåg att jag själv inte har något fint förkläde passade jag på att göra det till mig själv;) Det var en del pyssel med volangerna men jag är supernöjd:) Självklart gick det åt pipan precis på slutet när jag lyckades sätta den ena knappen bak och fram men med lite hjälp av en avbitartång och tålamod blev det äntligen klart.

Inspirerande föreläsning!

Publicerad 2012-11-18 18:17:58 i Allmänt,

Idag var Emma och jag på föreläsning på kreativitetsmässan nere i stan. Det var allas vår Underbaraclara som pratade om kreativitet och bloggande. Hur inspirerande som helst! Bästa delen var när hon visade hur hennes blogg och bilder sett ut när hon började. Det ingav verkligen hopp;))
 
Självklart blev det ett tillskott i bokhyllan i form av hennes nyutkomna bok.

Syltburkar

Publicerad 2012-11-17 14:02:25 i Allmänt,

Under sensommaren och hösten har vi inte legat på latsidan. Först plockades det hjortron, sen blåbär, lingon, trattkantareller och sist rönnbär. Vi har kokt sylt och gelé och nu var det dags att snygga till burkarna inför de obligatoriska julkorgarna. (Varning: börja inte med sånt om ni inte tänker fortsätta!)
 
Eftersom vi för första gången gjort ALLT från scratch själva kändes det ofrånkomligt med snygga hattar och handskrivna etiketter;)
 
 
 
Detta lades det en hel del tid på igår och sen var Karin här och hjälpte mig med bloggen och lite annat på datorn. Fantastiskt tacksamt! Det blir ett förkläde som bevis för min uppskattning;)
 
På tal om förkläden är det så himla kul med responsen och framförallt beställningarna jag har fått på så kort tid!! Nu får jag börja hålla listor så att jag har koll på allt! (älskar listor;)
 
Idag har vi packat massor, snart klara inför första lasset som går om två veckor. Känns skönt!! Men nu blir det lite pyssel resten av dagen. Man får ju ha lite kul också;)

Pysselhelg:)

Publicerad 2012-11-15 08:25:01 i Allmänt,

Idag jobbar jag och ikväll blir det bio med finaste Katerina! Ska bli helmysigt.
 
Men sen är jag ledig till på måndag:) Jag kommer inte ihåg när jag var ledig och hemma senaste gången jag hade ledig helg.. Så det blir såklart massor av pyssel att komma ikapp med. Återkommer;)

Tokig!!

Publicerad 2012-11-14 22:50:24 i Allmänt,

Nu har jag spenderat X antal timmar med att försöka ändra headern på bloggen men börjar misstänka att jag kommer bli gråhårig innan jag får in en egen bild.. Först hade jag inget bildbehandlingsprogram. När jag efter ett antal om och men skaffat det och lyckats ändra bildens storlek, ja då säger bloggen att det inte går att ladda upp för att det inte är en bild? Suck, suck dubbel suck! Så trasmatta it is;)
 
Har fått några förfrågningar ang förkläden idag, bl a ett i Carl Larsson-stil. Det ska vi nog kunna ordna! Hittade ett perfekt tyg på jobbet som fick följa med hem:) Och så blev det lite söta stuvar också;) Tänkte göra ett försök med barnförkläden.
 
Kram på er!!

Förkläden

Publicerad 2012-11-13 21:01:50 i Allmänt,

Nu när jag kan ladda upp bilder igen så kommer bilderna på de andra förlädena jag pratade om:)



Och här är ett annat. Jag älskar tyget!!

Mysigaste filten för kalla vinterkvällar:)

Publicerad 2012-11-13 20:06:49 i Allmänt,

Då var det konstaterat. Det är min dator det är fel på. No big surprise there.. Den goda nyheten är att jag kan ladda upp bilder igen. -Från sambons dator..
Jag har haft ett jättemysigt fuskpälstyg liggande nu ett tag som bara väntat på att få bli en filt. Och idag hade jag plötsligt tid att slänga ihop den:) Ett betydligt större projekt än vad jag hade tänkt mig (som vanligt) Jag försökte verkligen vara noggrann med massvis av säkerhetsnålar men med två väldigt elastiska tyger varav ett randigt.. Inte det lättaste!
Såhär blev den iaf! Min kamera har fått sig ett par smällar och på något sätt verkar det ha påverkat hur den uppfattar ljus.. Bilderna gör den med andra ord inte riktigt rättvisa. (kan möjligtvis ha lite att göra med att jag inte är så bra på att fotografera också..;)
Mallis inviger;)

Förkläde

Publicerad 2012-11-13 14:19:13 i Allmänt,

För några veckor sedan fick jag en beställning av käraste Katja, en tidigare klasskamrat. Hon ville ha tre stycken "gulliga" förkläden med volanger. För övrigt fick jag fria händer.

Eftersom bilderna ligger på min systemkamera får de komma senare. Men när Bettan, en annan tidigare klasskamrat, sett Katjas förkläden ville hon beställa ett till en julklapp. Så idag slängde jag ihop ett till henne:) Tyget är ett Laura Ashley som egentligen kostar typ 500:-/m men vi hade det på stuv på jobbet:)

I väntan på ett mirakel

Publicerad 2012-11-13 13:00:51 i Allmänt,

Medan jag naivt nog väntar på att det genom ett trollslag ska fungera att ladda upp bilder via datorn igen, får ni helt enkelt hålla tillgodo med mobilinlägg.

Här kommer ett lite äldre projekt:

När sambon skulle ta över ordförandeposten i kåren (för er som inte vet läser han till jägmästare och de har så fantastiskt, hyrm, vackra västar) ville han gärna knäcka den dåvarande ordförandens gåva till dennes föregångare. Hon hade sytt en baby-väst till honom eftersom han väntade tillökning. Då detta inte var fallet denna gång kom sambon på den briljanta idéen att sy en till hennes hund. Ja inte tänkte han göra det själv förstås;)

Eftersom jag vägrat honom att lägga så ofantligt mycket pengar på något så.. mindre vackert (kan vi säga) och därför blivit tvungen att sy en till honom, hade jag ändå tyg liggandes till övers.

Så sagt och gjort. Jag använde ett färdigt hundtäcke som mall och kortade av mönstret till en väst. Älskade Nike fick vara modell även vid överlämnandet. Detta tog hon på fullaste allvar och poseade med glädje på ett bord inför närmare hundra (mindre nyktra) jägmästare. Vår lilla älskling<3

(tyvärr hade jag inte hunnit sy på knapparna när bilderna togs med de var självklart med de också;)

Då försöker vi på mobilen istället;)

Publicerad 2012-11-11 09:55:47 i

Jag vet inte om det är datorn eller sidan det är fel på men jag kan inte ladda upp bilder som sagt. Och det är liksom det som är hela grejen. Så nu provar jag från mobilen istället.

Min bästaste Anna går i väntans tider och för några veckor sedan hade vi babyshower för henne. Jag gav mig in på något som jag aldrig gjort tidigare, nämligen ett lapptäcke:) För att vara första gången blev jag faktiskt ganska nöjd:)

Datadyslexi..

Publicerad 2012-11-10 08:23:45 i Allmänt,

Nu har jag försökt ladda upp flera bilder på olika projekt men DET FUNGERAR INTE! Uppladdningen vill inte ens starta. Datorer ska bara fungera(!)
 
Eftersom jag måste iväg och jobba får det bli ett senare problem. Men det kommer snart fler bilder!!!
 
Ha en jättehärlig lördag vänner!

Lovikkavantar fortsättning

Publicerad 2012-11-08 12:05:28 i Allmänt,

Här har vi en vante som är helt färdigtovad.
 
 
Bara dekorationen kvar!
 
 
Här har vi ett helt färdigt exemplar!
 
 
Eftersom jag behöver ha något att göra ikväll när jag ska träffa Karin sparar jag de sista tre tills dess men jag ville visa hur det kan se ut:)
 
Nu blir det lite annat pyssel:D Kram på er!!

Tova Lovikkavantar

Publicerad 2012-11-08 12:01:31 i Allmänt,

För ett tag sen fick jag för mig att jag skulle lära mig läsa stickningsbeskrivningar. Det är inte min starka sida. Det är massor av förkortningar och jag orkar oftast inte läsa igenom dem. Men så insisterade min vän Karin på att alla kan lära sig så sagt och gjort. Det fick bli lovikkavantar som första projekt.
 
Jag känner mig helt ok nöjd men nästa gång ska jag ha dubbla upsättningar stickor och sticka dem parallellt. För det är ganska lätt att glömma hur man mätt mellan gångerna och framförallt de vita som var mina första blev väldigt olika i storlek. Men man lär så länge man lever;)
 
 
Nu var det iaf dags för tovning och dekoration!
 
Det man behöver är en kastrull med kokande vatten, någon form av pinne (vackert designad och täljd av kära Karin;) och en karda förstås. Går att hitta i vilken djuraffär som helst:)
 
 
Man håller vanten över ångan, som gör att fibrerna i ullen drar ihop sig, och så sätter man helt enkelt igång och kardar! Man får vara ganska burdus. Och jag ska vara helt ärlig, den första var ganska kul, men de sista tre? Not so much. Men porerna fick sig en omgång iaf;)
 
Såhär ser det ut när man kommit en bit på vägen.
 
 
Okej jag är helt ny på det här och nu vill inte fler bilder in så jag får fortsätta i ett annat inlägg.

Underbara lediga dag!

Publicerad 2012-11-08 08:41:19 i Allmänt,

Idag är jag ledig och det ser ut att bli en helt underbar dag ute med skinande sol:) Dock kommer större delen spenderas inomhus för att hinna med allt som behöver göras. Det blir städ/tvätt, pyssel och förhoppningsvis lite packning. Första lasset till Uppsala går ju redan om ett par veckor!! Kvällen kommer spenderas med finaste Karin och stickning (som jag i detta nu inser att jag behöver ett nytt projekt till!)
 
Bider på pyssel dyker upp under dagen;)
 
Ha nu en fantastisk dag på er!

Allting har en början..

Publicerad 2012-11-06 21:02:00 i Allmänt,

Som rubriken säger "Allting har en början". Helst av allt vill jag gärna vara proffs på allt innan jag börjat. Men det kan man ju inte vara såklart;)
 
För dem som känner mig kommer det inte som någon överraskning när jag säger att jag är en väldigt kreativ person med massvis av idéer och projekt i ständig rörelse. Det är därför jag slutligen valt att starta en blogg även jag. Tanken är att jag ska kunna dela med mig av av alla mina kreativa projekt som jag sätter igång (inte alltid sagt att jag avslutar dem:S) Och kanske blir det så att jag känner en något större press att faktiskt bli klar då;)
 
Det kommer handla om allt pyssel mellan himmel och jord. Sannolikt kommer det till en början även handla en hel del om flytten till radhus i Uppsala som äger rum strax innan jul i år. Det är en spännande tid framöver! Designen får jag jobba vidare på men nu är jag åtminstone igång!
 
Ha en fantastisk kväll!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela