meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Adventsljustake

Publicerad 2013-11-28 11:11:17 i Allmänt,

Jag gillar, som ni vet, det där med att göra egna varianter på saker. Adventsljusstaken är ett prima exempel på en sån sak. Man kan variera den i all oändlighet och det finns inga som helst rätt och fel. Ja förutom att det ska vara fyra ljus och Gud nåde den som tänder dem för tidigt;)

Det bästa är att man inte ens behöver en ljusstake. Det räcker bra med vilket fat som helst. Ja inte gärna papper då det brinner allt för lätt förstås. Brandrisken är redan hög nog. Men som sagt, ett fat, fyra valfria ljus och den dekoration man önskar. Själv tycker jag det är som allra vackrast när man samlat på sig dekorationerna från naturen. Så det har jag gjort. Granris, blåbärsris, kottar och mossa. (Nu blir väl bl.a jägmästarna tokiga på mig eftersom det säkert inte är en mossa, men för mig är det mossa;) Och så hittade jag en gammal dekoration från en present jag fått för länge sedan. Att återanvända är fantastiskt!

Hur brukar ni göra? Vad är ert bästa tips? Länka gärna vidare till er egen blogg eller liknande.

Såhär blev mitt resultat. Så får vi se hur länge det håller, det kanske hinner bli en andra variant innan jul;)
Malou skulle självklart (stj)hjälpa hon med.

När julen står för dörren

Publicerad 2013-11-27 22:52:34 i Allmänt,

Nu är det alldeles snart dags för en av mina favorittider på året: Julen. Jultid är mystid. Mys och pyssel och bak, kan det bli bättre? På fredag har jag bjudit in ett gäng tjejer från klassen för att baka pepparkakshus. Pyssel och bakning i härlig kombination:) Dessutom får vi chansen att lära känna varandra lite bättre. Win win win:)

På lördag är det dags för det årliga besöket hos keramikerna i Gustavsbergs öppna ateljéer. I år får vi dessutom sällskap av ett par vänner. Härligt:) Kommer bli en finfin helg!

Min chicka Nickan

Publicerad 2013-11-27 22:18:46 i Allmänt,

I helgen var det som sagt jakt. Vi hade ett par riktigt intensiva men trevliga dagar. Tyvärr fungerade inte wifin alls på hotellet så jag blev tvungen att stanna hemma från skolan på måndagen för att hinna skriva klart en rapport:S Så kan det gå. Sen gick jag vilse i stadsskogen på det i två timmar, sista gången jag försöker gena genom den!!

Bilden är på Nike som var med och hjälpte matte på lunchen i helgen. Dagen till ära hade hon sin fina Barbourjacka på sig. En superfin julklapp från sambons syskon. Som vanligt posar hon så fort kameran åker fram.. Det är omöjligt att ta en naturlig bild på den hunden! Men vacker är hon min lilla stjärna.

Dags igen!

Publicerad 2013-11-22 10:11:37 i Allmänt,

Ja då var det dags för jakter igen och jag står vid spisen.
Tyvärr är svordomarna många just nu. Det har hänt något med våra stekjärn och det är numera omöjligt att steka ägg. Ja allt annat också för den delen, men framför allt ägg. Och jag ska vändsteka 90st.. Och nej, jag har inte tid att åka och köpa nya. Inte lust heller faktiskt. Så just nu har jag slopat äggen och gått över till att steka sisådär 200 skivor falukorv istället. De har så pass mycket fett att det funkar. Tack och lov. Men äggen vet jag inte riktigt hur jag ska lösa faktiskt. Det får jag klura på. Jag ska bara steka, packa, duscha osv innan kl 12;)

Wish me luck!

Fast att få kan också vara kul;)

Publicerad 2013-11-16 09:58:35 i Allmänt,

Lika givande som jag skrev att det var att ge, kan det faktiskt vara att få när man vet att någon ansträngt sig riktigt ordentligt och är glad över det.
Sambon har precis varit i USA med klassen och när han kom hem hade han med sig en hel hög med presenter till mig! Och även om jag inte tycker att han ska lägga pengar på sånt så blir jag självklart glad:) Allting var jättefint!

Att ge är så mycket mer givande än att få

Publicerad 2013-11-13 08:53:10 i Allmänt,

Igår ringde sambon och berättade att han kommit över en facebooksida som heter Matkassen. En sida som hjälper människor att hjälpa andra människor i nöd, helt utan vinster. Det hela går ut på att familjer, som av någon anledning hamnat snett ekonomiskt och kanske inte har mat på bordet eller kläder till sina barn, får höra av sig till sidan och be om hjälp. Då annonseras detta ut, helt anonymt varpå man som medmänniska kan välja att gå in och hjälpa dem. Tanken är att man plockar ihop en matkasse eller möjligtvis kläder som man inte längre använder, och så åker man och lämnar detta direkt till de behövande. Inga mellanhänder, man ser bokstavligt talat att hjälpen kommer direkt till de som behöver den.

Som vilken annan levande människa kunde inte sambon låta bli när det annonserades om hjälp i området. Så när vi pratade var han på väg till affären för att handla till en mamma med två barn. Självklart sa jag! Ta matkontot för det här vill jag också vara med på!

Igårkväll fick jag ett vidarebefordrat meddelande av honom från mamman. Och jag kan säga att det var något av det mest tillfredsställande jag någonsin givit någon. För den tacksamheten och värmen slår allt vad strumpor-till-pappa-på-julafton heter.

Så om ni känner att ni vill och kan dela med er lite av det ni har, vill känna den djupa mening det skänker, gå då in på Matkassen och läs. Och finns någon i er närhet, hjälp dem.
För ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.

Som en liten docka

Publicerad 2013-11-12 08:58:28 i Allmänt,

Igår var vi på besök hos min kusin Lina med familj. Och jag fick träffa nytillskottet Naemi för första gången:) Hon är så liten! Eftersom hon är för tidigt född är hon ungefär lika stor som en nyfödd bebis nu. Fantastiskt söt och go! Och vi fick hålla henne utan att hon gjorde minsta sura min. Hon somnade tom hos min mamma. Och det är då den där tanken kryper fram, som man vet inte är sann "Jaha, är det så där lätt att ha barn..?" Det vet jag ju att det inte är förstås. Men förr har spädbarn skrämt livet ur mig och det gör de inte längre, så det är ju positivt:) Och de som känner mig kommer antagligen se hur mycket mer avslappnad jag ser ut på bilden nedan.
Tyvärr fick jag inte tagit någon bild på hennes stolta storebror som är minst lika söt han. Men som tur är får jag träffa dem igen till jul!

Regnrusk

Publicerad 2013-11-11 09:12:40 i Allmänt,

Jag hade glömt (återigen) hur kallt det blir här nere! Den blöta, kalla kylan som inte bara tar sig igenom vilka kläder som helst, utan även genom märg och ben. Känns som att jag har frusit konstant sen jag kom hit. Ångrar att jag inte tog min tjocka vinterjacka iaf.

Idag ska vi åka in till Malmö och hälsa på min kusin Lina och hennes fina barn. Det är nästan två år sedan (!) jag träffade Damon och Naemi har jag aldrig träffat. Det ska bli jättekul! Tråkigt bara att det blir så sällan! Det är alltid så många man vill träffa och så lite tid. Men i år kommer vi ses allihop till jul och det ser jag verkligen fram emot!

Ha en fin dag i vilket väder ni än befinner er i!

Skåneresa

Publicerad 2013-11-09 19:31:56 i Allmänt,

Efter en veckas ångestladdat tentaplugg har jag äntligen landat i Skåne. Det första jag gjorde igår var att åka hem till min bästa vän Ida och hennes Andy. Där väntade mina andra bästa vänner för en mysig kväll med mat och prat. Det är skönt att få ihop alla på en gång så att man liksom inte missar någon.
Idag har jag, mamma och pappa varit på julmarknad på Jordberga gods. Det var mysigt även om jag inte kan påstå att den där riktiga julstämningen infann sig. Men vad kan man vänta sig i början av ett blött och blåsigt november? Egentligen är jag lite emot julmarknader innan första advent men vad gör man när man inte har möjlighet att åka ner igen innan jul;)
Imorgon är det fars dag och då blir det familjemiddag. Ja, resten av tiden är uppbokad den med förstås, men jag tar en dag i taget.

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela