meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Kökshylla för torrvaror

Publicerad 2013-02-27 10:29:22 i Allmänt,

 
Redan innan vi köpt huset hade jag bestämt att den här gången vill jag ha plats för en hylla för glasburkar på väggen. Jag tycker det är så snyggt (och praktiskt, man hittar ju det man behöver på en gång!) att förvara sina torrvaror i glasburkar som står framme. Däremot är det väldigt opraktiskt, i min mening, att förvara dem i öppna skåp över spisen, som man ibland kan se. Visst, det är jättesnyggt med öppna överskåp, men gud så flottigt allting blir! Man lär sig en del av att se så många kök varje dag som jag gör;)
 
Jag hade iaf turen att det fanns en perfekt vägg för ändamålet i vårt nya kök -så långt ifrån spisen som det var möjligt:) Ett annat önskemål jag hade var att få fram lite av alla våra kokböcker. De är ju ofta alldeles för vackra för att bara ligga osynliga i någon låda! Och tacksamt nog passade det utmärkt med en tavellist ovanför burkhyllan:) Och jag är jättenöjd! Även om jag måste erkänna att jag bara fick upp två av mina kokböcker.. Sambon gillar Morberg och eftersom han har allihop vore det ju synd att dela på dem;) Vi får väl se, man kan ju byta lite då och då;)
 
Det var svårt att ta en bra bild eftersom lamporna är så pass mycket i vägen men man ser ju något sånär iaf.
 
 
Idag har jag en sån där återhämtnings-dag. Det var en ren nödvändighet faktiskt. Solen lyser och det tänker jag fira med en lång promenad! Hundarna har redan fått sin så jag tänker lyxa till det med en alldeles egen. Det händer nästan aldrig.
 
Ha en fantastisk dag allihopa!

Godmorgon!

Publicerad 2013-02-25 07:16:48 i Allmänt,

Vi har världens sötaste ekorre utanför huset. Han bor i ett träd och i trädet sitter en fågelmatare. Ganska lyxigt boende har jag förstått för det är bara att kila ner och ta något litet när han är sugen. Men imorse blev det problem. Ett rådjur ställde sig och åt glupskt av "hans" mat! Han sprang i cirklar, upp för träd, ner för träd och var allmänt förtvivlad. Stackaren. Men han kan nog vara lugn. Det verkar vara en väl påfylld fågelmatare. Men jag undrar om fåglarna någonsin får se röken av den maten? Hoppas ni får en solig och härlig dag! Här verkar faktiskt molnen kunna spricka upp. Hoppas det;)

Gammalt projekt

Publicerad 2013-02-24 14:10:56 i Allmänt,

 
Den här spegelbyrån köpte vi på en auktion nere i Nyhamnsläge i Skåne för några somrar sedan. Den var ganska sliten, men hel, och kostade bara 50 kr;) Det tog tre dagar att slipa ner ytan och ytterligare en att måla, men oj så nöjd jag blev!
 
Tyvärr hade vi inte plats för den i Umeå och därför fick den stå kvar i Skåne tills nu när vi flyttade hit och nu står den stolt i vår hall. Den är helt perfekt, man kan spegla sig i den samtidigt som den rymmer alla mössor, vantar, halsdukar och diverse annat:)
 
Jag använde en helt vanlig "slipmus" och mattsvart snickerifärg. Vi valde en kvalitetsfärg och det är jag glad för. Självklart blev bara färgen dyrare än själva byrån men det var fortfarande en billig möbel som ingen annan har. Och jag är ett stort fan av att återanvända saker så det var win win win;)
 
Nu börjar äntligen solen titta fram från bakom molnen här i Uppsala och det får mig att längta om möjligt ännu mer efter att få se vår trädgård under all snö!
 
 
 
Kram på er!

Trött morgon

Publicerad 2013-02-21 06:47:13 i Allmänt,

Ibland är det bara en sån där trött morgon. Torsdag. Snart helg. Bara lite till;) Freja vet hur man tar det lugn iaf. Jag kallar bilden "Frukost på sängen"

Ha en superdag allihop!!

Jahaja:)

Publicerad 2013-02-20 21:37:21 i Allmänt,

Då fungerade det tydligen? Bilden är på gardinerna jag sydde till vardagsrummet.

Och nu gör jag ännu ett försök att lägga in bilden på lampan som höll på att släcka hela huset. Och har jag tur kommer även soffkudden, som är första steget i mega-projektet, med;)

Håll tummarna för mig!!

Ugnen gillar inte mig..

Publicerad 2013-02-20 07:27:39 i Allmänt,

Varje gång jag försökt baka sedan jag flyttade hit har det gått snett:S Kanelbullarna jäste inte ordentligt och blev knappt färdiga trots att de blev mörka, banankakan blev bränd för att jag kommit ihåg fel temp och vi ska inte snacka om drömmarna jag bakade i helgen! De säg EXAKT likadana ut när jag plockade ut dem som när jag satte in dem:( Små brynta kulor. De smakade bra men de skulle ju inte alls se ut så! Och jag som bakade dem för att frysa in och bjuda på inflyttningsfikat för grannarna.. Använde receptet från Dessert och Choklad så det vet jag att det fungerar. Nåja, skam den som ger sig. (Ett uttryck jag får använda en hel del just nu känns det som!) Någon som vet vad som kan ha gått fel?? Jag blandade inte för länge och följde receptet. Är dock lite osäker på hur känslig min våg är. Det kan ha blivit lite lite (eller mycket, hym) bakpulver? Kram på er!!

Bilder

Publicerad 2013-02-19 21:44:58 i Allmänt,

Gaaaah! Nu ger jag upp för den här gången.. Det GÅR INTE att laddu upp bilderna trots Wifi.

Kämpar vidare imorgon.
Godnatt!

YES YES YES!

Publicerad 2013-02-19 20:55:00 i Allmänt,

Nu fungerar routern också!
Jag sitter alltså, för första gången på typ 2 månader, vid min egen dator, med ett fungerande internet:D Nu är lyckan total;)

Igår fick vi ett infall och åkte till Nacka för att köpa en vinkyl. Lite långt att åka en måndagkväll kanske, men vi blev nöjda:) Nu ska vi bara dra el dit vi vill ha den... Större projekt tyvärr.
Men det löser sig.

NU kan jag äntligen börja lägga in bilder ordentligt igen:)
Så det kommer några på tidigare projekt;)

Kram på er!

Äntligen internet!!

Publicerad 2013-02-17 15:58:05 i Allmänt,

Nu har vi äntligen fått internet här hemma! Lyckan var oändlig. Den varade dock en väldigt kort oändlighet.. Det visade sig nämligen att det inte vill fungera med vår router. Och jag som inte har kabeluttag i min dator:S Så nu får jag snällt sitta på golvet i hallen med sambon dator inkopplad. Han har försökt allt, stackarn. I värsta fall får vi väl köpa en ny. Men jag kan åtminstone skriva inlägg nu!

Kram på er sålänge, det kommer snart mer;)

En sockerbagare..

Publicerad 2013-02-06 15:43:53 i Allmänt,

Nu har jag faktiskt kommit igång äntligen:)
Vardagsrumsgardinerna ligger halvklara vid maskinen och när de är färdiga ska jag äntligen ge mig i kast med soffan;)

Och vi har bakat mer också;) Sambon ville göra muffins så då hängde jag med på en kant. Hallon och vit choklad blev det. Själv blev jag sugen på gamla hederliga kladdmuffins (jag får ju aldrig baka med choklad eftersom han inte äter det!) så det blev två sorter;)

Och igår slängde vi (jag rev morötter, haha) ihop en filmjölkslimpa. Fast med yoghurt om jag ska vara ärlig;) Gott med hembakt bröd! Om jag hade haft tid hade jag aldrig köpt butiksbakat!

Här har vi min alldeles egen sockerbagare;)

Skam den som ger sig

Publicerad 2013-02-04 10:47:55 i Allmänt,

Sambon har tjatat om kanelbullar i vad som känns som flera veckor. Härom kvällen hade jag fått nog (haha) och slängde ihop en sats.

Men att det ska vara så svårt att omvandla ett recept! Receptet på 18,4kg vetemjöl är lite i mesta laget om man ska baka hemma;) Och knådningstiden har jag inte fått rätt på.. Så jäsningen blev det sisådär med och numera har vi ett stort jack i trägolvet i köket:S Note to self: lämna inte degblandaren på högsta fart själv på diskbänken..

Men kanelbullar blev det. Och sambon är inte så kräsen. -Så länge det är sött och kladdigt går det ner. Tacksam för det!

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på [email protected]   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela