meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

1000 papperstranor

Publicerad 2015-08-24 20:47:57 i

Enligt en urgammal japansk legend får den som viker 1000 papperstranor en önskan uppfylld av tranan som är ett mystiskt och heligt djur i japan. Att viks 1000 papperstranor och binda ihop dem med en tråd kallas Senbazuru. I vissa tolkningar av legenden får den som lyckas vika 1000 tranor under loppet av ett år evig lycka eller frihet från sjukdom.

På Hawaii har legenden utvecklats till en bröllopstradition. Meningen är att den blivande bruden ska lära sig tålamod och precision genom att vika 1000 fåglar. Den blivande brudgummen anses skulla vika 1 (!) för tur. Tack för den liksom?


Ja det blir kanske inte 1000 st mtp allt annat jag vill hinna med men det är en kul tanke ;)

Kommentarer

Postat av: Louise

Publicerad 2015-09-12 23:26:19

Är det till bröllopet?

Svar: Haha, ja det är tänkt så! Tänkte använda dem som dekoration men vi får se om det verkligen blir 1000 st. Man får ganska ont i ryggen av att sitta och vika och jag har bara gjort 65 hittills!
Mikaela

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela