Sylt, sylt och mera sylt
Igår när jag var och handlade köpte jag fyra paket syltsocker och ett vanligt. Undrar vad de tänkte i kassan? Mtp hur tabu det är med socker, haha.
Vi plockade några liter hallon som det blev sylt av redan igår och idag blir det på blåbären. Men att man alltid verkar glömma hur jobbigt det är att rensa allting..
När jag kokar sylt brukar jag vara lat. Tycker det är bättre att det blir gjort nämligen;) Så jag använder som sagt syltsocker. Kanske inte är helt 100% husmorigt(;)) men det bryr jag mig inte om. Det är ju så förbaskat lätt!
Jag tycker inte om när sylten blir för söt så jag använder hälften så mycket socker som bär. Kokar upp den och skummar väl. Lättaste sättet är att ha en bunke med kallt vatten och en hålslev till skummandet. Lätt som en plätt!
För lite fastare sylt, men ändå inte marmelad, kokar jag den i ca 10min. Låter den svalna något och sedan häller jag upp den på torra burkar som jag desinficerat med kokande vatten.