meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Mobilbyte

Publicerad 2015-09-27 17:19:58 i

Ångest. Jag KAN VERKLIGEN INTE bestämma mig! Min nuvarande mobil har ju, som jag tidigare beklagat mig över, aldrig egentligen fungerat som den ska. Det har gjort att jag utvecklat en ganska ordentlig avsky mot Samsung. Därför var det ursprungligen uteslutet. Men jag är inte sugen på att gå tillbaka till iPhone. Sony har jag varit sugen på att testa pga de avancerade kamerafuktionerna.

Så jag började göra research. Jag var tom i en butik och bad en säljare berätta vad skillnaden var mellan de olika modellerna. Men jag kan fortfarande inte bestämma mig!

Det står mellan (otroligt nog) Samsung Galaxy s6 Edge och Sony Xperia z5 compact. Samsung är jäkligt snygg och som det ser ut just nu är kameran tom bättre än z5ans. Men det går inte att öka minnet, det finns inte lika avancerade kamerafuktionerna och viktigast av allt: det är trots allt en Samsung. Z5an har ingen trådlös laddning (om man tycker det är viktigt), är inte fullt lika snygg men är vattentät och har grym batteritid. Killen i butiken sa att kameran har potential att bli bättre med kommande uppdateringar. Samtidigt är jag ju inkörd på Samsung och gillar systemet. Problemet har bara varit att själva mobilen inte fungerat. Z5an finns inte i metall som jag tycker är snyggast, däremot är den vita riktigt fin. Ingen av dem är i plast. Det tekniska har jag väldigt dålig koll på men jag är rött säker på att vilken som är fullt tillräcklig för mina behov.

Några kommentarer och tips??


Lägga in dragon

Publicerad 2015-09-24 13:18:38 i

Min sambo är typ bäst i världen på bea. Alltså bearnaisesås. Nu är det ju inte något av det nyttigaste jag kan komma på direkt men om man nu ska unna sig kan man ju göra det ordentligt. 

Många tror att det är svårt att göra bea. Antagligen eftersom man hört att det ska vara svårt och att den gärna skär sig. Och ja, det är klart att det kan hända den bäste. Men om man bara tar det varligt så kan faktiskt vem som helst lyckas med sin egen bearnaise. 

Nu ska jag inte avslöja sambons "recept" (mest för att jag faktiskt inte vet hur han gör) men klassiskt gör man något i den här stilen:

Jag smälter alltid smöret först så att det hinner svalna något. Efter det hackar man charlottenlök som man sedan kokar i vatten och vitvinsvinäger med några korn vitpeppar. (Om man gillar dragon kan man ha i lite redan här;) Vätskan ska reduceras till ungefär hälften. 
Man silar vätskan och häller upp den i en rostfri bunke. Sätter den i vattenbad och knäcker i en äggula i taget. Vispa nu tills du fått en krämig konsistens. Ta bunken till sidan och droppa försiktigt i smöret under vispning. (Som att göra en majjo) Det är viktigast att vara försiktig i början sen kan man hälla på lite mer ordentligt.
När såsen är hopvispad smakar man av med dragon och salt. Man kan spara lite reduktion från börja  om man vill ifall smaken skulle bli lite klen.

Det viktiga med dragonen, och detta kan inte nog poängteras, är att det är dragon som är inlagd i vinäger. Om man måste fuska gör man det med färsk dragon. Torkad är inte i närheten av samma sak. (Fast det är klart, ibland har nöden ingen lag.)

Vi brukar köpa färdig på burk men idag gick jag steget längre. Inte för att vi ska äta bea idag, eller imorgon för den delen. Men för att jag var och köpte blommor och de sålde ut kryddväxter för 10kr. Jag vet inte om den överlever vintern (är dragon en perenn??) men om inte annat var det billig färsk dragon. Så jag rispade den och la den i vinäger. För att vara på den säkra sidan steriliserade jag burken också. Det kan ju ta lite tid innan den är uppäten;) Men nu har iaf sambon den bästa möjliga produkten till den bästa bean;P 

Var nu inte rädda för att testa egen bea gott folk! 


Vem tar disken?

Publicerad 2015-09-15 16:59:08 i

Imorgon kl 20 får ni bänka er framför kanal 5 om ni är nyfikna på vad det är jag varit med och spelat in de senaste veckorna;) 

Och nej (igen, haha) jag kommer INTE synas i rutan. Men var så säkra jag är aldrig långt bort från den;)


Eftersom inte alla har instagram

Publicerad 2015-09-13 08:43:21 i

Så tänkte jag att jag får dela med mig av en del bröllopsplaner här med. 

När jag skulle fråga min syster/mina vänner om de ville bli mina tärnor gjorde jag en liten grej av det. Jag köpte lite smått och gott som jag la i ett fint paket tillsammans med en toille i deras storlek. Den ska jag använda till deras klänningar lite längre fram. 


Var och en fick saker i färgen de ska ha på sin klänning. Den blå kommer dock inte synas framme vid vid vigseln eftersom den kommer gömmas under en prästkåpa  (jag hoppas att det är det det heter) Den kommer komma fram efteråt och även innan hoppas jag eftersom vi kommer ta bilderna innan ;)

Bröllopsplaner på instagram

Publicerad 2015-09-12 15:54:37 i

Utan att avslöja alltför mycket kommer vi lägga upp bilder på de fortskridande bröllopsplanerna under #MikaelaBuster2016 på instagram. 

Hela dagen idag har jag spenderat med att rita klart inbjudningar. Jag är så glad att vi slutligen kom överens om vad vi ville ha!!

Sneakpeak

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela