meramela.blogg.se

En plats för inspiration, idéer och otaliga projekt

Min fina ateljé:D

Publicerad 2013-06-30 21:19:08 i Allmänt,

Nu är det klart. Som jag har längtat. Och så bra det blev:) Precis som jag hade tänkt mig. Förutom att jag blev tvungen att behålla garderoben då förstås. Annars hade det inte passat med skivan. Och jag vägrade skarva.

Det slutade med att vi kapade till en 23mm mdf som jag sedan målade med 4 lager vit golvfärg. Det skulle tydligen vara den starkaste färgen.
Under skivan står tre stycken Ikeabyråer, det blev många gånger billigare och enklare än om man skulle ha fixat något själv.
Alltihopa fick vi bygga upp 100mm för att det skulle bli en bra arbetshöjd. Pappa konstruerade en slags "låda" som allting står på.
Garderoben byggde vi in med hjälp av passbitar och hyllorna är gjorda med färdiga vita hyllplan. Konsolerna däremot fick vi konstruera själva, det gick inte att hitta dubbla. Dem målade jag med samma golvfärg, jag hade ändå över.
Jag måste säga att det var en riktigt bra färg och resultatet blev fantastiskt fint!

I fredags hade vi all tid över så då gjorde pappa en väggfast strykbräda som går att fäll upp:) Den ska bara målas och kläs in med tyg på måndag.

Sa jag att jag är så himla nöjd??

På gång!

Publicerad 2013-06-26 20:11:15 i Allmänt,

Ateljébygge:) Äntligen är vi på gång! Pappa och jag har jobbat hela dagen med att montera byråer och flänga omkring på bauhaus. Eftersom jag tydligen ville ha något så ovanligt som en bänkskiva som var 800mm djup var vi tvungna att bli lite kreativa.. Så nu byggs det för fulla muggar!
Bilder på resultatet kommer snart:)

Virrpanna..

Publicerad 2013-06-25 14:28:30 i Allmänt,

Ibland blir jag bara tokig på mig själv!! Ikväll skulle pappa komma och stanna till söndag. Han ska få se huset och hjälpa mig med min ateljé. Och så plötsligt ringer mamma. (det är hon som är ansvarig för saker som flygbiljetter osv, trots att hon inte själv ska med, haha) Hon börjar samtalet med : "Jag ska gå rakt på sak." Gissa hur mycket jag hinner tänka?? Vad har nu hänt liksom? Jo, då har jag, klantarsle som jag är, bokat hans biljetter till NÄSTA vecka! Och eftersom han fullkomligt litat på mig har han inte ens gått in och kontrollerat avgången förrän nu. Det förstår jag med. Men panik.. Ringde norwegian för att se om det gick att boka om, men det visade sig vara dyrare än att faktiskt köpa nya biljetter. Bra där. Blev sur och bokade nya med SAS istället. Norwegian kan behålla sina förbaskade biljetter. Och sina "nya fina säten" också för den delen. De är ändå bara hårda och obekväma. Som tur var fanns det biljetter som stämde ganska bra överens med de första. Så nu kommer han 20 min senare istället. Det duger bra det. Men som sagt, ibland blir jag bara så trött på mig själv...

Midsommarmedley fortsättning

Publicerad 2013-06-25 14:21:01 i Allmänt,

Kubb är också obligatoriskt;)
Vinnande laget! (vi räknar bara första omgången förstås;)
En annan tradition är hemfångad abborre med färskpotatis. Härlig midsommardagslunch! Vi fick inte så många men det räckte iaf:)
Myrorna som vi kämpat så tappert med i vintras visade sig svåra att överlista.. De hade bara flyttat hela stacken in i den nya vedhögen. Napalm var min första tanke. Vi renasde bort så mycket som vi bara kunde (vi är Buster. Jag vägrar ta bland krypen. De bits!) och slängde allt i en hög som vi tuttade på. Men vanlig eld förstås! Jag är verkligen djurvän. Jag älskar alla djur. Men de här djuren gör livet surt för mig. Inte nog med att jag lever konstant i gummistövlar, nu har de lärt sig att klättra hela vägen upp på dem! Så jag mådde inte alls dåligt måste jag motvilligt erkänna. Önskar förstås att jag bara kunde be dem flytta till andra sidan ön, men det verkar ju uppenbarligen inte fungera.
Det var en fantastisk helg, det var det verkligen:) Tråkigt att solen stundom lyste med sin frånvaro och havet inte alls låg lika blankt som vi är vana. Men det får bli vattenskidor och grillning på fluttö nästa gång istället. Det viktigaste är ju ändå sällskapet<3 Tack allihop för att ni lyste upp vår midsommar! Må det komma MÅNGA fler!
Kärlek<3
Blommor till de obligatoriska kransarna.
Kransbindning
Buster ville också ha en krans. Mamma fick hjälpa lite;)
Mat nere på klipporna såklart!
Skål!
Kommentarer (0)

Om att stanna upp

Publicerad 2013-06-20 11:22:30 i Allmänt,

Åh idag är det äntligen dags! Få åka ut till landet och fira midsommar med några av de bästa i mitt liv. Jag är så lyckligt lottad! .
.
När jag var liten fick jag ofta höra "Mikaela, längta inte livet av dig!" Och jag tror att det beskriver mig ganska väl. Det är som att jag hela tiden "måste" ha något att se fram emot. Att jag aldrig är riktigt nöjd där jag är just för tillfället. Och det gör förstås att jag missar så otroligt mycket för att jag inte stannar upp och njuter av nuet. Jag är medveten om detta nu och jag jobbar ständigt på det, men det är svårt. Det är som en inbyggd reflex som jag hela tiden aktivt måste motarbeta. Och jag antar att det är svårt att förstå för någon som aldrig upplevt det. Det är lätt att säga "Slappna av!" om man inte själv har några problem med det. Jag tror att det kan grunda sig i att jag delvis älskar den där adrenalinrushen som stressen ger. När man är inne i det känner man sig oövervinnerlig och bäst på något sätt. Och efteråt kommer magkatarren. Men jag är på sätt och vis glad att min kropp säger till på det viset för det får mig att tänka efter och inse att det inte är ett sunt sätt att leva. Det är också därför jag väljer att inte "göra karriär" i restaurangbranschen. Jag kan inte hantera det nämligen. Vuxenpoäng till mig?;).
.
Men som sagt är det något jag ständigt jobbar på och den här helgen ska jag jobba extra hårt på att inte göra ett skvatt annat än att umgås, skratta, äta och dricka gott och kanske spela något spel eller bada bastu om andan faller på. Nu håller jag tummarna för att solen tittar fram imorgon men jag tänker bestämma mig för att även om den lyser med sin frånvaro så kommer vi ha en fantastisk dag och helg<3.
.
Bilden är från min första midsommar och faktiskt första besök på ön. Jag blev blixtförälskad. Och visst ser bilden ut som en Prips Blå reklam? (förutom ölmärket såklart;)

Eftermiddagspyssel:)

Publicerad 2013-06-19 16:01:40 i Allmänt,

I eftermiddag har jag roat mig med att lägga in sill och röra ihop en Skagen. Det blev citronsill och kräftsill. Mina favoriter, så det får resten av sällskapet stå ut med;) Laxen ligger på gravning men ska inte skivas upp förrän på midsommar. Köttbullarna är stekta och ostpajen bakar jag imorgon. Älskar midsommar<3

Ibland ska man ha tur!

Publicerad 2013-06-19 14:07:59 i Allmänt,

När man köper hus under vintern vet man aldrig riktigt vad som väntar en i trädgården. Att vi hade ett gäng rosor kunde jag se men allt annat har varit lite av en surprise.
Jag älskar pioner och har hela tiden hoppats på att det ska dyka upp ett gäng i en vrå eller så. Men jag är kräsen förstår ni. Det går inte med röda eller cerisa. (speciellt inte till ett grönt hus) Så döm om min glädje när jag insåg att vi har ett stort fång pioner på bästa plats i trädgården och att de dessutom är så ljust rosa att de nästan är vita:D Lycklig!

Men är det någon som vet varför knopparna kryllar av myror??

Trist när bilderna dyker upp i fel ordning!

Publicerad 2013-06-19 10:35:15 i Allmänt,

Men man får väl gissa sig till ordningsföljden..

Ruccolapesto

Publicerad 2013-06-19 10:33:32 i Allmänt,

Ruccolan har växt sig utom alla proportioner under tiden vi varit borta. Så jag tänkte att jag borde göra något av den. Ruccolapesto tänkte jag.

Superenkelt! Jag rostade solrosfrön för det hade jag massor hemma. Tog fram mixern men tänkte att, tusan vi har ju en så fin mortel, jag gör ett försök.
Stötte fröna med vitlök och parmesan. Sen skulle ruccolan i. Och jag är inte född med det största tålamodet så efter ett kort försök åkte allting ner i mixern ändå.. När ruccolan var i spädde jag den med olivolja och smakade upp med salt och peppar.

Tyvärr blev den inte särskilt god, haha. Men med överväxt ruccola kan det nog inte bli annat än beskt, och jag är superkänslig för beska. Men jag ska testa igen vid något annat tillfälle med spädare sallad. Eller basilika rent av när den växt till sig;)

Alltid vid din sida

Publicerad 2013-06-18 09:17:50 i Allmänt,

När min älskade Bernice skulle prästvigas ville jag ge henne något riktigt personligt. Något som symboliserade vår långa vänskap.

Eftersom jag nyligen gjort en pärltavla till lilla Leopolds dop, och Bernice tyckte den var så fin, tänkte jag att det kunde vara en ide. Det var inte lätt att hitta en bra bild men med lite redigerande fick jag tillslut till en. Och jag är nöjd med den, det känns som att den säger det jag vill säga med den, att jag alltid kommer vara vid hennes sida.

Men jag tänker absolut inte ta åt mig hela äran för utförandet. Sambon gjorde redan från början 2/3 av bilden (han är lite mer tävlingsinriktad än mig;) och när jag, dagen innan vi skulle åka, hittade hälften av plattorna på golvet (TACK Malou!!) så räddade han dem. Jag vet fortfarande inte riktigt hur han gjorde för jag hade slängt mallarna. Jag var ju färdig liksom. Men han lyckades återskapa plattorna. (Jag ser bara en liten smula tandlös ut, haha, men det viktigaste är att Bernice blev bra;) Han var världens bästa pojkvän när jag kom hem den dagen;)

När vi kom ner till Skåne gick jag in i farmors förråd och letade upp en tavla som hade fin ram. Jag målade den vit och monterade bilden på en vit bakgrund. (här i mitt fall på ett stycke fin gammal lakansväv eftersom jag inte hade kartong:S) Men alla sätt är bra, utom de dåliga förstås, haha!

Frodig grönska

Publicerad 2013-06-17 15:35:37 i Allmänt,

Så härligt det är att ha varit borta en vecka och komma hem till en fullkomligt exploderande trädgård:) Men potatisen tar nog priset.. Möjligt att den fått lite väl mycket gödsel och lite väl liten plats..?

Loppisfynd

Publicerad 2013-06-17 10:51:14 i Allmänt,

Det går än att hitta riktigt bra grejor hos farmor. Känns som att vi (buster försäljaren;) sålt hur mycket som helst men ändå är det fortfarande fullt och jag har fortfarande nya saker med mig hem varje gång, haha.

Fick med oss ett fint emaljerat tvättset från Kockums, några mässingsljusstakar (är förtjust i sånna) ett gäng utekrukor (det är ju svindyrt att köpa nytt!) en herrbetjänt som sambon blev förtjust i och så ännu ett tvättset i porslin, men det var från mamma. Tvättseten får husera på landet tills vi själva skaffat gård (det lär ju dröja..) men det andra ska vi nog hitta plats för;)

Idag börjar sambon jobba efter en dryg månads ledighet. Kommer kännas konstigt att inte komma hem till fixad mat varje dag! Fast å andra sidan så är ju faktiskt jag själv ledig nu. Det ska bli så kul att få fixa i trädgården och inomhus för den delen! Och så kommer pappa snart och hjälper mig med ateljén:D Längtar!!

Jun. 15, 2013

Publicerad 2013-06-15 17:30:23 i Allmänt,

Vilken fantastisk dag!

Publicerad 2013-06-15 17:19:30 i Allmänt,

Perfekt stålande väder i huvudstaden en dag som denna. Den inleddes med viss shopping (hym) och nu vidare med studentlunch i Stocksund. Ikväll blir det 25årsfest. Åh vad jag tänker njuta! (i mina nya skor och klänning;)

Vidare på resan

Publicerad 2013-06-14 19:17:20 i Allmänt,

Igår var första dagen sedan vi kom ner som det inte var strålande sol och 25 grader. Vilket är helt otroligt mtp hur vädret brukar vara när jag är nere. Så jag är nöjd:)

Men idag bar det vidare till Stockholm. Sambons kusin har studentfest följt av att hans bror har 25årsfest, imorgon. Känns som att vi har kört hela dagen! Men då gjorde jag iofs ett stopp på Emporia;) Behövde en klänning till imorgon. Det blev två.. Rea ju!

Här uppe verkar åtminstone solen skina. Jag hoppas att studenterna där hemma också får sol ikväll. Tyvärr missar vi min kusins dotters student:( Men jag önskar henne en minnesvärd fortsatt kväll! Grattis Sandra!

Händelserik vecka!

Publicerad 2013-06-12 12:47:53 i Allmänt,

Lördagen började med loppis hos farmor och sen på kvällen lagade jag, Buster, Ida och Andy mat till prästvigningen i lördags. Vi höll på till in på natten men alla var så himla duktiga och klagade inte en enda gång! Vänner det<3
Söndagen gick i ett från 06:00 med en fantastisk prästvigning med ömsom hjärtvärmande ömsom -skärande tal. Och om jag kände mig totalt känslomässigt utmattad efteråt kan jag bara tänka mig hur Bernice kände sig. Men det var så mycket kärlek och stolthet i luften att man bara inte kunde låta bli att vara lycklig.
Dagen avslutades med grillning och spel hos vännerna Olle och Anna i Lomma.

Under måndagen var jag, som väntat, helt slut men mamma och jag tog en liten tur runt i traktens gårdsbutiker. Eller det var åtminstone tanken. De två första och närmsta gick bra där jag fyndade lite inredning (bilder kommer när det kommit på plats;) men sen gick oturen in. Vi körde låångt till två ställen som båda visade sig vara stängda. Så vi åkte hem och slängde oss i trädgården istället. Det blev tom ett och annat dopp i poolen;)

Igår hade vi en lugn början på dagen och avslutade den med grillning hos älskade Ida och Andy. Följt av lite spel och semesterplaner;)

Idag skulle buster hjälpa till genom att klippa gräset. Men pappa hade klippt träden och när han skulle röja bort grenarna (med stora taggar på!) lyckades han falla över dem och fick en stor gren rakt in i foten. Gräsklipparen var igång och jag stod och bakade paj så jag hörde inte när han skrek på hjälp. Men det gjorde grannarna.. De kom inspringande i trädgården när jag skulle kolla vad hundarna skällde på. Så jag fick klippa loss pinnen från grenen med en säckatör och nu sitter vi på akuten. Fantastiskt vad lång tid det kan ta förresten? Först ska man träffa en sköterska. Sen två till. Efter det kommer läkaren och gör samma bedömning för att behöva gå iväg och hämta det som behövs. Känner att effektivisering i vården skulle vara på sin plats. Tänk om man gjorde på samma sätt i restaurangbranschen? Då hade folk svultit ihjäl innan de fick mat, haha. Kanske finns något att lära?

Nu börjar det verka som att vår picknick med Anna, Henke och Leo får skjutas fram en aning..Snart snart snart!

Publicerad 2013-06-04 22:53:51 i Allmänt,

Sista dagarna på jobbet nu! Åh varför känns de alltid så mycket längre ju närmre slutet man kommer?

Men snart är det slut och då väntar nästan en månads ledighet! Jag har aldrig varit ledig så länge! Fantastiskt:) Det blir lite kärvt med en månadslön mindre men det är det värt.

Sen kommer jag jobba ett antal veckor på mitt förra jobb (tur att jag har en så bra föredetta chef som ställer upp;) och till hösten håller jag tummarna för att jag kommer in på kostvetarprogrammet. Om inte annat kommer jag antagligen in på någon av de fristående kurserna jag sökt. Ser fram emot att plugga igen:)

Till helgen ska min kära vän Bernice prästvigas! Tänk att hon är klar nu. Vilket jobb hon lagt ner och vad hon har kämpat! Jag beundrar henne<3 Och jag ser fram emot att få vara med och fira henne på hennes stora dag:) Och att få bidra med buffén till de 100 gästerna.
Ska bli skönt att få komma "hem":)

Om

Min profilbild

Mikaela

Bor numera med min sambo, våra två hundar Nike och Freja och katten Malou i Uppsala.   Den här bloggen använder jag som ett utlopp för min kreativitet. Jag älskar pyssel av alla dess slag och slänger mig huvudstupa från projekt till projekt. Jag är ganska ny på bloggandet och jag får väl erkänna att sidan, rent estetiskt, inte riktigt lever upp till mina ambitioner än. Men det ska jag jobba på;)   Om du hittar något om du undrar över eller bara vill komma i kontakt med mig är du välkommen att göra det på mikaelalarsen@live.se   Glöm inte att ett leende förlänger livet;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela