Kan nyttigt vara gott? Jovisst!
Jag tänker ofta att jag borde lägga till med lite nyttigare vanor. Egentligen borde jag nog lära mig att kontrollera mitt blodsocker lite bättre, men det är inte alltid så lätt när man inte kan äta precis när man vill och tiderna varierar kraftigt. Det är lätt att ta till den där chokladbaren när humöret sviktar och det är långt kvar till lunch eller middag. Men man måste ju börja någonstans. Så jag börjar med frukosten. Den kommer ju först och jag är dessutom otroligt beroende av en stadig frukost.
Hemma hos sambons pappa och hans fru brukar vi få deras hemgjorda musli till frukost. Jag är inte så förtjust i musli annars men den här är kanongod! Rostad, knaprig och full av frön, nötter och torkad frukt!
Så igår gjorde jag äntligen slag i saken och slängde ihop en sats. Självklart handlade jag INNAN jag bad om receptet, så det blev inte exakt likadant men det gör ju inget:)
Visst ser det smaskigt ut? Lite naturell yoghurt, färsk ananas och nygjord musli. Både nyttigt och gott:)
I den här har jag lite allt möjligt. Men på ett ungefär:
200g havregryn
200g rågflingor
100g kokosflingor
100g hasselnötter
100g mandel
100g torkade jordgubbar
100g russin
50g torkad banan
En skopa puffat bovete
En skopa puffad quinoa
0,5 dl naturell olja
0,5 dl vatten
0,5 dl honung
0,5 dl råsocker
Hetta upp vatten, honung, olja och socker tills sockret smält. Låt det svalna lite. Mät upp gryn och flingor, häll över vätskan och krama in den ordentligt. Du måste använda händerna;)
Hacka nötter och mandel och blanda i. Rosta sedan allting i ugnen på ca 100 grader tills det blir gyllenbrunt. Det är viktigt att blanda runt ofta, vi gjorde det ungefär en gång i kvarten, det verkade lagom.
När det är klart låter du det svalna och sedan blandar du i frukt och puffar. Eller precis vad du vill helt enkelt;)
Ha en härlig lördag<3